Ολα τα ματς... τελικοί είναι, έτσι είναι η ζωή για τις ομάδες που έχουν στόχους

Δημήτρης Κανελλάκης04 Νοεμβρίου 2021

Έχει δίκιο ο Λουτσέσκου. Οντως, δεν είναι τελικός το σημερινό παιχνίδι με την Κοπεγχάγη στην Τούμπα για το Conference League.

Πράγματι, τελικός είναι όταν παίζεις... όλα για όλα σε ένα ματς, όταν δεν έχεις άλλη ευκαιρία. Για τον ΠΑΟΚ δεν είναι έτσι. Ή, μάλλον, δεν είναι ακριβώς έτσι. Διότι, κάλλιστα θα μπορούσε κάποιος να πει ότι όταν σου δίνεται η ευκαιρία να κάνεις το καθοριστικό βήμα για την επίτευξη ενός στόχου, πρέπει αυτό και μόνο να έχεις στο μυαλό σου, να μην αφήνεις ούτε μια χαραμάδα για να περάσει η σκέψη πως και να στραβώσουν τα πράγματα δεν καταστρέφεσαι.

Ο ΠΑΟΚ έτσι πρέπει να το δει το παιχνίδι απόψε, σαν... τελικό. Κι ας μην είναι τελικός. Διότι για τις ομάδες υψηλού επιπέδου αυτή είναι η ζωή. Κάθε παιχνίδι είναι... τελικός. Διότι κάθε παιχνίδι πρέπει να το κερδίζουν. Διότι μόνο έτσι μπορούν να φτάσουν εκεί όπου έχουν σχεδιάσει.

Για τον ΠΑΟΚ, βέβαια, το ζητούμενο δεν είναι μόνο πώς θα αντιμετωπίσει το ματς με τους Δανούς. Είναι, πρωτίστως, πώς θα εμφανιστεί. Γιατί το κυριότερο πρόβλημά του είναι η αστάθειά του. Είναι οι μεταπτώσεις που έχει στην απόδοσή του.

Είναι τα εύκολα τέρματα που δέχεται και τα οποία αποτελούν την αχίλλειο πτέρνα του έως τώρα και την βασικότερη αιτία των αρνητικών αποτελεσμάτων του.

Ο Πασχαλάκης είπε χθες ότι η λύση του αμυντικού προβλήματος θα έρθει από την... επίθεση. Ως γενική αρχή, είναι σωστό αυτό που είπε ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ. Είναι αλήθεια ότι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η άμυνα κάθε ομάδας ξεκινάει από τους επιθετικούς της και πως όσο καλύτερα και αποτελεσματικότερα πιέζει τον αντίπαλο από το πρώτο τρίτο του γηπέδου τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της.

Έχουμε δει και τον ΠΑΟΚ να το κάνει πολύ καλά αυτό. Στην πρώτη θητεία του Λουτσέσκου. Στην δεύτερη θητεία του Ρουμάνου δεν καταφέρνει ακόμη να το εφαρμόσει, γι' αυτό και δέχεται τόσο εύκολα γκολ.

Άρα, προέχει απόψε η νίκη που θα ανοίξει διάπλατα τον δρόμο του ΠΑΟΚ για τους «16» του Conference League, αλλά υπάρχουν και όλα τα άλλα που προαναφέρθηκαν και καθιστούν, ούτως ή άλλως, τελικό κάθε ματς για την ομάδα του Λουτσέσκου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.