Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων και για τον ΠΑΟΚ προέχει η κατάκτηση του κυπέλλου

Δημήτρης Κανελλάκης06 Μαΐου 2022

«Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει τις επιλογές του και μεταξύ αυτών δεν είναι τα πλέι οφ», ήταν ο τίτλος του προχθεσινού άρθρου μου, στο οποίο εξηγούσα τους λόγους για τους οποίους, σε ό,τι με αφορά, δεν αξιολογώ την ομάδα του Λουτσέσκου στους αγώνες για την τελική κατάταξη μεταξύ των έξι πρώτων από την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Λίγες ώρες μετά, στον εξ αναβολής αγώνα με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, η άποψη αυτή επιβεβαιώθηκε, νομίζω, για μια ακόμη φορά, αφού, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε στο σκορ, η παρουσία του κυμάνθηκε σε τόσο μέτρια επίπεδα που έδωσε την δυνατότητα στους «ερυθρόλευκους» να γυρίσουν το ματς και να «κλειδώσουν» στην Θεσσαλονίκη την κατάκτηση -και μαθηματικά- του πρωταθλήματος.

Πιστεύω ότι αυτή η εικόνα, αυτή η αντιμετώπιση των αγώνων για τα πλέι οφ από την πλευρά του ΠΑΟΚ, δεν πρόκειται να αλλάξει μέχρι την ολοκλήρωση αυτής της φάσης του πρωταθλήματος. Θα παίζει... τόσο όσο κι αν αυτό φτάνει για να νικήσει, θα νικά. Αν δεν φτάνει, δεν θα νικά.

Θα επαναλάβω αυτό που έγραφα και στο φύλλο της Τετάρτης: ο ΠΑΟΚ δεν έχει να κερδίσει, ούτε και να χάσει κάτι στα φετινά πλέι οφ. Άρα, δεν έχει κίνητρο, δεν έχει στόχο.

Μπορεί για τον κόσμο του να είναι άσχημο να χάνει, για παράδειγμα, από τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, αλλά πρόκειται ξεκάθαρα για θέμα προτεραιοτήτων. Η προτεραιότητα για τον ΠΑΟΚ ήταν να προκριθεί στον τελικό του κυπέλλου κι από την στιγμή που προκρίθηκε η προτεραιότητα είναι να το κατακτήσει.

Για τον τελικό του κυπέλλου, συνεπώς, θα κριθεί ο ΠΑΟΚ, για τον τελικό του κυπέλλου προετοιμάζεται, το αποτέλεσμα του τελικού θα είναι αυτό που όλοι θα θυμούνται κι όχι ότι ξεκίνησε δεύτερος στα πλέι οφ της περιόδου 2021-2022 και... δεύτερος τελείωσε.

Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση περνάει σε δεύτερη μοίρα και τα περισσότερα από τα θέματα που εγείρονται είναι αυτά που κατά κύριο λόγο έχουν απασχολήσει αναφορικά με τον ΠΑΟΚ σε όλη την διάρκεια της σεζόν.

Όλοι, νομίζω, ότι ξέρουν, πλέον, τι έγινε σωστά και τι λάθος στον ΠΑΟΚ αυτή την σεζόν, οπότε, άλλο ζητούμενο εκτός από την κατάκτηση του κυπέλλου και την μη επανάληψη των ίδιων λαθών την επόμενη σεζόν δεν υπάρχει...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.