Οικονόμου: «Τα συμπτώματα της μυοκαρδίτιδας - Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες μετά τη νόσηση»

Metrosport Team05 Ιανουαρίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Φώτης Οικονόμου.

Ο Διευθυντής της Στεφανιαίας Μονάδας στην Καρδιολογική Κλινική του 424 Γ.Σ.Ν.Θεσσαλονίκης, μίλησε αναφορικά με τις προεκτάσεις που έχει η νόσηση με κορωνοϊό με βάση και τα όσα είχε δηλώσει και ο προπονητής  του ΠΑΣ Γιάννενα, Ηρακλής Μεταξάς, ενώ υποστήριξε πως η μυοκαρδίτιδα εμφανίζεται συχνότερα έπειτα από νόσηση παρά μετά από τον εμβολιασμό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

Αρχικά με βάση τις δηλώσεις του coach Μεταξά, ανέφερε: «Βεβαίως και δημιουργεί προβλήματα στην πορεία, καθώς ο νέος κορωνοϊός δημιουργεί προβλήματα και στην καρδιά, αυτό που λέμε μυοκαρδίτιδα. Οι αθλητές δεν είναι άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις που ο νέος κορωνοϊός προσβάλλει και την καρδιά. Στους αθλητές το ποσοστό είναι πολύ μικρό, αλλά όπως έχουν δείξει μελέτες ανεβαίνουν κάποιες συγκεκριμένες μετρήσεις  και πρέπει πριν επιστρέψουν στις προπονήσεις να υποβληθούν σε μία σειρά εξετάσεων».

Για να προσθέσει: «Η μυοκαρδίτιδα είναι κάτι σοβαρό, δεν είναι κάτι που το περνάμε στο πόδι, αλλά γενικά αυτό που πρέπει να μείνει στο ευρύ κοινό, πρέπει μετά τη νόσηση με συμπτώματα να γίνει επίσκεψη στον καρδιολόγο. Θα πρέπει να φανεί αν μετά την καραντίνα να έχει επίμονο βήχα, ταχυκαρδία, έντονη κόπωση ή δύσπνοια, τότε θα πρέπει να επισκεφτεί τον καρδιολόγο του».

Αναφορικά με το αν το φαινόμενο είναι πιο έντονο έπειτα από νόσηση ή εμβολιασμό, επισήμανε: «Η πιθανότητα να περάσει κάποιος μυοκαρδίτιδα από τον κορωνοϊό είναι μεγαλύτερη από το να το πάθει από το εμβόλιο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.