Όλα θα κριθούν στην «φλεγόμενη» Τούμπα μετά το 2-1 του Βελοντρόμ

Χρύσανθος Δοβλέτογλου07 Απριλίου 2022

Παλικαρίσιο 2-1 πήρε ο ΠΑΟΚ στο Βελοντρόμ από την Μαρσέιγ και, πλέον, θα παίξει την προκρισή του στα ημιτελικά στη ρεβάνς της Τούμπας σε μία εβδομάδα. Ο Δικέφαλος βρέθηκε να χάνει με 2-0, με τέρματα των Ζέρσον και Παγέτ, όμως, αφυπνίστηκε στο δεύτερο μέρος, μείωσε σε 2-1 στο 48' με τον Ελ Καντουρί και θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει, σε ανεπανάληπτο τετ α τετ του Άκπομ λίγο αργότερα.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με στόχο να ελέγξει τον ρυθμό και το κατάφερε. Πλήρωσε, όμως, στο 13' μία αμυντική αδράνεια από αυτές που δεν μας έχει συνηθίσει. Ας τα πάρουμε από την αρχή. Στο 1ο λεπτό ο Μπακαμπού σούταρε από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Πασχαλάκης δεν αιφνιδιάστηκε και στα επόμενα λεπτά ο Δικέφαλος πήρε την κατοχή και προσπάθησε να επιτεθεί ορθολογικά.

Μόνιμη πηγή κινδύνου ο Παγέτ,

μία ασίστ και ένα τέρμα

Στο 13' ο Παγέτ βρήκε τον Ζέρσον λίγο έξω από τα καρέ του ΠΑΟΚ, ο Βραζιλιάνος ζύγισε την μπάλα και σούταρε εύστοχα στη γωνία της εστίας των ασπρόμαυρων, ανοίγοντας το σκορ. Ο Δικέφαλος δεν τα έχασε και στο 22' ο Ζίβκοβιτς επιχείρησε να μπει από δεξιά, αλλά ο Κολάσινατς μπήκε μπροστά του και τον έκοψε έξυπνα. Ο Παγέτ ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου και στο 27' απείλησε με σουτ που έφυγε πάνω από την εστία, ενώ στο 30' ο Ουντέρ βγήκε τετ α τετ έπειτα από λάθος του Αουγκούστο, ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, ωστόσο, ήταν σε ετοιμότητα του έκλεισε το οπτικό πεδίο και απέκρουσε.

Στο 35' ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε την σωτήρια επέμβαση του Κρέσπο λίγο πριν ο Μπακαμπού έρθει απέναντι με τον Πασχαλάκη και δευτερόλεπτα πριν την λήξη του πρώτου μέρους, ο Δικέφαλος βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ. Ο Ουντέρ εκτέλεσε κόρνερ με «κομπίνα», βρήκε τον Παγέτ έξω από την περιοχή και ο Γάλλος άσος με «κεραυνό» έστειλε την μπάλα στο γάμα του τερματοφύλακα των ασπρόμαυρων.

Γκολάρα από τον Ελ Καντουρί με το καλημέρα

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος μπήκε με ένταση στον αγωνιστικό χώρο και στο 48' μετά από πίεση ψηλά, ο Ζίβκοβιτς πάτησε την μπάλα για τον Ελ Καντουρί μέσα στην περιοχή και ο Μαροκινός με τρομερό σουτ μείωσε σε 2-1. Ακολούθησε στο επόμενο λεπτό επικίνδυνο σουτ του Ουντέρ που, όμως, δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 58' ο Άκπομ πέταξε στα σκουπίδια τεράστια ευκαιρία.

Ο Αουγκούστο τον έβγαλε φάτσα με το γκολ, αλλά αυτός απέναντι από τον Μανταντά, τον πλάσαρε, όμως, είδε την μπάλα να περνάει βασανιστικά δίπλα από το δοκάρι και η επόμενη καλή στιγμή ήταν στο 62' μία κεφαλιά του Ντιένγκ που πέρασε λίγο πάνω από την εστία. Ο Παγέτ στο 67' έγινε κάτοχος της μπάλας σε πλάγια θέση μέσα στα καρέ του Πασχαλάκη, σούταρε με φάλτσα, αλλά δεν βρήκε εστία.

Η ώρα του Πασχαλάκη - Φώναξε παρών

Στο 74' η Μαρσέιγ έγινε επικίνδυνη τρεις φορές σε ένα λεπτό. Αρχικά, σουτ του Παγέτ κατέληξε πάνω στον Πασχαλάκη και στη συνέχεια ο Κρέσπο απομάκρυνε σε κόρνερ και δευτερόλεπτα αργότερα ο Έλληνας τερματοφύλακας νίκησε εξ' επαφής Γκεντουζί και Σαλιμπά, σε προσπάθειές τους από την μικρή περιοχή. Ο Πασχαλάκης φώναξε παρών και το 78' σε σουτ του Ουντέρ από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, αποκρούωντας στη γωνία του. Μέχρι το φινάλε ο ΠΑΟΚ κράτησε την Μαρσέιγ μακριά από την εστία του, το μόνο αξιοσημείωτο ήταν η αποβολή του Ζέρσον με δεύτερη κίτρινη και έφυγε από το Βελοντρόμ με το πολύτιμο 2-1 που τα αφήνει όλα ανοιχτά ενόψει της ρεβάνς της Τούμπας.

MVP

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί ήταν ο πιο βασικός λόγος που ο ΠΑΟΚ άλλαξε εικόνα προς το καλύτερο στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ πέτυχε και το μοναδικό τέρμα του Δικεφάλου.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Οι βοηθοί του Μαρτσίνιακ δεν είχαν αντανακλαστικά σε κανένα από τα δύο γκολ της Μαρσέιγ, καθώς και στα δύο υπήρχε παίκτης εκτεθειμένος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μαρσέιγ: Μανταντά, Λιρόλα (63' Ροντζιέ), Σαλιμπά, Καλέτα-Καρ, Κολάσινατς (63' Καμαρά), Γκεντουζί, Γκουγιέ, Ζέρσον, Μπακαμπού (46' Ντιένγκ), Παγιέτ, Ουντέρ

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας (46' Ελ Καντουρί), Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (75' Μιτρίτσα), Άκπομ (75' Τσόλακ).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.