Όλα για την πρόκριση, βάζει μπρος για ενίσχυση ο ΠΑΟΚ

Metrosport Team23 Απριλίου 2022

Ρεπορτάζ: Γιώργος Καστάνης, Κώστας Πετρωτός

Δεν έχει την πολυτέλεια να χαλαρώσει πολύ λόγω του εορταστικού χαρακτήρα των ημερών ο ΠΑΟΚ, καθώς ο δεύτερος ημιτελικός Κυπέλλου με τον Ολυμπιακού είναι προγραμματισμένος για την Τετάρτη και οι παίκτες του Λουτσέσκου θα πρέπει να εμφανιστούν στην καλύτερη κατάστασή τους για να ξεπεράσουν το μεγαλύτερο εμπόδιο προς την κατάκτηση της ένατης κούπας. 

Γι’ αυτό και ο Ρουμάνος τεχνικός έδωσε χθες ρεπό στην ομάδα και από σήμερα αρχίζει η δουλειά για τον «τελικό» με τους «ερυθρόλευκους».

Ο 53χρονος τεχνικός θα προετοιμάσει την ομάδα του για δύο αποτελέσματα, για ένα παιχνίδι διαφορετικού στυλ σε σχέση με αυτό της Τούμπας, θέλοντας να κάνει αυτό που δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό προχθές: να πετύχει το εκτός έδρας γκολ που μπορεί να αποδειχθεί χρυσό. 

Προφανώς, στο Καραϊσκάκη ο ΠΑΟΚ θα στηριχθεί περισσότερο σε αντεπιθέσεις και σε ικανότητες που έχει δείξει ότι διαθέτει μέσω ορισμένων παικτών του, ωστόσο, γνωρίζει ότι την μεγαλύτερη σημασία θα την παίξουν οι λεπτομέρειες και σε αυτές θα δουλέψει. 

Η πλέον χαρακτηριστική, βέβαια, οι στημένες που στην Τούμπα δεν λειτούργησαν σε επίπεδα που μας έχει συνηθίσει ο ΠΑΟΚ να λειτουργούν. Ο Λουτσέσκου ζήτησε από τους παίκτες να αποφορτιστούν για μία μέρα και από σήμερα να αφοσιωθούν απόλυτα στο ματς που θα κρίνει αν ο ΠΑΟΚ θα πάρει μία ακόμη κούπα και φέτος

Πρώτη συζήτηση με συμπέρασμα για 5, 6 μεταγραφές

Την ώρα που η ομάδα ετοιμάζεται για τον νυν υπέρ πάντων αγώνα με τον Ολυμπιακό, στα γραφεία της Τούμπας έχει ανοίξει η συζήτηση για τις κινήσεις ενίσχυσης που θα χρειαστεί ο ΠΑΟΚ για την επόμενη σεζόν, όπως είχε παραδεχθεί με δηλώσεις του και ο Ραζβάν Λουτσέσκου. 

Οι πρώτες αναλύσεις κάνουν λόγο για 5, 6 κινήσεις ενίσχυσης οπωσδήποτε, ωστόσο, ακόμη δεν μπορεί να προσδιοριστεί απόλυτα ο αριθμός. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να ψάξει ενίσχυση στην θέση 1, σε αυτή του αριστερού μπακ, πιθανόν ενός στόπερ, σίγουρα εξτρέμ και μεσοεπιθετικού, αλλά και φορ. Λογικά στην θέση του δεξιού μπακ, η ανάγκη για μπακ πα του Λύρατζη θα καλυφθεί με την απόκτηση του Σάστρε, ενώ είναι ερωτηματικό αν πάει και για κεντρικό μέσο.

Κομβικές οι αποφάσεις για Πασχαλάκη, Μπίσεσβαρ

Καθοριστικό ρόλο για τις τελικές αποφάσεις θα παίξουν οι τελικές αποφάσεις για τις ανανεώσεις, με τις περιπτώσεις τον Πασχαλάκη και Μπίσεσβαρ να είναι οι πιο ευαίσθητες, αφού του Κρέσπο είναιν σαφώς πιο βατή. 

Ο διεθνής γκολκίπερ αξίωνε ένα μεγάλο συμβόλαιο, κοντά στο εκατομμύριο (αμείβεται με 750.000 ευρώ ετησίως) και ο ΠΑΟΚ αρχικά δεν ήθελε να ανέβει τόσο ψηλά, ενώ για τον «Μπίσε», που είναι πρώτος σε συμμετοχές φέτος (48) μεταξύ των παικτών του ΠΑΟΚ και έχει περίπου παρόμοιες αμοιβές με τον «Πάσχα», αυτό που προέχει είναι το πλάνο που θα του παρουσιάσει ο ΠΑΟΚ. 

Ουσιαστικές συζητήσεις δεν έχουν γίνει με κανένα από τους δύο, αφού πρέπει και ο ΠΑΟΚ να αποφασίσει πώς βλέπει τους δύο παίκτες για τα επόμενα χρόνια. Υποστηρικτικούς στο πλάνο του ή ως παίκτες του βασικού κορμού; Πάντως, ο ΠΑΟΚ φαίνεται πώς θα αποκτήσει και άλλους παίκτες στην θέση των δύο, όπως και να ‘χει όμως το τι θα γίνει στη συνεργασία μαζί τους θα επηρεάσει τον συνολικό σχεδιασμό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.