Όλα όσα έγιναν στη συνάντηση των «Big Four»

Χάρης Δημαράς23 Ιανουαρίου 2020

Η πρώτη συνάντηση των τεσσάρων ισχυρών παραγόντων των ελληνικών ΠΑΕ στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» ολοκληρώθηκε με ανάμεικτα συναισθήματα ως προς την επιτυχία της. 

Ο μόνος που εξέφρασε την ικανοποίησή του ανοιχτά ήταν ο Λευτέρης Αυγενάκης, χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση «μια καλή αρχή», ενώ χαμογελαστός ήταν και ο Χέρμπερτ Χούμπελ, που πάντως ομολόγησε ότι άκουσε προσβλητικές εκφράσεις (αν και τις δικαιολόγησε, επειδή είναι στην Ελλάδα). Τα ουσιώδη απ΄όσα είπε ο επιτετραμμένος της ΟΥΕΦΑ πάντως αφορούν στις αποφάσεις που ελήφθησαν και έχουν να κάνουν πρώτον με την μεγαλύτερη παρουσία ξένων διαιτητών στα πλέι-οφ (ίσως και την κανονική διάρκεια), την επίσπευση των εκλογών της ΕΠΟ, αλλά και την οριστικοποίηση της αντικατάστασης του Περέιρα από ξένο αρχιδιαιτητή.

Στη διάρκεια της συνάντησης δεν έλειψαν οι εντάσεις. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης επανέλαβε την «τοξική» ρητορική και προκάλεσε με τα λόγια του τον Ιβάν Σαββίδη, επιτιθέμενος παράλληλα στη διοίκηση της ΕΠΟ και τον Βαγγέλη Γραμμένο,  με τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ πάντως να του απαντά ψύχραιμα: «Τόσα χρόνια μας έλεγαν μην κλαίτε, επενδύστε και τώρα τους ακούμε να κλαίνε κάθε μέρα».

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης από την πλευρά του βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στον εκπρόσωπο της UEFA Ζόραν Λάκοβιτς, για δηλώσεις που είχε κάνει περί «λόμπι στην ΕΠΟ», λέγοντάς του ότι στην UEFA τα λόμπι είναι μεγαλύτερα. Πάντως συμφώνησε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη ότι ο Αρης έπρεπε να είναι παρών στη συνάντηση. Όσο για τον Γιάννη Αλαφούζο, όπως φάνηκε και από την αποχώρησή του, έμεινε μάλλον ικανοποιημένος.

Συνέχεια θα δοθεί σήμερα με τους εκπροσώπους της UEFA και της FIFA να συναντώνται με τους εκπροσώπους όλων των ομάδων της Super League στις 12 το μεσημέρι, ενώ νέα συναντηση με τους Big Four αναμένεται να υπάρξει σύντομα.

Μέσα στα παρασκήνια που είχαν ενδιαφέρον πάντως εντάσσεται το γεγονός ότι πριν αλλά και στη διάρκεια της συνάντησης στοιχηματικές εταιρίες προσέφεραν στοιχήματα όπως το ποιος θα αποχωρήσει πρώτος ή ποιοι θα μιλήσουν μετά, ενώ και το ότι ο Ιβάν Σαββίδης ακολούθησε την αγαπημένη του συνήθεια, πίνοντας τσάι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.