ΠΑΟΚ: Όλοι μαζί για μια ζωή!

Metrosport Team22 Ιουνίου 2022

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Το σύνθημα που δονούσε την παλιά Τούμπα πρέπει να δονήσει και τη Νέα! Για να γίνει αυτό πρέπει το σύνθημα να μετουσιωθεί σε πράξη τα χρόνια που ακολουθούν. Ο καθένας από τη θέση του καλείται να τοποθετήσει το μικρό ή μεγάλο λιθαράκι για να χτιστεί αυτό το όνειρο. Διότι μαζί με το όνειρο θα έρθει και η μεγάλη ομάδα. Αυτό που έχουμε καταλάβει από τον Ιβάν Σαββίδη είναι ότι δεν δέχεται να έρχεται ποτέ δεύτερος. Θέλει να πετυχαίνει με ότι καταπιάνεται χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πάντα τα καταφέρνει. 

Για παράδειγμα πέρυσι ενώ όλα γίνανε στραβά στην ομάδα ο προπονητής δήλωσε ότι πάει για πρωτάθλημα. Αυτή η δήλωση ήταν σαφέστατα επηρεασμένη από τη νοοτροπία Σαββίδη. Δεν εξετάζουμε σε αυτό το σημείο τα λάθη. Σίγουρα ο ΠΑΟΚτσής δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό του το αγωνιστικό τμήμα και να «γίνει» αρχιτέκτονας δήμαρχος, περιφερειάρχης, αρχαιολόγος, οικονομολόγος , μηχανικός κλπ. Το αγωνιστικό είναι επικυρίαρχο σε κάθε συναίσθημα σε κάθε σκέψη. Μοιάζει με αντανακλαστική ενέργεια που έχει παρεισδύσει στο DNA του με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει διαφορετικά. 

Γι’ αυτό και μεις θα προσπαθούμε από τούτο εδώ το μετερίζι, με την αρθρογραφία και τις εκπομπές μας να αναλύουμε και να καταγράφουμε τα γεγονότα, να αναφέρουμε τα λάθη, να προτείνουμε λύσεις. Δεν έχουμε κανένα αλάθητο ούτε η γνώμη μας είναι καλύτερη των άλλων. Θα κάνουμε αυτό που μας ορίζει το λειτούργημά μας και η συνείδησή μας. Το δικό μας λιθαράκι είναι η προσπάθεια πίεσης με όποιο τρόπο μπορούμε είτε από την εφημερίδα είτε από το ραδιόφωνο, να επισπεύσουμε το δυνατόν τις τυχόν κωλυσιεργίες που σίγουρα θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ από το κράτος. 

Αυτές θα έρθουν είτε εσκεμμένα είτε όχι. Είναι δεδομένο πως ο Αυγενάκης δεν «κουνιέται» από τη θέση του και δε θα κάνει τίποτε αν δυο βάλουν το μαχαίρι στο λαιμό ο πρωθυπουργός ή κάποιοι ανώτεροι του. Οι φίλαθλοι με τη σειρά τους θα πρέπει να βάλουν στην άκρη την όποια απογοήτευση έχουν μετά το 2018-19 και να δείξουν ότι η νέα Τούμπα θα πρέπει να χωρά πολλούς περισσότερους από την παλιά. Γνωρίζουμε ότι σε τέτοιους οικονομικά καιρούς είναι δύσκολο ιδίως όταν η ομάδα είναι καινούργια και πιθανόν να μη μπορέσει γρήγορα να βρει τα πατήματά της. 

Από την άλλη όμως το δικό τους βράχο και όχι λιθαράκι θα πρέπει να τοποθετήσουν και όλοι αυτοί που έχουν θέση ευθύνης στον ΠΑΟΚ. Επικοινωνιακά, νομικά, μεταγραφικά, προπονητικά και διοικητικά απαγορεύονται τα λάθη και κυρίως η αδράνεια. Στο παρελθόν το μεγαλύτερο όπλο των αντιπάλων του ΠΑΟΚ ήταν η αδράνεια του ίδιου του ΠΑΟΚ. Όλοι μας επιβάλλεται να γνωρίζουμε ότι θεωρητικά βρισκόμαστε σε ένα πολεμικό μέτωπο που οποιοδήποτε λάθος θα στοιχίζει πολύ. Δεν υπάρχει Ολυμπιακός, Άρης, ΑΕΚ, ΠΑΟ. Υπάρχει μόνον ο ΠΑΟΚ και οι υπόλοιποι. Στηρίξτε τα συμφέροντά του ώστε το 2026 να βρει τον ΠΑΟΚ νικητή σε πολλά επίπεδα και να μπει στο γήπεδο πανέτοιμος να προσφέρει χαρές και όχι όπως για παράδειγμα μπαίνει η ΑΕΚ τώρα που το κόμπλεξ της φτάνει τόσο μακριά που δεν έχει βάλει στο γήπεδο θύρες 4,7 και 13.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.