Όλοι κάνουν εκλογές, στην ΕΟΚ... κρατάνε σφιχτά τις καρέκλες τους

Δημήτρης Κανελλάκης23 Μαρτίου 2021

Η διοίκηση της ομοσπονδίας του μπάσκετ, είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα διοικήσεων με... ιδιοκτησιακή αντίληψη. 

Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς τις αντιδράσεις της όλο το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα την χθεσινή της ανακοίνωση, με την οποία επικαλείται προσφυγές σωματείων στη δικαιοσύνη επειδή δεν εντάχθηκαν στο Μητρώο και δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές, ενώ επαναφέρει και τη διαφωνία της με τον ηλεκτρονικό τρόπο διεξαγωγής των εκλογών, προκειμένου να ενημερώσει, τελικά, ότι δεν θα κάνει εκλογές έως τις 10 Απριλίου, άρα θα παρανομήσει.

Στο μεταξύ, στην ανακοίνωση δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το ποια ήταν τα μέλη του δ.σ που έλαβαν μέρος στην συνεδρίαση, ποιοι ψήφισαν υπέρ της διεξαγωγής των εκλογών στις 23 Μαϊου, ποια είναι τα σωματεία που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, εναντίον ποιου προσέφυγαν (της ΕΟΚ επειδή δεν μπορούν να ψηφίσουν ή εναντίον της ΓΓΑ επειδή δεν τους ενέγραψε στο Μητρώο) και ποια ήταν η απόφαση που έλαβαν.

Είναι ολοφάνερο ότι ο μοναδικός στόχος της διοίκησης της ΕΟΚ, ή κάποιων από τη διοίκηση της ΕΟΚ, είναι να προκαλέσουν αναστάτωση, να επιμηκύνουν το χρόνο παραμονής στις καρέκλες τους, να δρομολογήσουν διαδικασίες που θα οδηγήσουν σε διοίκηση Πρωτοδικείου, να κάνουν άνω-κάτω τα πράγματα.

Είναι αδιανόητο, την στιγμή που η μία μετά την άλλη οι αθλητικές ομοσπονδίες προχωράνε κανονικά τη διαδικασία των εκλογών τους με ηλεκτρονικό τρόπο, που δεν έχει υπάρξει η παραμικρή ένσταση μέχρι αυτή την στιγμή για το αδιάβλητο των αρχαιρεσιών, που καμία άλλη ομοσπονδία δεν έθεσε ζήτημα σωματείων της που δεν εντάχθηκαν στο Μητρώο για να μπλοκάρει εκλογές, η ομοσπονδία του μπάσκετ να λειτουργεί με αυτό τον τρόπο.

Επαναλαμβάνω: μόνο κάποιος/οι, που αισθάνεται/ονται ότι έχει/ουν ιδιοκτησιακή σχέση με μια διοίκηση, μπορεί να συμπεριφέρεται όπως συμπεριφέρονται όσοι εξακολουθούν να διοικούν την ομοσπονδία του μπάσκετ.

Επειδή δεν είναι απολύτως γνωστές ακόμη όλες οι λεπτομέρειες ως προς το πώς θα κινηθούν οι διαδικασίες από πλευράς ΓΓΑ αν δεν γίνουν οι εκλογές στην ΕΟΚ μέχρι τις 10 Απριλίου, πότε θα κηρύξει έκπτωτη τη διοίκησή της, πότε θα γίνει η προσφυγή στο Πρωτοδικείο για διορισμό προσωρινής διοίκησης και μετά από πόσο διάστημα θα γίνουν οι εκλογές για τη νέα διοίκηση, πιθανολογείται πως όλο αυτό θα τραβήξει τουλάχιστον ως τα τέλη Μαϊου.

Κάτι που σημαίνει ότι το μπάσκετ θα είναι στον... αυτόματο άνευ σοβαρού λόγου και αιτίας, μόνο και μόνο επειδή κάποιοι θέλουν ως την τελευταία στιγμή να προκαλούν ένα μπάχαλο και να κάνουν δύσκολη τη ζωή αυτών που θα αποτελέσουν την επόμενη μέρα στη διοίκηση της ομοσπονδίας του αθλήματος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.