Οι υπερήφανες πωλήσεις, ο Μαζικού και τα λάθη του περασμένου καλοκαιριού

Βασίλης Μάστορας08 Ιουνίου 2023

Ενα από τα λάθη που έγιναν το προηγούμενο καλοκαίρι στο «χτίσιμο» του ρόστερ του Αρη ήταν ότι άλλαξαν τα 2/3 της ομάδας.

Δεκαέξι ήταν συνολικά οι ποδοσφαιριστές που αποχώρησαν από το ρόστερ. Αριθμός εντυπωσιακός. Ας θυμηθούμε μία μία τις αποχωρήσεις: Ο Κριστιάν Γκάνεα, 30 ετών, αμυντικός, ελεύθερος στον Παναθηναϊκό, ο Δημήτρης Μάνος, 27 ετών, επιθετικός, ελεύθερος στην Μπαντίρμασπορ. Ντάνιελ Σούντγκρεν, 31 ετών, αμυντικός, ελεύθερος στη Μακάμπι Χάιφα. Εντιαγέ, 31 ετών, μέσος, ελεύθερος στην Αντάνα Ντέρμισπορ. Μπερτόγλιο, 32 ετών, μέσος, ελεύθερος στον Αστέρα. Κώστας Μήτρογλου, 34 ετών, επιθετικός, ελεύθερος. Μπρούνο Γκάμα, Πορτογαλία, 34 ετών, μέσος, ελεύθερος στην ΑΕΚ Λάρνακας. Ο βραζιλιάνος Λούκας Σάσα, 32 ετών, μέσος, ελεύθερος στη Φορταλέζα. Ο Ντουάρτε, 31 ετών, μέσος, ελεύθερος. Ο Μπεναλουάν 35 ετών, αμυντικός, ελεύθερος στη Νοβάρα. Κριστιάν Λόπες, 33 ετών, επιθετικός, ελεύθερος. Μοχάμεντ Αλί, 22 ετών, επιθετικός, ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του και επέστρεψε στην Αλ Ντουχάιλ. Αμπουμπακάρ Καμαρά, 27 ετών, επιθετικός, μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Λούμορ, Γκάνα, 25 ετών, αμυντικός, ελεύθερος. Παναγιώτης Τσαγκαλίδης, Ελλάδα, 21 ετών, αμυντικός, ελεύθερος στον Πανσερραϊκό. Εμάνουελ Σάκιτς, Αυστρία, 31 ετών ελεύθερος.

Ξεπερνώ τα διάφορα αφηγήματα που συνόδευαν κάποιες από αυτές τις αποχωρήσεις, γιατί δεν είμαι σίγουρος ότι έχουν βάση. Για τον ίδιο λόγο δεν θα υιοθετήσω την πληροφρία ότι κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές που έφυγαν αντάλλαξαν την ελευθερία τους με τις οφειλές που είχε απέναντι τους η ΠΑΕ.

Το σίγουρο είναι ότι τα «διαζύγια» έπεσαν βροχή. Και μάλιστα με ποδοσφαιριστές οι οποίοι ήταν αποδεδειγμένα εγγυημένες λύσεις. Οι οποίοι είχαν μπολιαστεί στο περιβάλλον την ομάδας και θα μπορούσε η προσφορά τους να έχει συνέχεια. Αντιθέτως η οποιαδήποτε αντικατάσταση τους εγκυμονούσε κινδύνους. Όπως και αποδείχθηκε. Κάθε «ρωγμή» στο ρόστερ που επέρχεται από το διαζύγιο μ’ έναν ποδοσφααιριστή ο οποίος έχει καταγράψει προσφορά στην ομάδα, αν δεν υπάρχουν μη ανταστρέψιμοι λόγοι, δεν θα τη χαρακτήριζε κάποιος ως λογική κίνηση.

Λογικό είναι σε μία ομάδα να αλλάζει max το 30% του ρόστερ. Ο Αρης προχώρησε σε 16 συνολικά διαζύγια τα οποία ήταν ρεκόρ για την κατηγορία. Η ΑΕΚ για παράδειγμα έλυσε επτά συμβόλαια, ο Ολυμπιακός έξι, ο ΠΑΟΚ εννέα και ο Παναθηναϊκός 10.

Ο Αρης έκανε πολλούς μήνες για να βρει τα αγωνιστικά του πατήματα μετά την πολιτική που ακολούθησε στα «διαζύγια» το προηγούμενο καλοκαίρι. Αυτός είναι και ο ένας λόγος που αποχαιρέτησε νωρίς-νωρίς το Conference League. Κι όπως δεν υπάρχουν υπερήφανοι αποκλεισμοί, έτσι δεν υπάρχουν και υπερήφανες πωλήσεις. Οι ομάδες που έχουν στόχους δεν «γκρεμίζουν» τον κορμό του ρόστερ χωρίς σοβαρό λόγο. Κι αν ο Αρης έβαλε μυαλό από τα περσινά καλοκαιρινά λάθη, θα φανεί από τον τρόπο που θα διαχειριστεί την αντικατάσταση του Μαζικού. Γιατί το «φυγέ εσύ, έλα εσύ», συνήθως οδηγεί σε αποτυχίες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.