Οικονομίδης: «Δεν είναι καφέ ο ΕΣΑΚΕ ούτε καφέ έχει»

Metrosport Team29 Ιουνίου 2022

Για τον θάνατο του Τάκη Πανελούδη, αλλά και για την κόντρα ΕΣΑΚΕ-Ομοσπονδία, μίλησε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», ο πρώην πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ και του ΠΑΟΚ, Βασίλης Οικονομίδης. 

«Ήμασταν μαζί τέσσερα άτομα για να διοικήσουμε την ομάδα και την φτάσαμε μέχρι τον ευρωπαϊκό τελικό, που είναι ο τελευταίος μέχρι σήμερα για τον ΠΑΟΚ. Μετά υπήρχε διάσταση απόψεων και λογικό όταν μιλάμε για τέσσερα άτομα και μετά ο κ. Αλεξόπουλος ανέλαβε την ομάδα. Όμως δεν σταματήσαμε να είμαστε κοντά στον ΠΑΟΚ. Για τον Τάκη Πανελούδη μόνο καλά λόγια έχω να πω. Αγαπούσε τόσο πολύ τον ΠΑΟΚ που αυτό δεν μπορεί να του το αφαιρέσει κανείς και του τα συγχωρούσες όλα».

Για την κόντρα ΕΣΑΚΕ-Ομοσπονδία:

«Τον κ. Βασιλακόπουλο τον γνωρίσαμε σε άλλες εποχές, τον εκτιμήσαμε, τον υπερεκτιμήσαμε θα έλεγα καλύτερα κι όταν καταλάβαμε πως ήταν αλλιώς τα πράγματα, ήταν πλέον αργά. Η ΕΟΚ δεν είναι όπως το ποδόσφαιρο. Είναι ένα όργανο αυτόνομο με τη βούλα της Βουλής. Δεν μπορεί να την πάρει όποιος θέλει, όπως συμβαίνει δηλαδή στο ποδόσφαιρο. 

Από την άλλη ο ΕΣΑΚΕ είναι ανεξάρτητος και έχει την ευθύνη για το επαγγελματικό μπάσκετ. Όμως έπρεπε να έχει υπό την αιγίδα του και την Α2. Κύριο μέλημα του προέδρου είναι να αφήσει πόρους. Όταν είχα καλέσει να πιούμε έναν καφέ τον κ. Βασιλακόπουλο μου απάντησε θα έρθω μασκαράς στις Απόκριες. Τόσο πολύ συμπαθούσε τον ΕΣΑΚΕ. Ο ΕΣΑΚΕ όταν συστάθηκε ως σύνδεσμος και δεκαπλασίασε τα τηλεοπτικά για τις ομάδες, ενώ όταν ήταν η Ομοσπονδία, οι ομάδες έπαιρναν ψίχουλα.

Πρέπει ο ΕΣΑΚΕ ανεξάρτητα από τις αντιπαλότητες να υπάρχει ένας κοινός στόχος για το καλό του ελληνικού μπάσκετ και να μην μπαίνει κανείς ανάμεσα. Δεν είναι καφέ ο ΕΣΑΚΕ, ούτε καφέ έχει».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.