Ολιβάρες στο Metrosport.gr: «Ο Αγγελος, ο Φραντζέσκος, η σκέψη αυτοκτονίας και το κλάμα για τον κόσμο του ΠΑΟΚ»

Πέτρος Χαριζακλής02 Ιανουαρίου 2022

Συνέντευξη στον Πέτρο Χαριζακλή

Ο Πέρσι Ολιβάρες είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει αφήσει το στίγμα του στην Ελλάδα. Το καλοκαίρι του 1997 μετακόμισε από τη Βραζιλία και τη Φλουμινένσε, στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Εμεινε δύο χρόνια όπου αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο και στη συνέχεια πωλήθηκε στον Παναθηναϊκό, μένοντας και στους «πράσινους» δύο χρόνια.

Το Metrosport.gr τον εντόπισε στην πρωτεύουσα του Περού, την Λίμα, και μας μίλησε με μεγάλη χαρά. Ο Ολιβάρες αναφέρθηκε στην καριέρα του στον ΠΑΟΚ, στη σχέση του με τον Αγγελο Αναστασιάδη, αποκάλυψε πως ο Κώστας Φραντζέσκος δεν τον ήθελε στην αρχή ενώ ξεχώρισε τα δύο γκολ με την ΑΕΚ ως τα πιο σημαντικά, παίζοντας μετά από τραυματισμό στο γόνατο. Όταν τον ρωτήσαμε για τον κόσμο του ΠΑΟΚ και την υποδοχή που του επεφύλασσε στο αεροδρόμιο, σταμάτησε προς στιγμήν γιατί δάκρυσε.

Αυτή τη στιγμή εργάζεται για την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Περού ενώ είναι και σχολιαστής στο ESPN.

-Γεια σου Πέρσι, τι κάνεις; Πως είναι τα πράγματα στο Περού;

«Είμαι στη Λίμα, εδώ γεννήθηκα και επέστρεψα πριν μερικά χρόνια ξανά. Καλά είναι τα πράγματα, ήταν χειρότερα πριν. Έχουμε κάποιους περιορισμούς ακόμη. Φοράμε μάσκα μέχρι να κάτσουμε στο τραπέζι στα εστιατόρια, αλλά και έξω στον δρόμο.


-Με τι ασχολείσαι αυτό το διάστημα;

«Είμαι πρεσβευτής στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Περού και σχολιαστής στην τηλεόραση στο ESPN, ήμουν στο Μουντιάλ του 2018».

-Σε μια εκπομπή «Η Στιγμή της Αλήθειας» παραδέχθηκες πως σκέφτηκες να αυτοκτονήσεις. Τι σε έφτασε σε αυτό το σημείο;

«Οταν σταμάτησα το ποδόσφαιρο, ήμουν θλιμμένος. Οταν γύρισα από την Ελλάδα στο Περού, χώρισα με τη γυναίκα μου και αυτό μου στοίχισε».

«Πρώτη θέση στην καρδιά μου η Ελλάδα, δεν υπάρχει η μαγεία τώρα στον ΠΑΟΚ»

-Εχεις παίξει ποδόσφαιρο σε οκτώ χώρες. Η Ελλάδα τι θέση έχει στην καρδιά σου;

«Η Ελλάδα έχει την πρώτη θέση, πάντα το λέω. Την αγαπώ πολύ την χώρα σας, μου λείπει και μετανιώνω που δεν έχω επιστρέψει. Δεν θέλω να πεθάνω χωρίς να έχω έρθει στην Ελλάδα. Για μένα είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου η Ελλάδα. Τα καλύτερα χρόνια στην ζωή μου ήταν εκεί».


-Παρακολουθείς τον ΠΑΟΚ; Σου έχει κάνει εντύπωση κάποιος ποδοσφαιριστής;

«Δεν βλέπω τα παιχνίδια, εδώ δεν μπορώ να τα δω, αλλά μαθαίνω πως πηγαίνει η ομάδα. Μου αρέσει ο ΠΑΟΚ, είμαι χαρούμενος όταν η ομάδα είναι καλά. Δεν υπάρχει όπως πριν κάποιος παίκτης που να κάνει μαγικά, σαν τον Φραντζέσκο, τον Μαραγκό, τον Νάγκμπε, σαν τον Ζαγοράκη. Τώρα υπάρχει μια πολύ καλή ομάδα, αλλά δεν έχει αυτή τη μαγεία που είχαν κάποιοι συμπαίκτες μου».

-Τι διαφορές βλέπεις με την ομάδα που έπαιξες εσύ;

«Υπάρχουν πολλές διαφορές, τότε η ομάδα που έπαιζα είχε μαγεία, παλιότερα είχαμε περισσότερους παιχταράδες. Τώρα είναι μια καλή ομάδα, ίσως καλύτερη από εμάς. Τώρα έχει τον Σαββίδη, έχει τα χρήματα να δημιουργηθεί μια ακόμη καλύτερη ομάδα αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό».

-Τι θυμάσαι πιο έντονα από την θητεία σου στον ΠΑΟΚ;

«Τα θυμάμαι όλα. Πιο έντονα τον κόσμο του ΠΑΟΚ, δεν έχω ζήσει ξανά αυτό που έπαθα στον ΠΑΟΚ. Χωρίς τον κόσμο του ΠΑΟΚ δεν μπορούσα να παίξω έτσι. Για μένα ο κόσμος είναι η πρώτη δύναμη που χρειάζομαι».


-Θυμάσαι την υποδοχή του κόσμου του ΠΑΟΚ στο αεροδρόμιο;

«Αυτή τη στιγμή κλαίω με αυτό που μου λες, μου θύμισες τον κόσμο του ΠΑΟΚ, είναι κάτι πολύ συναισθηματικό. Όταν τους είδα τρελάθηκα, λέω αυτοί είναι τρελοί. Δεν το περίμενα. Το όμορφο είναι πως εγώ δεν τους περίμενα στο αεροδρόμιο, αλλά η αγάπη που μου έδειξε ο κόσμος ήταν και στα τέσσερα χρόνια που ήμουν στην Ελλάδα. Όταν είμαι μόνος στο σπίτι μου, βλέπω τα παιχνίδια που ήμουν στον ΠΑΟΚ και κλαίω».

Το γκολ με τη Σπαρτάκ Τρνάβα και ο τραυματισμός στο γόνατο πριν την ΑΕΚ

-Είναι το γκολ σου κόντρα στη Σπαρτάκ Τρνάβα (5-3) το καλύτερο που έχεις πετύχει στην καριέρα σου;

«Νομίζω πως ναι».

Στο 2.03 το γκολ του Ολιβάρες

-To πιο σημαντικό γκολ σου ήταν κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης (4-4) ή τα δύο με την ΑΕΚ (2-1);

«Αυτά με την ΑΕΚ, πριν από το παιχνίδι είχα πρόβλημα με το γόνατο. Ο γιατρός μου είπε πως δεν θα μπορούσα να παίξω 4 μήνες, ωστόσο ο Θεός με βοήθησε και έπαιξα και έβαλα δύο γκολ. Ο γιατρός δεν με άφηνε να παίξω, ο Αγγελος με ρώτησε και του είπα μπορώ και με έβαλε. Ο Αγγελος Αναστασιάδης ήταν αυτός που μου είπε να χτυπήσω το πέναλτι».

Στο 0.50 το γκολ του Ολιβάρες κόντρα στην Ατλέτικο


-Ο Αγγελος Αναστασιάδης ήταν ο προπονητής σου σε εκείνα τα χρόνια. Τι θυμάσαι από εκείνον; Κάποια αστεία ιστορία ή κάποιο παρατσούκλι που σου είχε βγάλει;

«Ηταν ξεχωριστός για μένα ο Αγγελος, αλλά και ο Φραντζέσκος ήταν πολύ σημαντικός. Οταν ήρθα στον ΠΑΟΚ ο Φραντζέσκος δεν με ήθελε, δεν ξέρω τον λόγο, αλλά αισθανόμουν έτσι. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο να κερδίσω την αγάπη του Φραντζέσκου, αλλά τελικά το κατάφερα. Μετά μου έδωσε πάσα ο Φραντζέσκος μια μαγική πάσα για να βάλω ένα γκολ. ο Αγγελος μου είχε βγάλει το παρατσούκλι «τρελός». Πάντα ο κόσμος έλεγε ο Πέρσι είναι τρελός, έτσι ο Αγγελος είπε Πέρσι είσαι τρελός και έμεινε. Μου άρεσε πως ο Αγγελος σταματούσε το λεωφορείο σε κάθε εκκλησία για να προσκυνήσει και μετά τον αγάπησα πιο πολύ. Με προστάτευε πολύ».

-Σου είπε κάτι για τα κοτσιδάκια που είχες; Θυμάσαι κάποιο περιστατικό στην προπόνηση;

«Δεν μου είπε τίποτα. Τα έκοψα όταν ήθελα εγώ».


-Μια μέρα έφυγες από την προπόνηση και δεν εμφανίστηκες για 10 μέρες. Τι έγινε;

«Δεν θυμάμαι ακριβώς το περιστατικό. Πρέπει να είχα μαλώσει με τον Αγγελο, δεν ήταν 10 μέρες, ήταν λιγότερο. Μετά γύρισα και τα ξαναβρήκαμε. Και οι δύο ήμασταν τρελοί».


-Πως ήταν η πρώτη σου προετοιμασία στον Δικέφαλο;

«Την θυμάμαι έντονα, κάναμε προετοιμασία στη Γερμανία. Μετά τις πρώτες προπονήσεις έπαιζα συνεχώς βασικός».


-Τι μήνυμα θέλεις να αφήσεις στον κόσμο του ΠΑΟΚ;

«Είναι τρελοί. Με υποστήριξαν πολύ όσο ήμουν στην ομάδα, από την πρώτη υποδοχή στο αεροδρόμιο μέχρι και όταν αποχώρησα. Εκείνοι με έκαναν τον τρελό που ήμουν, για εκείνους έπαιζα έτσι».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.