Όλαφ Ρέμπε: Αυτά θα βρει μπροστά του στον ΠΑΟΚ

Πέτρος Χαριζακλής11 Ιουνίου 2020

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προχώρησε στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον Ολαφ Ρέμπε για 2+1 χρόνια. Ο 42χρονος Γερμανός θα αναλάβει τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή από την 1η Ιουλίου, όπως συμφώνησε με την οικογένεια Σαββίδη. Ωστόσο, αναμένεται να έρθει νωρίτερα στην Θεσσαλονίκη για να αρχίσει την προεργασία για τον ρόλο που θα αναλάβει στον Δικέφαλο.

Ο Ρέμπε θα έρθει για να γνωριστεί από κοντά με τους επιτελείς του ΠΑΟΚ, να επικυρώσει το νέο του συμβόλαιο και να μπει απευθείας στα βαθιά. Εχει ήδη ενημέρωση για το υλικό του ΠΑΟΚ, τους παίκτες που λήγουν τα συμβόλαια και θα γίνει διαπραγμάτευση (όχι με όλους) για την ανανέωση της συνεργασίας, ενώ έχει στον «φάκελο» του και δικές του προτάσεις, οι οποίες θα προχωρήσουν μετά το τέλος των πλέι οφ, για την ανασυγκρότηση του ποδοσφαιρικού τμήματος και την ενίσχυσή του. Ο ΠΑΟΚ ελπίζει πως δεν θα σπαταλήσει ποσά ανάλογα με αυτά που ξόδεψε στη Βόλφσμπουργκ, πετώντας κάποια εκατομμύρια ευρώ σε αχρείαστες μεταγραφές.

O Γερμανός τεχνικός διευθυντής με το καλημέρα έχει να αντιμετωπίσει και να επιλύσει πέντε βασικά θέματα. Αρχικά θα πρέπει να βρει λύσει με τα συμβόλαια που λήγουν. Ευτυχώς για τον Ρέμπε αυτά δεν είναι πολλά, καθώς μόνο του Μαουρίσιο και του Βιεϊρίνια λήγουν. Ο Βραζιλιάνος έχει δεχθεί πρόταση από τον ΠΑΟΚ με μειωμένες απολαβές, ωστόσο δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία. Οσο για τον αρχηγό του Δικεφάλου, δεν θα χρειαστεί να γίνει διαπραγμάτευση αφού ο Βιεϊρίνια μιλάει απευθείας με την οικογένεια Σαββίδη.

Μπορεί να είναι μόνο δύο τα συμβόλαια που λήγουν, ωστόσο ο Ρέμπε θα κληθεί να βρει λύση και για συμβόλαια παικτών που δεν υπολογίζονται . Βέρνμπλουμ και Στοχ είναι δύο μεγάλα συμβόλαια, με τους δύο τους να παίρνουν κοντά στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο και κυρίως ο Σουηδός δεν απέδειξε ποτέ ότι αξίζει τα λεφτά που παίρνει αλλά δεν είναι και εύκολος διαπραγματευτής καθώς δεν δείχνει θέληση να πάρει κάποια αποζημίωση και να αποχωρήσει. Ο Στοχ σε αντίθεση με τον Βέρνμπλουμ, έχει άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο και θα πρέπει ο Ρέμπε να καθίσει στο τραπέζι μαζί του για να βρεθεί μια κοινή λύση.

Το επόμενο θέμα στο οποίο θα πρέπει να βρει λύσεις ο 42χρονος νέος τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ είναι ο γηρασμένος κορμός. Αυτή η ομάδα φαίνεται να βρίσκεται κοντά στο να κλείσει τον κύκλο της και πρέπει να υπάρξει μια κάποια ανανέωση. Εξι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου είναι πάνω από 32 ετών (Μάτος, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Βέρνμπλουμ, Μπίσεσβαρ), ο Μαουρίσιο είναι στα 31, ο Στοχ είναι στα 30 και ο Ελ Καντουρί 29. Ολος αυτός ο έμπειρος αλλά συνάμα γερασμένος κορμός δείχνει και στο γήπεδο πως χρειάζεται μια ανανέωση. Μπίσεσβαρ, Μαουρίσιο και Βαρέλα έδειξαν φέτος πως έχουν μεγαλώσει, ο Μάτος δεν έχει την ίδια έκρηξη που είχε, ο Βιεϊρίνια έχει γυρίσει διαφορετικός από τον τραυματισμό και μια ταχύτητα κάτω από τον περσινό του εαυτό, ενώ ο Κρέσπο είναι ερωτηματικό για το πως θα εμφανιστεί μετά τον τραυματισμό, αν και ήταν σοβαρός και φέτος. Ο Ελ Καντουρί παρότι δεν είναι πολύ μεγάλος, είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς ενώ ο Στοχ δείχνει να μην έχει αυτά που θέλει ο προπονητής του. Τέλος, ο Βέρνμπλουμ απλά μπαίνει στην λίστα του γερασμένου κορμού μόνο και μόνο τυπικά αφού φέτος δεν έχει αγωνιστεί λεπτό.

Επόμενο θέμα που θα κληθεί να λύσει ο Ρέμπε είναι τα κενά που δεν καλύφθηκαν την περσινή χρονιά. Αρχικά δεν αποκτήθηκε το εξάρι που ήθελε ο Φερέιρα, με την απόκτηση του Εσίτι να κρίνεται αποτυχημένη με την εικόνα που έχει φέτος ο 25χρονος μέσος. Μαζί με την κακή χρονιά του Μαουρίσιο, ο ΠΑΟΚ είχε στα χαφ μόνο τους Μίσιτς και Αουγκούστο, ωστόσο κανείς δεν είναι καθαρό εξάρι και σε αρκετά παιχνίδια, ειδικά υψηλής έντασης φάνηκε στο γήπεδο πως χρειάζεται ένα τέτοιο. 

Επίσης, ο Πορτογάλος τεχνικός του Δικεφάλου θέλησε να παίξει η ομάδα 4-4-2, ωστόσο μετά τις 4-5 πρώτους αγώνες κατάλαβε πως οι ποδοσφαιριστές που διαθέτει στο ρόστερ του δεν μπορούν να το εφαρμόσουν. Σε αυτό φταίει και το γεγονός πως δεν αποκτήθηκε φορ με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους ήδη υπάρχοντες, Σφιντέρσκι και Ακπομ, ούτως ώστε να μπορεί να σταθεί δίπλα τους και να παίξει ο Φερέιρα το σύστημα που θέλει.

Το τέταρτο και ίσως πιο δύσκολο που θα κληθεί να λύσει ο Ολαφ Ρέμπε είναι οι μεταγραφές. Μπορεί λόγω του κορωνοϊού η UEFA να μην είναι φέτος τόσο αυστηρή με το Financial Fair Play, ωστόσο η στενότητα εξακολουθεί να υφίσταται για τον Δικέφαλο, ο οποίος δεν μπορεί να κάνει μεγάλες δαπάνες είτε για μεταγραφή είτε για κάποιο συμβόλαιο όταν δεν έχει τα απαραίτητα έσοδα. Ο Ρέμπε θα πρέπει να ισοσκελίσει έσοδα-έξοδα, ίσως με κάποια πώληση ή με αποχωρήσεις βαριών συμβολαίων για να μπορέσει να προχωρήσει σε μεταγραφική ενίσχυση. Ο Ολαφ Ρέμπε είναι ενημερωμένος για το ρόστερ της ομάδας, έχει στα χέρια του στοιχεία των παικτών και επεξεργάζεται πλήρως τα στοιχεία για να μπορέσει να αξιοποιήσει όλα τα δεδομένα, όταν έρθει η ώρα να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο. Οσο αφορά τις διαπραγματεύσεις για τους παίκτες που αποτελούν μεταγραφικούς στόχους του ΠΑΟΚ, μετά την ολοκλήρωση των αγώνων θα γίνουν οι οριστικές συζητήσεις με τους υποψήφιους και τις ομάδες τους.

Πέμπτο και καυτό θέμα που ίσως κληθεί να αντιμετωπίσει ο Ρέμπε είναι το θέμα του προπονητή. Ο Αμπέλ Φερέιρα μπορεί να στηρίχθηκε εν μέσω καραντίνας από τον Σαββίδη και να ειπώθηκε πως αυτός θα συνεχίσει την επόμενη χρονιά, ωστόσο κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει σε περίπτωση που ο Δικέφαλος αποτύχει να κατακτήσει την 2η θέση ή το Κύπελλο, ή και τα δύο. Προφανώς αν συμβεί κάτι μέσα στα πλέι οφ την απόφαση δεν θα την πάρει ο Ρέμπε, ωστόσο εκείνος θα πρέπει να έχει κάνει την απαραίτητη προεργασία για τον αντικαταστάτη του Πορτογάλου. Σε διαφορετική περίπτωση και από τη στιγμή που θα ξεκινήσει την προετοιμασία της επόμενης χρονιάς ο Φερέιρα, ο Ρέμπε θα πρέπει να βρει την σωστή επικοινωνία μαζί του και να του δώσει τα κλειδιά που θα ζητήσει για την επιτυχία της ομάδας. Αυτό θα είναι και το δύσκολο καθώς οι δύο άνδρες μπορεί να βρίσκονται πάνω-κάτω στην ίδια ηλικία ωστόσο προέρχονται από διαφορετικές σχολές ποδοσφαίρου με διαφορετική νοοτροπία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.