«Οι βασικοί κανόνες για να μην πνιγούμε στη θάλασσα»

Metrosport Team28 Ιουνίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” μίλησε για τους δύο πνιγμούς που καταγράφηκαν τα τελευταία 24ωρα ο κ. Θεολόγης Εμμανουηλίδης που διαθέτει σχολή ναυαγοσωστών.

Κάθε καλοκαίρι, δυστυχώς, θρηνούμε θύματα από πνιγμούς στις θάλασσες και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή. Τι πραγματικά φταίει;

Ο κ. Εμμανουηλίδης δήλωσε στο Metropolis 95,5 τα εξής:

“Είμαστε και Έλληνες και θεωρούμε ή δεν ξέρουμε πόσο εύκολα μπορεί να γίνει κάποιο ατύχημα. Λέμε συνήθως σε εμένα δεν θα συμβεί. Καλό είναι να μην υπερεκτιμούμε τις δυνατότητές μας. Να έχουμε τον φόβο στο μυαλό μας. Ο κόσμος πάει να διασκεδάσει μέσα στο νερό. Όμως πρέπει να προσέχουμε τα πάντα. Ένας βασικός κανόνας, είναι ότι δεν πρέπει να τρώμε και να πίνουμε ποτά σε μεγάλη κατανάλωση και στη συνέχεια να κάνουμε μπάνιο. Αυτό είναι απαγορευτικό.

Ένας κανόνας ασφαλείας είναι ότι ποτέ δεν κολυμπάμε μόνοι μας, πρέπει να έχουμε ένα δεύτερο άτομο και για ασφάλεια. Αυτό αφορά κυρίως τους μεγάλους σε ηλικία. Όμως και οι νεότεροι, ακόμη και οι 50άρηδες ή και οι 40άρηδες πρέπει να έχουν έναν άνθρωπο δίπλα τους. Μέσα στο νερό, εάν λιποθυμήσει κάποιος, μπορεί να πνιγεί. Και για αυτόν τον λόγο πρέπει να έχει έναν ακόμη άνθρωπο δίπλα του.

Επίσης πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, δεν τρώω και στην συνέχεια κολυμπάω. Αυτό είναι δεδομένο. Επιπλέον ας επιλέγουμε και παραλίες που έχουν ναυαγοσώστες για την δική μας ασφάλεια”.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.