Ολεγκ Προτάσοφ: «Ο Πούτιν θα μετανιώσει για την επίθεση στην Ουκρανία»

Metrosport Team28 Μαρτίου 2022

Ευθείες βολές κατά του Πούτιν εξαπέλυσε ο Ουκρανός προπονητής και πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Ολεγκ Προτάσοφ. Σε μονταρισμένο βίντεο επαγγελματικής παραγωγής που ανέβασε στα social media, κάνει αναφορά στην απόφαση του Ρώσου προέδρου να επιτεθεί στην Ουκρανία, στις αθλητικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στις ομάδες της Ρωσίας και την επόμενη ημέρα του ποδοσφαίρου της χώρα του.

Ο Προτασόφ στις ενότητες κάνει τις εξής αναφορές:

Για τον πόλεμο: «Η δική μας χώρα υποφέρει με τον πόλεμο. Είναι πολύ δύσκολη περίοδος. Ο πόλεμος καταστρέφει μία χώρα με υποδομές, μία χώρα που έχασε τόσες ζωές ανθρώπων. Αυτός είναι ένας όλεθρος. Μπορώ να χαρακτηρίσω αυτή την ενέργεια φασισμό. Θα πρέπει να βγούμε από αυτή την κατάσταση νικητές και η χώρα να επανέλθει όπως ήταν»

Για το ποδόσφαιρο: «Θα πρέπει να διορθώσουμε πολλά για να επανέλθει το ποδόσφαιρο της Ουκρανίας στα επίπεδα που ήταν πριν την επίθεση».

Για τον Πούτιν: «Υπάρχει αμφιβολία αν αυτό το άτομο ζει σ’ αυτόν τον κόσμο. Δείχνει σα να μην καταλαβαίνει ότι η Ουκρανία είναι ελεύθερη χώρα και δεν θέλει να ενωθεί. Θα επιλέξουμε με ποιους οι Ουκρανοί θα είναι φίλοι και με ποιους όχι. Αλλά ο πόλεμος δεν είναι λύση. Η κίνηση του Πούτιν ήταν ένα μεγάλο λάθος και θα το μετανιώσει για την απόφαση που πήρε. Η Ουκρανία θα παραμείνει ένα ελεύθερο κράτος».

Για τους περιορισμούς στον αθλητισμό: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι πολιτική. Αν είσαι μεγάλος αθλητής θα πρέπει να βγεις να μιλήσεις και να πεις ότι αυτό που κάνει η Ρωσία δεν είναι σωστό. Δεν μπορεί να συμβαίνει. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι υπομονή. Και αυτός ο αποκλεισμός της Ρωσίας από τις διεθνείς διοργανώσεις είναι μία ήττα για τη χώρα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.