Ολόσωστη η απόφαση του Μητσοτάκη να «αδειάσει» Πέτσα και Αυγενάκη με το stop στην επάνοδο φιλάθλων στα γήπεδα

Στέλιος Γρηγοριάδης21 Οκτωβρίου 2020

Ευτυχώς. Η ανεύθυνη απόφαση για την επάνοδο των φιλάθλων στα γήπεδα ανατράπηκε με παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός δεν δίστασε να “αδειάσει” τον Πέτσα και τον Αυγενάκη, όπως έσπευσε να πανηγυρίσει με τη λαϊκίστικη και τυφλά αντιδραστική πολιτική του ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πολύ καλά έκανε. Ένα επιπλέον πυροτέχνημα από τους κοντόφθαλμους μονίμως διαφωνούντες δεν έχει καμία σημασία μπροστά στην ουσία και τη σοβαρότητα της κατάστασης που διαχειρίζεται (κάνοντας και λάθη) η κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι “ο πρωθυπουργός, λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση κρουσμάτων παντού στην Ευρώπη, κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί και στην Ελλάδα, έκρινε ότι η διεξαγωγή αγώνων έστω, και με λίγους φιλάθλους, τη στιγμή που απαιτείται η αποφυγή κάθε συγχρωτισμού και η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων, θα έστελνε το λάθος μήνυμα στους πολίτες».

Δεν είναι, όμως, το λανθασμένο μήνυμα αυτό που κυρίως τον απασχόλησε. Το ότι θα βρίσκονταν πολλοί να φωνάξουν “για ποιον σεβασμό στα μέτρα μας έχετε τρελάνει, όταν εσείς οι ίδιοι φτάνετε στο σημείο να ανοίγετε ακόμη και τις κερκίδες των γηπέδων, αγνοώντας τον ορισμό του συγχρωτισμού;”, είναι το τελευταίο που έπαιξε ρόλο στη λήψη της απόφασής του. Πιο πολύ “μέτρησε” η απόλυτη βεβαιότητα ότι με φιλάθλους στις εξέδρες των γηπέδων θα παίξει κορώνα-γράμματα πολλές ανθρώπινες ζωές, σε μια εποχή που η έξαρση του κορωνοϊού παγκοσμίως καταρρίπτει κάθε μέρα το ένα θλιβερό ρεκόρ μετά το άλλο.

Ας αναρωτηθούμε γι' αυτά που αποφεύγει να θίξει δημοσίως ο Μητσοτάκης: Με ποια τάξη και με ποια τήρηση των μέτρων θα μπαίνουν στα γήπεδα και θα βγαίνουν οι φίλαθλοι; Ποιοι και πώς θα ελέγχουν αν φορούν όλοι και αν ποτέ δεν βγάζουν τις μάσκες τους; Ποιοι και πώς θα ελέγχουν τους έξαλλους πανηγυρισμούς; Κι ακόμη, ποιοι θα είναι οι φίλαθλοι που θα εξασφαλίζουν εισιτήριο; Ποιοι θα αποτελούν αυτό το προνομιούχο 10%; Μήπως το... 90% του 10% θα είναι οι νομοτελειακά πιο απείθαρχοι και πιο αδιάφοροι για τις συνέπειες τις πανδημίας;

Τις ξέρουμε όλοι τις απαντήσεις, τις ξέρει και ο πρωθυπουργός, γι' αυτό και δεν δίστασε να πάρει τη σοβαρή απόφαση, ανατρέποντας την επικίνδυνη σαχλαμάρα στην οποία συμφώνησαν οι δύο υπουργοί του. Ο κοινός νους λέει ότι οι προτελευταίοι που θα επανέλθουν στην κανονικότητα, αν πλησιάσουμε στην απαλλαγή από τον κωρονοϊό, θα είναι οι φίλαθλοι στα ανοιχτά γήπεδα. Οι τελευταίοι θα είναι οι φίλαθλοι στα κλειστά γήπεδα.

ΥΓ. Ούτε καν οικονομικοί λόγοι επιβάλλουν την επάνοδο φιλάθλων στα γήπεδα. Με 500, 1.000 και 2.000 εισιτήρια δεν σώζεται καμία ομάδα. Ούτε γενικώς το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έστω με σημαντικές απώλειες, στέκεται μια χαρά, χάρη στα τηλεοπτικά συμβόλαια και τους χορηγούς. Και το κυριότερο είναι ότι το χρήμα από τα κανάλια και τους χορηγούς δεν θέτει σε κίνδυνο καμία ανθρώπινη ζωή.

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.