Οι τρεις πιθανές απαντήσεις στο ΓΙΑΤΙ και η τεράστια ευθύνη του Λουτσέσκου για τις “υψηλές προσδοκίες”

Στέλιος Γρηγοριάδης30 Νοεμβρίου 2021

Ξερνούν μίσος και κόμπλεξ για τον ΠΑΟΚ οι υπηρέτες του Ολυμπιακού, μιλώντας για “αλητεία στη ζούγκλα της Τούμπας”. Βρήκαν την ευκαιρία να ξεσπαθώσουν εναντίον της μοναδικής ομάδας που έχει σπάσει τα τελευταία χρόνια το “μονοπώλιό” τους στην κατάκτηση τίτλων.

Δεν μπορεί, όμως, να είναι αυτό το θέμα μας. Δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει το θράσος τους, το οποίο άλλωστε δεν μας εκπλήσσει. Δικό μας μέλημα είναι να απαντήσουμε στο ΓΙΑΤΙ. Γιατί κάποιοι οπαδοί του ΠΑΟΚ με τις φωτοβολίδες και την εφόρμηση στον αγωνιστικό χώρο μετέτρεψαν το δράμα σε τραγωδία. Γιατί πρόσθεσαν πολύ χειρότερες συνέπειες σε βάρος του ΠΑΟΚ από την απώλεια των τριών βαθμών. Γιατί γύρισαν όλο το “σύστημα ΠΑΟΚ” πολλά χρόνια πίσω.

Ηταν στόχος τους ο Ιβάν; Ηταν η ίδια η ομάδα; Η, μήπως, δεν υπήρχε καν στόχος; Υπάρχει ή όχι μήνυμα σ' αυτή την αυτοκαταστροφική συμπεριφορά;

Αν ήθελαν να πουν στον Ιβάν ότι πρέπει να ενισχύσει την ομάδα, γιατί τα δύο τελευταία χρόνια μόνο την αποδυναμώνει, είχαν απόλυτο δίκιο, αλλά το έχασαν. Ο Ιβάν πρέπει να δει την αλήθεια, που όλοι μας φωνάζαμε από το καλοκαίρι, πρέπει και να αντιδράσει γενναιόψυχα. Αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει να πειστεί. Και η πειθώ δεν επιτυγχάνεται ούτε με εκφοβισμούς, ούτε με εκβιασμούς.

Αν ήθελαν να “αφυπνίσουν” τους παίκτες και τον Λουτσέσκου, λάθος τρόπο επέλεξαν. Αυτοί είναι οι παίκτες, αυτός είναι ο προπονητής και, ειδικά οι παίκτες, δεν πρόκειται να βελτιωθούν αν τρομοκρατηθούν. Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν θέλουν, είναι ότι δεν μπορούν. Και δεν ευθύνονται αυτοί για το γεγονός ότι στην ομάδα μαζεύτηκαν πολλοί που δεν μπορούν.

Αν πάλι δεν ήθελαν να πουν τίποτε σε κανέναν και απλώς ξέσπασαν την οργή τους για το χάλι του ΠΑΟΚ και την ήττα από τον Αρη, εκδοχή που προσωπικά θεωρώ πιθανότερη, καλό θα ήταν να σκεφτούν σοβαρά να μείνουν στα σπίτια τους όταν η Τούμπα ανοίξει πάλι μετά το λουκέτο που την περιμένει. Από μακριά θα προσφέρουν βοήθεια με την απουσία τους. Καμιά ομάδα δεν χρειάζεται οπαδούς που την καταστρέφουν. Εχει ανάγκη μόνο εκείνους που ξέρουν να τη στηρίζουν και έχουν την ωριμότητα να αντιδρούν με ωφέλιμο τρόπο ακόμη και όταν είναι πικραμένοι και απογοητευμένοι. Που αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει, που ασκούν κριτική, που εγείρουν απαιτήσεις, αλλά που προσπαθούν να κρατήσουν όρθιο το οικοδόμημα και όχι να το γκρεμίσουν.

ΥΓ. Εμείς για τους παίκτες και την ποιότητα του ρόστερ τα έχουμε πει χίλιες φορές. Οταν οι αφελείς και τα τσιράκια της ΠΑΕ πανηγύριζαν νίκες, εμείς βλέπαμε ότι αυτή η ομάδα δεν έχει προοπτικές. Το ξέραμε από τη στιγμή που τελείωσαν οι μεταγραφές και ο ΠΑΟΚ βολεύτηκε με μετριότατες επιλογές. Το τραγικό είναι ότι εκείνος που ξύπνησε τελευταίος και είδε την αλήθεια είναι ο προπονητής. “Ισως φταίω εγώ που δημιούργησα υψηλές προσδοκίες”, είπε προχθές ο Λουτσέσκου. Καλώς τον, αλλά άργησε πολύ. Κακώς πίστεψε ότι είναι μάγος. Κακώς πίστεψε σε ένα ρόστερ αβαθές, που δεν είχε την απαιτούμενη ποιότητα για να πρωταγωνιστήσει. Η τεράστια ευθύνη του Ρουμάνου είναι ότι δεν ενίσχυσε τον ΠΑΟΚ, αν και είχε εν λευκώ εξουσιοδότηση στις μεταγραφές...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.