Οι Τούρκοι «εξοντώνουν» ό,τι πετάει στον εναέριο χώρο τους- Χτυπούν και τα ελληνικά drone

Metrosport Team11 Δεκεμβρίου 2022

Οι Τούρκοι «ανενόχλητοι» με δικό τους νόμο, ετοιμάζουν χτύπημα στα ελληνικά drone οι Τούρκοι καθώς σύμφωνα με νομοσχέδιο το οποίο οι ίδιοι ψήφησαν, απαγορεύεται σε UAV, αεροπλάνα, ελικόπτερα να πετούν στον τουρκικό εναέριο χώρο χωρίς την άδεια της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Aυτο τι σημαίνει; Ότι η Τουρκία θα θεωρεί πως μπορεί να επέμβει αν μία ελληνική κορβέτα ή φρεγάτα σηκώσει κάποιο drone (σ.σ. θα περιλαμβάνονται) ενώ βρίσκονται σε περιοχή που η Αγκυρα θεωρεί δικό της εναέριο χώρο. Έτσι, οι Τούρκοι θα έχουν δημιουργήσει το πλαίσιο εκείνο που θα αποτελέσει το αφήγημά τους για να δημιουργήσουν ένα… θερμό επεισόδιο.

Σύμφωνα με την απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβέρνηση και τέθηκε σε ισχύ από το Σάββατο 10-12-22, τα «πλοία που συνδέονται με ξένες ένοπλες δυνάμεις δεν θα μπορούν να πετούν μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα όπως αεροσκάφη και ελικόπτερα στον τουρκικό εναέριο χώρο χωρίς την άδεια της Δημοκρατίας της Τουρκίας».

Έτσι, πλοία ξένων ενόπλων δυνάμεων «δεν θα μπορούν να πετούν μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), όπως αεροσκάφη και ελικόπτερα, στον τουρκικό εναέριο χώρο χωρίς την άδεια της Δημοκρατίας της Τουρκίας», σημειώνει το τουρκικό Star. Tην ίδια ώρα και οι δύτες και οι βατραχάνθρωποι που βρίσκονται στο «πλοίο δεν θα μπορούν να βουτήξουν για οποιοδήποτε σκοπό, ενώ τα πλοία των ξένων ενόπλων δυνάμεων βρίσκονται σε τουρκικά εσωτερικά ύδατα και λιμάνια».

Τα πλοία που συνδέονται με τις ξένες ένοπλες δυνάμεις θα αναφέρονται στις αρμόδιες αρχές στα σχετικά κυκλώματα ασυρμάτου, αναφέροντας το όνομα και την τοποθεσία του πλοίου, «σε απόσταση 5 μιλίων από τα εσωτερικά ύδατα ή τα λιμάνια της Τουρκίας», τονίζεται.

Πηγή: enoplos.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.