«Ολοι φταίμε, πρέπει να αλλάξουμε»

Γιώργος Καστάνης27 Φεβρουαρίου 2020

Ο ΠΑΟΚ όπως παρουσιάστηκε με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της περασμένης αγωνιστικής δεν έχει μέλλον, τουλάχιστον φέτος. Δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει τους στόχους του, αν παρουσιάσει την ίδια εικόνα στα παιχνίδια που ακολουθούν. Η κριτική πρέπει να είναι αυστηρή προς όλους, άπαντες πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως βρίσκονται σε μία ομάδα που τους τα παρέχει όλα και με μία τεράστια δυναμική από τον κόσμο που στηρίζει με πάθος, ακόμη και στα δύσκολα.

Χθες έγινε η πρώτη προσπάθεια για να αλλάξει το κλίμα. Γράψαμε στο αναλυτικό ρεπορτάζ της Metrosport πως ο δρόμος του ΠΑΟΚ από εδώ και στο εξής είναι ανηφορικός. Πολύ ανηφορικός. Αναφέραμε ακόμη πως οι παίκτες και ο Φερέιρα πρέπει να δείξουν το πραγματικό Dna του ΠΑΟΚ. Να βγάλουν ψυχή, πάθος, να παίξουν απλό ποδόσφαιρο, να κυριαρχήσουν, να δείξουν τις πραγματικές τους δυνατότητες.

Χθες ο Αμπέλ Φερέιρα μίλησε για πρώτη φορά στους παίκτες για το ντέρμπι. Δεν τους είχε μιλήσει μετά το τέλος του αγώνα (εδώ που τα λέμε είναι παράδοξο καθώς θα έπρεπε ο προπονητής παρά την πίκρα που υπήρχε να μπει στα αποδυτήρια και να εμψυχώσει τους ποδοσφαιριστές του) και επέλεξε να το κάνει χθες. Εδειξε τα λάθη που έγιναν κατά την διάρκεια του αγώνα.

Επεσήμανε τις αδυναμίες που παρουσίασε η ομάδα, έθεσε και θέμα… αξιολόγησης της απόδοσης του κάθε ενός, ένα... τέστ που όμως δεν...απέδωσε!

Τι είπε επί της ουσίας; Ιδού: “Ολοι φταίμε για την εικόνα που δείξαμε και δεν πρέπει να επαναλάβουμε. Οφείλουμε να συνεχίσουμε, να διορθώσουμε τα λάθη μας, να μην τα επαναλάβουμε, να παρουσιάσουμε καλύτερο πρόσωπο μέσα στο γήπεδο. Αυτό που είχαμε δείξει σε προηγούμενα παιχνίδια και ανταποκριθήκαμε. Θα συνεχίσουμε με την δουλειά. Με μία ήττα σε ένα σημαντικό παιχνίδι δεν πρέπει να επηρεαστούμε αρνητικά, όπως και με μία αντίστοιχη νίκη σε ντέρμπι, δεν πρέπει να ενθουσιαστούμε. Πρέπει να παίξουμε έξυπνα σε κάθε παιχνίδι”.

Ο Πορτογάλος προπονητής έθεσε και ορισμένα θέματα προς συζήτηση με τους παίκτες του, αναφορικά με την αξιολόγηση της εικόνας που έδειξε η ομάδα, χωρίς όμως να γίνει γνωστό το αποτέλεσμα αυτής της εσωτερικής συζήτησης.

Προσπάθεια για να αντιστραφεί το κλίμα

Είναι δεδομένο πως στον ΠΑΟΚ επικρατεί προβληματισμός μετά την ήττα, δεν πρόκειται όμως κανείς να φέρει την καταστροφή. Το ζητούμενο, την παρούσα χρονική στιγμή, είναι πως θα αντιστραφεί το κλίμα. Πως θα συνεργαστούν αποδοτικά οι παίκτες και ο Φερέιρα για να βάλουν στην άκρη τις όποιες διαφωνίες υπάρχουν σε αγωνιστικό επίπεδο (πάντα σε μία οικογένεια υπάρχουν διαφωνίες και συμφωνίες) για να επιστρέψει δυναμικά η ομάδα.

Πρακτικά το ματς με την Ξάνθη είναι το πρώτο σημαντικό. Αρκεί να παίξει καλά η ομάδα, για να πετύχει το αυτονόητο, δηλαδή την νίκη. Το επόμενο κομβικό παιχνίδι είναι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα την ερχόμενη Τετάρτη το βράδυ στην Τούμπα. Εκεί θα πρέπει να δείξει χαρακτήρα ο ΠΑΟΚ και να κερδίσει για να διεκδικήσει με πάθος το Κύπελλο και όλες τις μαθηματικές πιθανότητες για να έρθει η ανάκαμψη στα πλέι οφ.

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (27/2)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.