Όλα τα σενάρια για την έκτη θέση και τα πλέι-οφ

Χάρης Δημαράς01 Μαρτίου 2020

Η 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στη Super League 1 διεξάγεται απόψε με κοινή ώρα έναρξης στις 19.00 και το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στην κατάληψη της έκτης θέσης.

Οι πέντε πρώτες θέσεις της κατάταξης έχει ξεκαθαριστεί πως ανήκουν σε Ολυμπιακό (63 β.), ΠΑΟΚ (58 β.), ΑΕΚ (50 β.), Παναθηναϊκό (41 β.) και Άρη (34 β.). 

Δείτε εδώ τη βαθμολογία

Οπότε, απομένει ένα ακόμη εισιτήριο, για το οποίο το μεγάλο φαβορί είναι ο ΟΦΗ (31 β.), καθώς με νίκη επί της αδιάφορης ουσιαστικά Λαμίας το εξασφαλίζει. Ακολουθεί βαθμολογικά ο Αστέρας με 30 πόντους που παίζει στη Λάρισα, ενώ στο «κόλπο« έστω και θεωρητικά είναι και οι Ατρόμητος (παίζει με Άρη στο Βικελίδης), Ξάνθη (υποδέχεται τον ΠΑΟΚ) με 29 βαθμούς. Πάμε να δούμε όλα τα σενάρια:

Νίκη ΟΦΗ: Παίρνει το εισιτήριο για την εξάδα ό,τι και να κάνουν Αστέρας, Ατρόμητος και Ξάνθη. 

Νίκη Αστέρα και ισοπαλία ή ήττα ΟΦΗ: Έκτος βγαίνει ο Αστέρας

Ήττα ΟΦΗ, ισοπαλία Αστέρα (ισοβαθμία στους 31 β.)

Στην περίπτωση που ο ΟΦΗ ηττηθεί από τη Λαμία κι ο Αστέρας Τρίπολης έρθει ισόπαλος στη Λάρισα, ενώ παράλληλα δεν κερδίσουν Ατρομήτος και Ξάνθη, τότε Κρητικοί και Αρκάδες ισοβαθμούν στους 31 βαθμούς. Υπερτερεί είναι ο Αστέρας, αφού έχει οριακά καλύτερη διαφορά τερμάτων. Συγκεκριμένα βρίσκεται στο 33-34 ενώ ο ΟΦΗ στο 32-35. 

Ισοπαλία ΟΦΗ, νίκες Ατρομήτου και Ξάνθης (ισοβαθμία στους 32 β.)

Στο όχι και πολύ πιθανό αυτό σενάριο, προκύπτει τριπλή ισοβαθμία μεταξύ ΟΦΗ, Ατρομήτου και Ξάνθης, με την προϋπόθεση ότι δεν θα έχει κερδίσει ο Αστέρας στη Λάρισα. Οι τρεις τους θα ισοβαθμήσουν στους 32 βαθμού και «νικητής» είναι ο ΟΦΗ, που στα μεταξύ τους ματς έχει 7 βαθμούς, έναντι 6 του Ατρομήτου και 4 της Ξάνθης.

Ισοπαλία ΟΦΗ, νίκη Ατρομήτου (ισοβαθμία 32 β.)

Οι Κρητικοί υπερτερούν ακόμη κι αν ισοβαθμήσουν μόνο με τον Ατρόμητο (αν δηλαδή δεν κερδίσουν ο Αστέρας και η Ξάνθη), αφού μπορεί τα μεταξύ τους να έληξαν με 1-0, έχοντας από μία νίκη, όμως ο Ατρόμητος βρίσκεται στο -3 στα τέρματα έναντι των «ασπρόμαυρων». Αν ο Ατρόμητος κερδίσει με διαφορά τριών τερμάτων τον Άρη (πολύ ακραίο σενάριο) μόνο τότε ελπίζουν οι Περιστεριώτες, καθώς  σε αυτή την περίπτωση θα γίνει μονός αγώνας μπαράζ μεταξύ τους.

Ισοπαλία ΟΦΗ, νίκη Ξάνθης (ισοβαθμία 32 β.)

Ελάχιστες πιθανότητες έχει το ενδεχόμενο να κερδίσει η Ξάνθη τον ΠΑΟΚ και να ισοβαθμήσει με τον ΟΦΗ, αλλά και σε αυτή την περίπτωση οι Κρητικοί ευνοούνται μετρώντας μία νίκη και μία ισοπαλία στα μεταξύ τους. Συνεπώς, η Ξάνθη η μόνη περίπτωση να βγει στην εξάδα είναι να κερδίσει αυτή, να χάσει ο ΟΦΗ και να μην κερδίσουν Αστέρας και Ατρόμητος.

Ηττα ΟΦΗ, νίκες Ατρομήτου-Ξάνθης (ισοβαθμία 32 β.)

Στο τελευταίο σενάριο που χάνει ο ΟΦΗ, δεν κερδίσουν οι Αρκάδες και νικήσουν τόσο ο Ατρόμητος τον Άρη, όσο και η Ξάνθη τον ΠΑΟΚ, υπάρχει ισοβαθμία 32 βαθμούς Περιστεριωτών και Ξανθιωτών. Αμφότερες οι δύο ομάδες κέρδισαν με 1-0 τα μεταξύ τους ματς, στη διαφορά τερμάτων όμως η ομάδα του Παντελίδη υπερτερεί κατά 5 γκολ, οπότε είναι αδύνατο να ανατραπεί.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.