Οι ξεροκεφαλιές του Ενινγκ και τα «μαγικά» του στο ΟΑΚΑ

Βασίλης Μάστορας23 Ιουνίου 2020

Η ζωή τελικά είναι ο καλύτερος σκηνοθέτης. Απόδειξη τα όσα είδαμε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο ΟΑΚΑ. Ποιος θα περίμενε στις μέρες της… υπομονής ότι ο Τόνσο θα έπαιρνε χρόνο συμμετοχής, ο Μπα θα έπαιζε κεντρικός αμυντικός και ο Μαντσίνι στο δεξί άκρο της άμυνας του Αρη. Παίκτες των οποίων τα ονόματα δεν περιέχονται στα σενάρια που αφορούν το ρόστερ των κίτρινων για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021. Ξαφνικά βρέθηκαν στο προσκήνιο, έπεσαν στη μάχη με την ΑΕΚ και βοήθησαν σημαντικά στην εξέλιξη του αγώνα. 

Στην ουσία, όπως και ο Ντιγκινί, απέδειξαν ότι ο Ενινγκ είχε λόγους να τους αξιοποιήσει δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε περισσότερους αγώνες. Ο Γερμανός όμως ακολουθούσε δογματικά το πλάνο αξιοποίησης max 14 παικτών, με τις αλλαγές, ακόμη και σε χρονικά σημεία του Πρωταθλήματος που η ομάδα έδινε την εικόνα ότι έχει «κλατάρει» από τους συνεχόμενους αγώνες. Η ανάγκη ήταν αυτή η οποία υποχρέωσε τον Ενινγκ να αλλάξει στο παρελθόν τον σχηματισμό της 11άδας. Οπως για παράδειγμα η μετακίνηση του Ρόζ στο άκρο της άμυνας και η καλύτερη αξιοποίηση του Λάρσον δίπλα στον Ιντέγε.

Στον αγώνα του ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ ο Γερμανός υποχρεώθηκε να κάνει… ταχυδακτυλουργικά, τα οποία εκ του αποτελέσματος κρινόμενα, στέφθηκαν από επιτυχία. Οι επιλογές του όμως δεν ήταν προϊόν ενός πλάνου αξιοποίησης του ρόστερ. Απλώς υποχρεώθηκε από τις έκτακτες συνθήκες. Αποτέλεσμα; Η καλή αγωνιστική συμπεριφορά του Αρη και συγχρόνως ένα αξιόπιστο «παρών» από τους παροπλισμένους παίκτες.

Μετά τον αγώνα στα social media ξέσπασε πόλεμος απόψεων για το αν έπρεπε ο Αρης να προσπαθήσει για το καλύτερο σ’ έναν ουσιαστικά βαθμολογικά αδιάφορο αγώνα, με αποτέλεσμα να πληρώσει ακριβό τίμημα, με τους τραυματισμούς των Βέλεθ και Σόουζα. Στον αθλητισμό όμως υπάρχει κάτι του οποίου η αξία είναι ανεκτίμητη. Κι αυτό είναι η αξιοπρέπεια μίας ομάδας. Ο Αρης γι’ αυτή πάλεψε στο ΟΑΚΑ και κέρδισε τη μάχη. Συγχρόνως κέρδισε και παίκτες τους οποίους ο Ενινγκ τους είχε ξεγραμμένους. Οσο για τις απώλειες, υπάρχουν σ’ όλες τις μάχες και κανείς δεν μπορεί να τις υπολογίσει στο ξεκίνημα της μάχης.

FOCUS

Εξίσωση τρέλας : Ο Αρης «έκοψε» βαθμούς από την ΑΕΚ και ευνόησε τον αιώνιο αντίπαλο του ΠΑΟΚ. Ο Αρης φωνάζει ζητώντας, δικαίως, ο αγώνας Κυπέλλου να γίνει με κόσμο. Αν πετύχει να αλλάξει η απόφαση της ΕΠΟ, κόσμο θα έχει και το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Αυτά.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.