Οικονόμου: «Οι Γερμανοί έχουν εμπειρία, έχουν καλά γκαρντ και ψηλά κορμιά, αλλά δεν έχουν Γιάννη»

Metrosport Team13 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Νίκος Οικονόμου αναφέρθηκε μέσω του Metropolis 95.5 στην προσπάθεια της εθνικής στο Eurobasket 2022.

Αρχικά μίλησε για την δουλειά του ως προπονητής: «Ξεκίνησα με τον Ερμή Σχηματαρίου. Ήταν μεγάλο ρίσκο και όλοι μου έλεγαν που πας. Τους έλεγα μην κοιτάτε που πάω, αλλά που θα φτάσουμε. 

Οι Ακαδημίες μας πάνε πολύ καλά, εμένα είναι το όνειρό μου να έχω μία ομάδα στον έλεγχό μου που δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν. Εχει μεγάλες ευθύνες γιατί είμαι υπόλογος στους παίκτες. Είμαι ψυχωτικός με την πρώτη του μηνός, γιατί έτσι είχα μάθει και εγώ σαν παίκτης, δεν είχα ποτέ προβλήματα μισθοδοσίας».

Για το ματς με την Γερμανία τόνισε: «Το παιχνίδι δεν είναι εύκολο, όπως και κανένα. Οι Γερμανοί έχουν εμπειρία, έχουν καλά γκαρντ και ψηλά κορμιά, αλλά δεν έχουν Γιάννη. Μπορεί να τους κερδίσει ο Γιάννης; Ναι μπορεί... Η Εθνική είναι χτισμένη γύρω από τον Αντετοκούνμπο και όλοι έχουν αποδεχθεί τον ρόλο τους. Παίζουμε με έναν τρόπο όπως ο Μπακς, όταν έχεις τον καλύτερο πρέπει να προσαρμοστούν όλοι σε αυτόν. Και η αποτυχία και η επιτυχία είναι θέμα τακτικής. Προχθές στο πρώτο ημίχρονο ο Γιάννης ήταν στους τέσσερις πόντους και στο δεύτερο ήταν διαφορετικός. Δεν έχει καμία σχέση με τον Γιάννη πριν από τρία χρόνια. Ολοι είναι βελτιωμένοι».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.