Όλα για όλα με Τουρκία η Εθνική, Μπακς από ατσάλι και 3-2 χωρίς Γιάννη

Στέλιος Παρθενάκης02 Ιουλίου 2021

Άλλο ένα ξημέρωμα μας βρήκε μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες. Από τις 2 μέχρι τις 6 Εθνική και Μπακς είχαν να δώσουν τον δικό τους αγώνα όπου η νίκη ήταν μονόδρομος.

Για τους διεθνείς μας η ήττα από τον Καναδά σε κανέναν βαθμό δε μειώνει το θέλω και κίνητρο για να βρεθούν στην Ιαπωνία. Η «κατοστάρα» κόντρα στην Κίνα έδωσε θετικά αγωνιστικά μηνύματα και ψυχολογική επιβεβαίωση. Μεγάλα κέρδη ο Λαρεντζάκης με 21 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ, καθώς και η λογική χρήση όλων των παικτών, αφού ακολουθούν δυο τελικοί και όλοι είναι απαραίτητοι. Μην ξεχνάμε την απειρία που υπάρχει, αλλά και τις απουσίες. Η Εθνική μας είχε για ακόμη μια φορά ένα καλό ημίχρονο, αφού η διαφορά των 20 πόντων αποδείχθηκε «μαξιλαράκι ασφαλείας». Σλούκας (14π., 3 ασίστ σε μόλις 15 λεπτά), Καλάθης (7π., 8 ασίστ, 5 ριμπ.), Μήτογλου (12π., 7 ριμπ.) και Παπαγιάννης (8π., 4 ριμπ., 3 ασίστ, 3 τάπες). Πολύτιμες λύσεις έδωσαν από τον πάγκο και οι Κατσίβελης και Κασελάκης. Η Ελλάδα οφείλει να στηριχθεί στο δόγμα Πιτίνο και να περιορίσει Ιλιάσοβα, Κορκμάζ,Oσμάν, Σανλί και τους υπόλοιπους καλούς παίκτες. Οι δυο ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες, αλλά η Ελλάδα έχει τον σφυγμό σε τέτοιες διοργανώσεις.

Πάμε τώρα στην κόντρα των Μπακς με τους Χωκς. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο leader σε αυτήν την ομάδα και θέλησε με τον δικό του τρόπο να στείλει μήνυμα αυτοπεποίθησης στους συμπαίκτες του. Τα «ελάφια» έδειξαν πόσο σημαντικό ήταν να κάνουν το δικό τους παιχνίδι και να αποδείξουν πως μέσα στο γήπεδό τους δε χάνουν. Μια τετράδα παικτών έκανε όλη τη δουλειά για τους Μπακς, την ώρα που ο Greek Freak ζούσε όλη τη διαδικασία από τον πάγκο σε ημιάγρια κατάσταση. Ο Τζρου Χόλιντεϊ (25 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 13 ασίστ σε 42 λεπτά), ο Κρις Μίντλετον (26 πόντοι, 13 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 κλεψίματα σε 45 λεπτά), ο απίθανος Μπόμπι Πόρτις στην πρώτη του συμμετοχή στην πεντάδα σε αγώνα των playoffs (22 πόντοι, 8 ριμπάουντ) κι ο ονειρικός Μπρουκ Λόπεζ (33 πόντοι, 14/16 δίποντα, 5/7 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 4 μπλοκ) διέλυσαν την Ατλάντα!

Προσωπικά δεν ξέρω κατά πόσο η Ελλάδα δε θα είναι παρούσα στον τελικό του Προολυμπιακού σε ένα ματς do or die, ενώ οι Μπακς μετά το 3-2 και με τέτοια εμφάνιση θα πρέπει να αυτοκτονήσουν, για να λείπουν από το ραντεβού με τους Σανς.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.