Οι τομείς που πρέπει να βελτιώσει ο Άρης

Γιώργος Στράντζαλης21 Νοεμβρίου 2022

Τελευταία ημέρα ξεκούρασης ήταν η σημερινή για τους ποδοσφαιριστές του Άρη καθώς από αύριο επιστρέφουν στο γήπεδο για την έναρξη της μίνι προετοιμασίας μέχρι την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Εχοντας την άνεση του χρόνου και κυρίως την έλλειψη πίεσης των αγώνων, ο Άλαν Πάρντιου έχει για πρώτη φορά την ευκαιρία, από τη μέρα που ανέλαβε τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας, να δουλέψει και να βελτιώσει συγκεκριμένες αδυναμίες της ομάδας που έχει εντοπίσει μέσα από τους αγώνες και να εξελίξει ασφαλώς τα δυνατά της σημεία.

Στο μεγαλύτερο κομμάτι των δύο προηγούμενων μηνών, ο Βρετανός υπό την πίεση άμεσων αποτελεσμάτων μοίρασε το προπονητικό πρόγραμμα της ομάδας και το προσάρμοσε πάνω στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις. Λογικό, αφού ανέλαβε μεσούσης της σεζόν και σε ένα χρονικό σημείο όπου ο Αρης είχε ανάγκη από αποτελέσματα. Πλέον, δίνεται η δυνατότητα και ο χρόνος στον Πάρντιου να βάλει τη δική του “σφραγίδα” γνωρίζοντας και ο ίδιος βέβαια ότι ο… μήνας του μέλιτος τελείωσε και στο δεύτερο μισό της σεζόν οι απαιτήσεις αυξάνονται και οι ευθύνες του μεγαλώνουν. Στόχος του είναι να παρουσιάσει έναν διαφορετικό και βελτιωμένο σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού του Αρη, με τη δουλειά του σε πρώτο χρόνο να επικεντρώνεται σε τομείς όπου η ομάδα παρουσιάζει αστάθεια. 

Για παράδειγμα, η ανάπτυξη από “πίσω”, το λεγόμενο build up, θ’ αποτελέσει βασικό άξονα της δουλειάς του. Ο Αρης χρειάζεται να γίνει πιο αποτελεσματικός σε αυτόν τον τομέα, ειδικά για ένα ρόστερ που έχει τους παίκτες να τον υποστηρίξουν τόσο στην άμυνα όσο και στη μεσαία γραμμή. Βασικός επίσης τομέας στον οποίον θα δώσει βάρος ο Βρετανός είναι η διάσπαση κλειστής άμυνας. Σταθερά τα τελευταία χρόνια ο Αρης αντιμετωπίζει πρόβλημα απέναντι σε ομάδες που κλείνονται και τον δυσκολεύουν να βρει τρόπο να πατήσει περιοχή και κυρίως να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην επίθεση. 

Ακόμη ένας τομέας που θα γίνουν… εντατικά, είναι οι στατικές φάσεις. Τομέας που για πολλούς προπονητές θεωρείται ως μέτρο βελτίωσης και της δουλειάς που γίνεται στις προπονήσεις. Η αλήθεια είναι ότι στα τελευταία τρία παιχνίδια οι κιτρινόμαυροι βελτίωσαν τα στατιστικά τους και έγιναν πιο αποτελεσματικοί. Βρήκαν και δύο γκολ από στατική φάση. Ωστόσο, έχουν ακόμη… δρόμο για να φτάσουν στο επίπεδο να εμφανίζουν τις στημένες μπάλες ως ένα από τα δυνατά τους σημεία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.