Όλος ο ΠΑΟΚ σε μία αγκαλιά! Του Πάμπλο Γκαρσία…

Αρις Νικολάκης24 Δεκεμβρίου 2020

Για πείτε μας λοιπόν, ποιος προπονητής, ποιας ομάδα τη σήμερον ημέρα έχει τέτοια σχέση με την ομάδα της και με τον κόσμο της… Σχέση ανάλογη με αυτή του Πάμπλο Γκαρσία και του ΠΑΟΚ; Ποιος, ποιας; Ουδείς, ουδεμίας…

Το βίντεο masterpiece της ΠΑΕ με τις ευχές του «Τσε» δικαιούται Όσκαρ συναισθηματικής παραγωγής. Δεν αγγίζει απλά, ευαίσθητες χορδές κάθε ΠΑΟΚτσήδικης ψυχής. Τις πάλλει για να παράγουν τη μελωδία της ευτυχίας στη ψυχή κάθε φίλου του «δικέφαλου».

Δεν είναι δική μας η καταγραφή των συναισθημάτων. Δεν είναι και μόνον η δική μας… ψήφος για την απονομή του Όσκαρ. Είναι καταγραφή πολλών φίλων με τους οποίους ζήσαμε μαζί το διάβα των τελευταίων (τουλάχιστον…) –ήντα χρόνων. Είναι η δική τους …ψήφος!

Φυσικά κι οφείλουμε συγχαρητήρια και στους εμπνευστές και στους παραγωγούς αυτού του πλημμυρισμένου συγκίνηση βίντεο. Τα αξίζουν! Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους αγκαλιάζει παρελθόν, παρόν και μέλλον του ΠΑΟΚ. Και να ξέρουμε όλοι πως… Οι άνθρωποι μπορεί να μη θυμούνται τι έκανες και τι τους είπες. Μπορεί όμως, πάντα να θυμούνται τι έκανες και τι αισθάνθηκαν.

Η φαρδιά, πλατιά υπογραφή ψυχής του Πάμπλο Γκαρσία σε αυτό το εορταστικό και βαθιά – επιμένουμε – συναισθηματικό βίντεο το καθιστά πέρα από συγκινητικό κι επιβλητικό. Είναι κι ένα χάδι στις πληγωμένες ψυχές των ΠΑΟΚτσήδων. Πληγωμένες; Βεβαίως! Κι απ’ όσα δεν έπραξε η ομάδα τους γι’ αυτούς αλλά κι από όσα έπραξαν – και πράττουν - οι άλλοι γι’ αυτήν. Συνάμα είναι κι ένα κτύπημα εμψύχωσης στην πλάτη τους. Για την κοινή πορεία κόσμου, ομάδας, τεχνικής και διοικητικής ηγεσίας.

Ο «Τσε» από τότε που πάτησε το πόδι του στην ελληνική γη (κι αυτή σείστηκε συθέμελα με την υποδοχή του!)… Από τότε που ανέπνευσε μακεδονικό αέρα (τον γνήσιο και καθαρό κι ουχί τον «μαϊμού» που κατάπτυστα αποδέχθηκε η τέως (συγ)Κυβέρνηση κι ο ΓΓΑ της νυν Κυβέρνησης, Γιώργος Μαυρωτάς!) κατέστη… Οιστρήλατος! Φτιαχνόταν κι έφτιαχνε τον κόσμο του ΠΑΟΚ.

Και τον οίστρο τον οποίο απέπνεε ως παίκτης στην κερκίδα προσδοκούν, να αποπνεύσει αυτός και να αναπνεύσουν, για να γίνει η ανάσα του για τον ΠΑΟΚ, ανάσα τους, οι «απομονωμένοι» φίλοι του «δικέφαλου».

Εδώ πάντως, σας παρακαλούμε, μη μας ψέξετε για υπερβολή. Εξάλλου υπερβολή είναι η αλήθεια η οποία έχασε την ψυχραιμία της. Έτσι; Πώς να μείνουμε όμως, ψύχραιμοι, ήτοι… ψυχροί; Πως, όταν τα μηνύματα παλιών φίλων και γνωστών μπουμπουνίζουν πρωτόγνωρα την ψυχή μας;

Το δάκρυ της αρχόντισσας της κερκίδας, της Κυρίας (ναι, με κεφαλαίο το «Κ») Έφης απελευθερώνει από κάθε καθωσπρεπισμό τα συναισθήματα.. Το παραπονεμένο και αποφασισμένο βλέμμα των άλλων επικά σεβαστών πρωταγωνιστών του βίντεο σπάει τα δεσμά της σεμνοτυφίας. Η εμβληματική τους προσωπικότητα εκφράζει όπως τότε, όταν κυριαρχούσε η Κυρία Έφη κι οι άλλοι σε όλα τα γήπεδα εντός κι εκτός συνόρων, την δύναμη της ψυχής του ΠΑΟΚτσή απανταχού στη γη.

Έτσι ξεχύνεται με αναβλύζουσα ροή κάθε ανάμνηση. Πλημμυρίζει με ρίγος. Και βάζει φτερά σε πνεύμα και ψυχή…

Διάγουμε καιρούς χαλεπούς. Στερούμαστε την αγκαλιά κορμιού αλλά ουδείς στον μάταιο τούτο κόσμο μπορεί να μας στερήσει την αγκαλιά της ψυχής!

Αυτό ακριβώς είναι κι ουσία του συγκλονιστικού βίντεο της ΠΑΕ. Ανοίγει την ψυχή του Πάμπλο Γκαρσία,. Και σφίγγει σε αυτήν με λεβεντιά κόσμο, ομάδα, διοικητική και τεχνική ηγεσία. Και δε θυμόμαστε εδώ και πολλά, πάρα πολλά χρόνια – όντες εκ των παλαιοτέρων στο κουρμπέτι - να έχει βρεθεί ολόκληρος ο ΠΑΟΚ σε μία τέτοια αγκαλιά. Δεν θυμόμαστε κιόλας τέτοιο κοινό «μέτωπο» του ΠΑΟΚ για τον ΠΑΟΚ….

Ξανά και ξανά συγχαρητήρια για την έμπνευση και την παραγωγή!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.