Ολα ήταν πεισματικά κόντρα στον ΠΑΟΚ αλλά στο τέλος “μίλησαν” Σβαμπ και Κωνσταντέλιας

Στέλιος Γρηγοριάδης05 Φεβρουαρίου 2024

Θεούς και δαίμονες χρειάστηκε να νικήσει χθες ο ΠΑΟΚ για να πάρει τους τρεις βαθμούς στο Περιστέρι. Ολα ήταν εναντίον του. Επίμονα και με πείσμα. Η ατυχία, η αστοχία, ο Σιδηρόπουλος, οι κύριοι του VAR, το μπετόν αρμέ που όρθωσε μπροστά στην εστία του ο Τσιτώντας, οι αργοπορημένες αλλαγές του Λουτσέσκου, τα πάντα όλα...

Τελικά το ματς το πήραν στο φινάλε ο Σβαμπ και ο Κωνσταντέλιας. Ο πιτσιρικάς εκτελεί γρήγορα το κόρνερ προς τον Τάισον και η άμυνα του Ατρόμητου πιάνεται στον ύπνο για πρώτη φορά. Κεφαλιά ο Σβαμπ, απόκρουση, από τα πόδια του Σαμάτα πάει η μπάλα πάλι στον Σβαμπ που την καρφώνει στα δίχτυα. Κι ύστερα, πάλι ο “Ντέλιας” δέχεται κάπου λίγο πιο κάτω από το κέντρο την μπάλα σε λάθος του Τσιτώντα και τη στέλνει με τη μοναδική δεξιοτεχνία του στα δίχτυα, μεγαλοπρεπέστατα και χορταστικά.

Πρωταγωνιστής επίσης, σε όλο το ματς, ο συγκινητικός Τάισον που ήταν παντού και προσπαθούσε να τα κάνει όλα. Ενα ματς στο οποίο ο ΠΑΟΚ είχε 14 τελικές, από τις οποίες δύο “βρήκαν” δοκάρι και δύο μόνο εστία, τα γκολ. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε μονότερμα τον Ατρόμητο, ο οποίος είχε μία μόνο τελική, χωρίς καν να είναι ευκαιρία και όμως ο Τσιντώντας δεν έκανε ούτε μία απόκρουση! Απίστευτο, αλλά αληθινό.

O ΠΑΟΚ έπαιξε τον Ατρόμητο όπως η γάτα το ποντίκι από την αρχή του αγώνα, μολονότι σε όλο το πρώτο ημίχρονο είχε αρνητικό τον Ζίβκοβιτς, ελάχιστα δημιουργικό τον Μουργκ και χαμένο μέσα στην πολυπρόσωπη αντίπαλη άμυνα τον Μπράντον. Εγινε ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, δεν κινδύνευσε ποτέ και κατάφερε να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες, αλλά τις έχασε είτε από ατυχία με τα σουτ του Μπράντον και του Τάισον στα δοκάρια, είτε λόγω της αστοχίας σε άλλες τρεις προσπάθειες από τον Σάστρε (μετά το δοκάρι του Μπράντον), από τον Μειτέ που από καλή θέση έπιασε μια χλιαρή κεφαλιά και από τον Μπάμπα, τον Ζίβκοβιτς και τον Μπράντον που δεν “βρήκαν” εστία από ευνοικές θέσεις.

Ωστόσο, το γκολ ήρθε στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, με την εκτέλεση φάουλ του Ζίβκοβιτς και τη φοβερή κεφαλιά του Οζντόεφ. Από τη στιγμή που η μπάλα πήγε στα δίχτυα, έπιασαν δουλειά ο Κουμπαράκης και ο βοηθός του στο VAR, o Στεφανής. Μετά από τρία λεπτά μας έδειξαν ότι ήταν σε θέση οφ σάιντ ο Οζντόεφ. Αμφισβήτηση πρώτη: Με ένα χιλιοστό τοποθετημένες αλλιώς τις γραμμές αλλάζουν όλα. Δεύτερη αμφισβήτηση: Εστω και έτσι όπως έβαλαν τις γραμμές, κανείς δεν είναι βέβαιος ότι υπάρχει οφ σάιντ. Νομίζω ότι αυτή η περίπτωση πρέπει να γίνει η αφορμή ώστε οι γραμμές στο VAR να μην μπαίνουν χειροκίνητα. Γιατί χειροκίνητα μπορεί να τις βάζει ο καθένας όπως νομίζει. Η όπως θέλει...

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος... κλείστηκε ακόμη περισσότερο. Οι ευκαιρίες του ΠΑΟΚ δεν “έβγαιναν” παρά την ασφυκτική πίεση που ασκούσε, γιατί τα σουτ ήταν άστοχα, αλλά και γιατί δεν στεκόταν δυνατό να διασπαστεί αυτή η συμπαγής πολυπρόσωπη άμυνα με παίκτες που έδιναν τον καλύτερο εαυτό τους για να μη δεχτούν γκολ, μια που η τύχη τους είχε χαμογελάσει φαρδιά πλατιά.

Ο Λουτσέσκου “θυμήθηκε” να αλλάξει μόνο στο 60΄τον Μουργκ με τον Κωνσταντέλια και μόνο στο 70' τον Ζίβκοβιτς με τον Ντεσπόντοφ, περνώντας ακόμη αργότερα και τον Σβαμπ και τον Σαμάτα. Εστω και έτσι, οι τρεις από τους τέσσερις πρωταγωνίστησαν στους τρόπους που βρέθηκαν για να έρθουν και τα γκολ. Θα ήταν τεράστια αδικία για τον ΠΑΟΚ αυτός ο αγώνας να λήξει ισόπαλος, από τη στιγμή που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι το σκορ 0-3 από το πρώτο ημίχρονο.

ΥΓ. Είμαι ο τελευταίος που θα βολευτεί με τη δικαιολογία μιας κακής διαιτησίας για μια αποτυχία του ΠΑΟΚ. Χθες όμως νίκησε. Οπότε χωρίς παρεξήγηση μπορώ πολύ εύλογα να αναρωτηθώ: Υπάρχει μία πιθανότητα στις χίλιες να ακυρωθεί ένα γκολ σαν το χθεσινό του Οζντόεφ αν το πετύχει σε πανομοιότυπη φάση ένας παίκτης του Παναθηναικού, ή της ΑΕΚ, ή του Ολυμπιακού; Υπάρχει περίπτωση να προσπαθήσουν με νύχια και με δόντια να ανακαλύψουν οι VARίστες οφ σάιντ σε μια τέτοια φάση; Δεν με νοιάζει ποια απάντηση δίνει ο καθένας. Εγώ έχω τη δική μου: ΟΧΙ 100%...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.