Οι τρεις υποψήφιοι για Τούμπα και οι «αμαρτίες» που κουβαλούν

Δημήτρης Μπούζας03 Ιουνίου 2020

Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση (με την απουσία των ξένων διαιτητών), είναι εκ των πραγμάτων περιορισμένες οι δυνατότητες στο «μαγειρείο» της ΚΕΔ για την επιλογή του διαιτητή ανάμεσα στους δυο πρωτοπόρους της βαθμολογίας. Η οποία βαθμολογία ως γνωστό διαμορφώθηκε με καισαρικές τομές και παρθενογεννήσεις. Με κυριότερη περίπτωση τη χειρουργική επέμβαση που επιχείρησε η κατάπτυστη «επιτροπή Αυγενάκη». 

ΠΑΟΚ διαιτησία

Το μεγάλο παιχνίδι ενδιαφέρει σε πρώτη φάση τους γηπεδούχους, σε δεύτερη τους φιλοξενούμενους - παρά τη μεγάλη διαφορά που υπάρχει - αλλά και την τρίτη ομάδα της βαθμολογίας που προσβλέπει σε τυχόν (;) στραβοπάτημα της δεύτερης. Όπως είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή και σε ότι τουλάχιστον αφορά την εξωαγωνιστική παράμετρο της συγκεκριμένης αναμέτρησης, το πρώτο και πιο σημαντικό στοιχείο που πολύ εύκολα εντοπίζεται είναι μια συμπόρευση των δυο πανίσχυρων χαλίφηδων του λεκανοπεδίου σε μια επιχείρηση που στοχεύει στην εξόντωση του ΠΑΟΚ. Ο πρωτοπόρος για τους γνωστούς λόγους του τυφλού μίσους και εχθροπάθειας αλλά και του φόβου από τον οποίο διακατέχεται για τον ΠΑΟΚ του Ιβάν και η τρίτη στη βαθμολογία, Ένωση απλούστατα για το πλασάρισμα της στην προνομιούχο θέση. 

Όπως προαναφέραμε το πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ δεν είναι κυρίως στο αγωνιστικό. Αφορά περισσότερο - σχεδόν αποκλειστικά - τις δυνατότητες που έχουν οι διώκτες του στο παρασκήνιο. Αφορά το τί μπορεί να πετύχει αυτή η ανίερη συμμαχία. Το βέβαιο είναι ότι - ο καθένας από την πλευρά του - οι δυο χαλίφηδες θα ασκήσουν την πίεση που έχουν τη δυνατότητα εκεί που πρέπει και εκεί που αποδεδειγμένα το έχουν κάνει με πετυχημένο τρόπο στο παρελθόν. Το γεγονός ότι αυτή τη φορά και οι δυο μαζί θα κινηθούν προς την ίδια κατεύθυνση είναι και θεωρείται αρκετά επικίνδυνο και ως εκ τούτου θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Αυτή τη στιγμή η άνετη εργαλειοποίηση της ΚΕΔ από τους δυο χαλίφηδες είναι αποδεδειγμένα ξεκάθαρη και αναμφισβήτητη. Μπορεί να επιβάλλουν διορισμούς κατά παραγγελία και με συνοπτικές διαδικασίες. Δυο τρεις επιλεκτικοί ορισμοί από αποφασισμένους καμικάζι είναι σε θέση να ισορροπήσουν την ήδη ρευστή βαθμολογική κατάσταση εκεί που ακριβώς σκοπεύουν. Το ότι ο ΠΑΟΚ θα υποχρεωθεί σε αυτά τα πλέι οφ να υπερβάλει εαυτόν θεωρείται αυτονόητο αλλά και επιβεβλημένο. 

Ας πάμε όμως στο κυριακάτικο παιχνίδι της Τούμπας και στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα που αφορά τον διαιτητή που θα επιλέξει ο Τριτσώνης και η παρέα του. Μην αμφιβάλλετε ότι αυτό θα γίνει με πολύ άνεση από τη στιγμή που ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής είναι πλήρως αποστασιοποιημένος σε ό,τι έχει σχέση με τους διορισμούς των Ελλήνων διαιτητών. 

Διακινείται λοιπόν και υποστηρίζεται ότι η ΚΕΔ προσανατολίζεται στην τριάδα Σιδηρόπουλου-Παπαπέτρου-Διαμαντόπουλου με τον Σκουλά να είναι μια δεύτερη εναλλακτική λύση. Με δυο λόγια για τον καθένα θα επιχειρήσουμε ένα μικρό «ιστορικό» της μέχρι τώρα διαδρομής τους το οποίο θα περιορίζεται σε κάποιες αιωρούμενες αρνητικές εμπειρίες αλλά και υποψίες για τυχόν επηρεασμούς. Ο Ρόδιος (Σιδηρόπουλος) δυστυχώς βαρύνεται με σωρεία καταδικαστικών αποφάσεων εις βάρος του ΠΑΟΚ. Στα περισσότερα από τα ντέρμπι που σφύριξε, ήταν εχθρικός απέναντι στον Δικέφαλο με αποφάσεις καταδικαστικές που διαμόρφωσαν ακόμη και το αποτέλεσμα. Ο δεύτερος (Παπαπέτρου) είναι... Πειραιωτάκι από τα γεννοφάσκια του – με ότι σημαίνει αυτό για το συγκεκριμένο παιχνίδι - και γιος του μεγαλύτερου σφαγέα του ΠΑΟΚ στο παρελθόν! Ο τρίτος (Διαμαντόπουλος) λέγεται ότι ελέγχεται (;) από μια διοίκηση απόλυτα επίσης ελεγχόμενη από έναν εκ των δυο χαλίφηδων του λεκανοπεδίου. 

Δεν αμφισβητούμε τις ικανότητες τους αλλά ούτε και θέλουμε να φορτώσουμε τις αμαρτίες του πατέρα στο γιο. Ωστόσο δεν θα πρέπει να αγνοούμε το γεγονός ότι κάποια παιχνίδια απαιτούν οι όποιες επιλογές γίνουν να μην έχουν καμιά σύνδεση με υποψίες και φόβους αρνητικού επηρεασμού.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.