Ολοι θέλουν να μείνουν, το ζητούμενο όμως είναι πώς ο ΠΑΟΚ θα κάνει άλμα

Στέλιος Γρηγοριάδης31 Μαΐου 2021

Aγαπητή Metrosport

Δεν ξέρω κανέναν παίκτη του ΠΑΟΚ που να μη θέλει να μείνει στην ομάδα, ανεξάρτητα με το αν λήγει ή πότε λήγει το συμβόλαιό του. Στον ΠΑΟΚ του Ιβάν βρήκαν μια χαρά χρήματα και συνθήκες εργασίας. Γιατί να θέλουν να φύγουν; Κι αν νιώσουν οι πιο φρέσκοι τι εστί γεμάτη Τούμπα, τότε είναι που θα “κολλήσουν” ακόμη περισσότερο.

Το ζήτημα, όμως, δεν είναι οι παίκτες που θέλουν να συνεχίσουν την καριέρα τους στον ΠΑΟΚ, αλλά πόσους από το φετινό ρόστερ θέλει να κρατήσει ο ΠΑΟΚ και τι είδους παίκτες θα πάρει για να γίνει πιο ποιοτικός. 

Και επειδή το μεγάλο στοίχημα αυτή την εποχή είναι η συγκρότηση του νέου ρόστερ, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα κινηθούν ο Ιβάν Σαββίδης και ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Το τι περιμένει ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι προφανές. Από τον Ιβάν να ανεβάσει τον πήχη αυξάνοντας το μπάτζετ, με στόχο την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, που μπορεί να οδηγήσει σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, άρα και σε ανταποδοτικότητα σε σχέση με την επένδυση. 

Από τον Ραζβάν να μην κάνει καμία απολύτως έκπτωση στις απαιτήσεις του και να ζητήσει, σε αριθμό και σε ποιότητα, τους παίκτες που πιστεύει ότι θα τον βοηθήσουν να ξανακάνει τον ΠΑΟΚ νταμπλούχο και ομάδα Τσάμπιονς Λιγκ.

Εδώ που τα λέμε, αν το μελετήσει κανείς, θα καταλήξει εύκολα στο συμπέρασμα ότι ο ΠΑΟΚ για τον οποίο μιλάμε θα χρειαστεί τουλάχιστον 10 παίκτες πρώτης γραμμής. Γιατί αν εξαιρέσουμε τους ελπιδοφοφόρους Ελληνες πιτσιρικάδες και τους έμπειρους αλλά ήδη προχωρημένης ηλικίας, μένουν ελάχιστοι αξιόλογοι.

Θα μπορούν άραγε να ανταποκριθούν Βαρέλα και Κρέσπο στα 34 και ο Βιεϊρίνια στα 35; Πολύ αμφίβολο. Για τον 32χρονο Καγκάβα ας μην το συζητάμε καν...

Από την άλλη, είναι παίκτες για έναν τέτοιο ΠΑΟΚ ο Ροντρίγκο, ο Ελ Καντουρί, ο Μουργκ, ο Αουγκούστο, ο Νινούα; Σίγουρα όχι. Ακόμη και οι Ουάρντα, Σφιντέρσκι, Κρμέντσικ, σε έναν ΠΑΟΚ ανώτερου επιπέδου δύσκολα χωράνε. 

Αν σ' αυτούς προσθέσουμε και τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς, φτάνουμε στους 13, χωρίς να βάλουμε στην εξίσωση Μιχάι, Περέϊρα, Ουαγκέ, Μπάμπα και Λάμπρου. Να, λοιπόν, μια... 18άδα που “σηκώνει” πολλή κουβέντα.

Αλλά, προφανώς δεν θα αδειάσουν 18 θέσεις, ούτε θα αποκτηθούν 18 νέοι παίκτες. Μια 10άδα στις μεταγραφές, ωστόσο, τη θεωρώ απαραίτητη και μακάρι να κάνω λάθος. Γιατί, κάποια στιγμή, πρέπει να γίνει πράξη αυτό που συνηθίζουν οι ίδιοι οι προπονητές να λένε: “Θέλω στην ομάδα μου για κάθε θέση δύο ισάξιους παίκτες”, ή “θέλω δύο ισάξιες ενδεκάδες”.

Το θέλουν, έτσι λένε τουλάχιστον, αλλά ποτέ δεν το έχουν. Κι όταν έρχονται τα δύσκολα από τραυματισμούς, από κάρτες, από κούραση, ή από ντεφορμαρίσματα, διαπιστώνουν ότι έχει πολλές τεράστιες τρύπες το ρόστερ που έκαναν ή ανέχτηκαν, με τη σιωπή τους, να γίνει...

ΥΓ. Ενας προπονητής, όσο καλός να είναι, αν δεν έχει καλούς παίκτες δεν μπορεί να δείξει την αξία του. Αν ο Σαβββίδης πιστέψει ότι αρκεί η πρόσληψη του Λουτσέσκου και αν ο Λουτσέσκου θεωρήσει τον εαυτό του μάγο, ο ΠΑΟΚ θα χάσει μια εξαιρετική ευκαιρία να κάνει το άλμα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.