Οι του Ολυμπιακού φοβούνται την κατακραυγή, ενώ οι του ΠΑΟΚ μόνο την αποθέωση “βλέπουν”

Στέλιος Γρηγοριάδης02 Απριλίου 2022

Καιρός για λίγο ποδόσφαιρο με ουσιαστικό ενδιαφέρον μετά τη διακοπή για τα δύο ξενέρωτα, όπως πάντα, φιλικά ματς της Εθνικής. Καιρός για λίγη αγωνία και ίσως για πολύ σασπένς.

Η μάχη για τα εισιτήρια στο Κόνφερενς Λιγκ είναι στο φόρτε της. Τίποτε δεν έχει κριθεί. Ακόμη και ο ΠΑΣ Γιάννινα διεκδικεί. Θεωρητικά ο τίτλος έχει κριθεί και, μάλιστα, προ πολλού, αφού “φρόντισε” γι' αυτό ο ΠΑΟΚ με τις “αυτοκτονίες” του. Μαθηματικά, όμως, η διεκδίκηση παραμένει “ανοιχτή” και ο ΠΑΟΚ οφείλει να φροντίσει, έστω και πολύ καθυστερημένα, να εξαντλήσει όλες τις ελπίδες του, συνεχίζοντας τη νικηφόρα πορεία του και ποντάροντας στην κακή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ολυμπιακός.

Πέρα από την αγωνιστική ανωτερότητά του σε σχέση με τον Ολυμπιακό, αυτή τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ο ΠΑΟΚ έχει ένα ακόμη αβαντάζ. Εχει πολύ καλύτερη ψυχολογία. Η ομάδα έχει ξεχάσει τι θα πει ήττα κι αυτό έχει τονώσει σημαντικά την αυτοπεποίθηση των παικτών της. Ακόμη, οι παίκτες του ΠΑΟΚ παίζουν στα πλέι οφ χωρίς τον φόβο που κυριεύει τους παίκτες του Ολυμπιακού. Οι του Ολυμπιακού φοβούνται μη τυχόν και χάσουν τον τίτλο, πράγμα που κανείς δεν θα τους συγχωρήσει, οπότε θα γίνουν δέκτες απίστευτης κατακραυγής, ενώ οι του ΠΑΟΚ δεν φοβούνται τίποτε γιατί... τίποτε δεν έχουν να χάσουν. Βλέπετε, οι δικοί τους οπαδοί έχουν εμπεδώσει, από τις 5 Δεκεμβρίου κιόλας, μετά την ήττα από τον Ιωνικό, ότι το “πουλάκι” έχει πετάξει. Κι αν τυχόν γίνει το θαύμα, το μόνο που θα περιμένει τους παίκτες του ΠΑΟΚ και τον Λουτσέσκου θα είναι η αποθέωση.

Προφανώς, για να φτάσουμε στο σημείο να πιθανολογούμε το θαύμα, δεν αρκεί μόνο να χάσει κι άλλους βαθμούς ο Ολυμπιακό, αλλά και να κερδίσει ο ΠΑΟΚ και τους οκτώ, αν χρειαστεί, αγώνες μέχρι το φινάλε των πλέι οφ. Διαφορετικά, ούτε καν πρέπει να το συζητάμε.

Οι βαθμοί που μπορούν να κερδηθούν στα 8 ματς είναι 24. Αν τους πάρει όλους ο ΠΑΟΚ, πρέπει ο Ολυμπιακός μην πάρει περισσότερους από 14. Να χάσει δηλαδή 10, όσοι είναι σήμερα η διαφορά με τον ΠΑΟΚ. Αν δεχτούμε, λοιπόν, ότι έξι θα χάσει στα δύο ματς με τον ΠΑΟΚ, πρέπει να χάσει άλλους τέσσερις. Είναι απίθανο; Καθόλου. Είναι πάρα πολύ πιθανό. Μία ήττα ακόμη και μία ισοπαλία. Αν, όμως, ο ΠΑΟΚ κάνει μία έστω ήττα, ή δύο ισοπαλίες, τότε θα πρέπει να περιμένουμε να... σέρνεται ο Ολυμπιακός και να χάνει συνεχώς βαθμούς, πράγμα πολύ “τραβηγμένο”.

ΥΓ. Εννοείται ότι τον πιο κομβικό ρόλο θα παίξουν τα δύο μεταξύ τους ντέρμπι, που θα είναι αγώνες όχι τριών αλλά έξι βαθμών. Ωστόσο. ούτε κι αυτοί θα έχουν σημασία ως προς τον τίτλο αν ο ΠΑΟΚ κάνει γκέλες σε άλλα παιχνίδια, όπως είναι, πρώτο-πρώτο, το αυριανό με τον Παναθηναικό. Νίκη, λοιπόν, πάση θυσία, στη Λεωφόρο και... βλέπουμε.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.