Ολλανδικές σφυρίχτρες διώχνουν την καχυποψία από τους ημιτελικούς

Metrosport Team22 Ιουνίου 2020

Διαιτητές από την αφρόκρεμα της Ευρώπης φέρνει η ΚΕΔ για τους αγώνες της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος. Μόνο, ίσως, μειονέκτημα τους το ότι δεν έχουν σφυρίξει τους τελευταίους 3,5 μήνες αφού το ολλανδικό Πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε εξαιτίας του κορωνοϊού.

Ο Ντάνι Μακέλι διαιτητής που θα διευθύνει την αναμέτρηση του Αρη με την ΑΕΚ, ήταν ο ίδιος που είχε σφυρίξει τον αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό με την Μπάγερν. Τον Ολλανδό διαιτητή, η χώρα μας τον είχε βρει άλλη μια φορά μπροστά της, στον αγώνα της Βοσνίας με την Ελλάδα. 

Φέτος σφύριξε σε πέντε ματς Champions League με τελευταίο εκείνο της Λίβερπουλ με την Ατλέτικο! Σφύριξε συνολικά σε 21 ματς της διοργάνωσης και 223 ολλανδικού Πρωταθλήματος.

Από την άλλη ο 47χρονος Μπορν Κάιπερς είναι από τους πλέον έμπειρους διαιτητές στην Ευρώπη. Είχε σφυρίξει τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Σάλκε, το καλοκαίρι του 2013, όταν και ο Δικέφαλος είχε χάσει με 2-3 παρόντος του Μίροσλαβ Στοχ, ενώ είχε διευθύνει τον αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον Ολυμπιακό, όταν και οι «ερυθρόλευκοι» είχαν χάσει με 3-0. 

Είναι 14 χρόνια διεθνής και στα τελευταία 11 είναι στην ελίτ. Στο πλούσιο βιογραφικό του συγκαταλέγεται και ένας τελικός Champions League. Εκείνος του 2014 μεταξύ της Ρεάλ και της Ατλέτικο. Φέτος διαιτήτευσε τέσσερα ματς Champions League μεταξύ των οποίων το Ίντερ-Μπαρτσελόνα και 49 συνολικά στη διοργάνωση, ενώ σφύριξε σε 290 ματς του ολλανδικού Πρωταθλήματος.

Ο Κάιπερς θεωρείτο πριν από μερικά χρόνια ως ο πλουσιότερος διαιτητής στον κόσμο με προσωπική περιουσία που υπολογιζόταν στα 9.000.000 ευρώ! Το ποσό προήλθε από την πώληση μετοχών των ολλανδικών σούπερ μάρκετ C-1000.
Είναι διαιτητής που δεν καταλαβαίνει από ονόματα και... βεντέτες. Είναι χαρακτηριστική η στιγμή του αγώνας της Βραζιλίας με την Κόστα Ρίκα στο Μουντιάλ της Ρωσίας όταν έκοψε... τον άερα από τον Νεϊμάρ που γκρίνιαζε διαρκώς.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.