Όλα τα φαντάσματα του ελληνικού ποδοσφαίρου σε ένα μόνο πρόσωπο;

Μάνος Χατζάκης01 Νοεμβρίου 2021

Τόσο τρομακτική, όσο και η φωτισμένη κολοκύθα του Halloween ήταν η βραδιά του Άρηστο ΟΑΚΑ.Τα δείγματα προϋπήρχαν, αλλά κάπου λες «δεν μπορεί, δεν γίνεται να εμφανιστούν όλα τα φαντάσματα του ελληνικού ποδοσφαίρου σε ένα μόνο πρόσωπο».

Ε, να που γίνεται. Το Halloween δεν κατάφερε να διώξει μακριά τα «κακά» πνεύματα και ακόμη μία φορά που, οι ελληνικές παραδόσεις, αποδεικνύονται ισχυρότερες από τις κέλτικες.

Ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος έσβησε όλα τα φαναράκια μέσα στην κολοκύθα και μαζί τις ελπίδες του Άρη να υποθέσει ότι μπορεί να πάρει «κάτι» από την ΑΕΚ.
Αν ο Άρης μεγαλώνει, επειδή αντιμετωπίζεται με τέτοιο τρόπο από τη διαιτησία, τότε οι Θεσσαλονικείς πρέπει να νιώθουν ολοκληρωμένοι ως ποδοσφαιρικές οντότητες, αλλά δεν θα νιώσουν κομμάτι της «εξυγίανσης». Μόνο που αυτή είναι η στρεβλή, η παρανοϊκή πλευρά του ελληνικού ποδοσφαίρου, την οποία προφανώς δεν έχει σκοπό να αλλάξει ο Mr. Clattenburg.

Κάτι μου θύμισε το θλιβερό τοπίο του Ολυμπιακού Σταδίου. Ένα παιχνίδι
 τον Φεβρουάριο του 2020 με τις ίδιες ομάδες, αλλά σε διαφορετική έδρα. Διαιτητής ο Καραντώνης (από την Ημαθία), ο οποίος έτυχε να είναι παρών και στο τελευταίο βράδυ του Οκτωβρίου του 2021, ως 4ος.
Κάποια πρόσωπα άλλαξαν, άλλα έμειναν ίδια, όπως και η γεύση, όταν ο Άρης αντιμετωπίζει την ΑΕΚ είτε μέσα, είτε έξω.

Το επίπεδο στην κόντρα των δύο ομάδων περιέχει γνωστές και άγνωστες ιστορίες. Αλλες βγήκαν προς τα έξω και άλλες θάφτηκαν στον βωμό των όποιων σχέσεων.
Πόσοι έμειναν να μιλούν για ποδόσφαιρο στην Ελλάδα; Πόσοι θέλουν να μεγαλώσει το ποσοστό όσων ασχολούνται ακόμη με το ελληνικό υποπροϊόν;

Εφόσον δεν θέλουν οι κατέχοντες, τότε δεν υπάρχει λόγος να επινοήσουμε (όπως ο Διαμαντόπουλος το πέναλτι του Μπράμπετς στον Μάνταλο) λόγους να το πράξουμε. Θύτης ή θύμα, κάθε κατάσταση έχει δύο όψεις.
Ή δυναμώνεις κι άλλο και περνάς από πάνω τους ή αναλώνεσαι σε διαρροές, ανακοινώσεις και λοιπές ξεπερασμένες πρακτικές θέλοντας να στοχεύσεις στο συναίσθημα. Όχι, δεν χρειάζεται (άλλο) συναίσθημα.

Υ.Γ: Μακάρι η «αθωότητα» στις δηλώσεις του Ρότα να εμφανιζόταν και σε άλλα παιχνίδια του ελληνικού Πρωταθλήματος και οι 4οι διατητές να «ενημέρωναν», όπως έκανε ο Καραντώνης κατά δήλωση του παίκτη της ΑΕΚ.
Υ.Γ2: Η αναθεώρηση πολιτικών, στρατηγικών και πρακτικών, απαιτεί βαθιά γνώση και ερμηνεία γεγονότων. Και για τα παραπάνω χρειάζονται άνθρωποι με γνώσεις και όχι «γνώσεις».
Υ.Γ.3: Η άγνοια πλέον δεν υπάρχει ούτε για δείγμα, διεγράφη οριστικά από το λεξιλόγιο.
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.