Οι θρίαμβοι του Άρη απέναντι στον ΠΑΟΚ

Δημήτρης Καλαϊτζής13 Δεκεμβρίου 2020

Ανεξαιρέτως βαθμολογικής θέσης, πάντα ένα Άρης-ΠΑΟΚ μονοπωλεί το ενδιαφέρον όχι μόνο της Θεσσαλονίκης, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας. Πόσο μάλλον τη φετινή σεζόν που οι δυο ομάδες βρίσκονται στην πρώτη τριάδα και δείχνουν ικανές για μεγάλα πράγματα. Το μόνο αρνητικό στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι δεν θα υπάρχει κόσμος στο γήπεδο για να παρακολουθήσει την σπουδαία αναμέτρηση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με αφορμή το ντέρμπι της Κυριακής (13/12, 19.30) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 12η αγωνιστική της Super League 1, το metrosport.gr σας παρουσιάζει τις μεγάλες νίκες των «κιτρινόμαυρων» κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο!

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί συνολικά 107 φορές σε επίπεδο Α' Εθνικής με τον ΠΑΟΚ να έχει σαφές προβάδισμα στις νίκες με 43 έναντι 27 του Αρη, ενώ 37 αγώνες έληξαν ισόπαλοι.

Η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του Άρη σε εντός έδρας παιχνίδια με τον «Δικέφαλο του Βορρά» χρονολογείται 54χρόνια πριν και πιο συγκεκριμένα στις 27 Φεβρουαρίου του 1966. Οι «κίτρινοι» πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, ισοπέδωσαν με 5-1 τον ΠΑΟΚ, κάνοντας το κοινό στο Χαριλάου να παραληρεί!

Στα του αγώνα, λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο Αλεξιάδης με κεφαλιά έβαλε σε θέση οδηγού τους γηπεδούχους, για να έρθει ο Ψηφίδης στο 43΄ να δώσει αέρα δυο τερμάτων στην ομάδα του.

Ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 2-1 χάρη την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κούδα στο 60΄, ωστόσο η χαρά των «ασπρόμαυρων» κράτησε για πέντε λεπτά, καθώς ο Άρης πέτυχε και τρίτο γκολ, αυτή τη φορά με σκόρερ τον Χατζηκώστα. Και σα να μην έφτανε αυτό, ο Συρόπουλος με δυο τέρματα έδωσε διαστάσεις θριάμβου στους «κίτρινους».


Με οδηγό τον Ζελελίδη

Έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Ζελελίδη, ο οποίος πέτυχε δυο γκολ, ο Άρης σάρωσε με 3-0 τον ΠΑΟΚ. Το άλλο τέρμα των «κιτρίνων» σημείωσε ο Μπιμπισίδης.

Η δεύτερη μεγαλύτερη νίκη του Άρη εις βάρος του ΠΑΟΚ καταγράφεται στις 1 Νοεμβρίου του 2000. Έχοντας τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ (Κυπαρίσση, Κούτση, Κολτσίδα, Χαριστέρα) μετέτρεψε σε υγιεινό περίπατο το ντέρμπι, συντρίβοντας τον Δικέφαλο με σκορ 4-0.


Του έκοψε τα φτερά για το Πρωτάθλημα

Δύο γυριστά σουτ του Χαβιέρ Κάμπορα, το ένα θεαματικότερο από το άλλο, έχρισαν θριαμβευτή του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης τον Αρη (2-0), βάζοντας έτσι ταφόπλακα στα όνειρα του ΠΑΟΚ για Πρωτάθλημα.


Του έσπασε το αήττητο με καρέ τερμάτων στο καυτό Βικελίδης!

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Σφιντέρσκι νωρίς, αλλά ο καταιγιστικός Άρης τον διέλυσε με 4-2 και τον υποχρέωσε στην πρώτη του ήττα μετά από 51 αγώνες στη Super League 1.

Ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ με τον Σφιντέρσκι μόλις στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης, όμως οι γηπεδούχοι απάντησαν επτά λεπτά μετά με τον Λάρσον. Και πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου πήραν προβάδισμα με την εξαιρετική κεφαλιά του Βέλεθ. 

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Ζίβκοβιτς έκανε τραγική έξοδο και ο Ροζ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 3-1. 

Στο 70΄ ήταν σειρά του Σάσα να χριστεί σκόρερ, ενώ το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν σε 4-2 με τον Μάτος στο 77΄.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.