Οι τερατογεννήσεις, τα θαύματα και το μέλλον της αναδιάρθρωσης

Βασίλης Μάστορας29 Ιουλίου 2020

Η αναδιάρθρωση της Super League1, μετά τη χθεσινή απόφαση της διοίκησης και το έγγραφο της ΟΥΕΦΑ, φαντάζει δύσκολη υπόθεση. Είναι όμως δύσκολη; Η σύμπνοια που έδειξαν οι ιδιοκτήτες, πλην του Πανιωνίου, περισσότερο παραπέμπει σε ελιγμό με στόχο κάτι μεγάλο και λιγότερο ως απόφαση προάσπισης των συμφερόντων του Πρωταθλήματος. Το μπαλάκι, τυπικά, είναι στα χέρια της Ε.Ε. της ΕΠΟ, η οποία όμως έχει πλέον δύσκολο έργο. Σύμφωνα με την προκήρυξη ο τελευταίος της βαθμολογίας της Super League1 υποβιβάζεται (Πανιώνιος) και η προτελευταία ομάδα (Ξάνθη) θα παίξει μπαράζ με την δεύτερη της Super League2 (Απόλλων Σμύρνης). 

Yπάρχουν όμως ζητήματα όπως η πολύμηνη απραξία της ομάδας της Ριζούπολης και την αποχώρηση παικτών. Προβλήματα έχει και η Ξάνθη η οποία έχει αποχωρήσεις παικτών και το ρόστερ της είναι αποψιλωμένο. Αρα οι προϋποθέσεις ώστε να ακολουθηθεί το γράμμα των προκηρύξεων των Πρωταθλημάτων δεν υπάρχουν. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Το πιθανότερο ότι θα επιχειρηθεί πάλι μία λύση, από τις γνωστές που «γεννιούνται» τα τελευταία χρόνια στο μυαλό των «σοφών» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι υποψιασμένοι υποστηρίζουν ότι όλα γίνονται, είτε για να έχει έναν ισχυρό πολιορκητικό κριό η Super League1 σε μελλοντικές οικονομικές διεκδικήσεις, είτε για να αποκτήσει μεγαλύτερη αξία η λύση που θα δοθεί ανεξαρτήτως από το εάν έχει πολιτικό ή αθλητικό άρωμα.

Αλλωστε το γεγονός ότι ανακοινώθηκαν οι διαιτητές μόνο των δύο πρώτων κατηγοριών και όχι της τρίτης, που μέχρι τώρα είναι η Football League, ίσως μόνο τυχαίο να μην είναι.

Σε κάθε περίπτωση με τη σκόνη που έχει σηκωθεί τον τελευταίο μήνα για την αναδιάρθρωση, θα ήταν… θαύμα οι κατηγορίες να παραμείνουν όπως ήταν την χρονιά που τελείωσαν. Και θαύματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν γίνονται εύκολα. Αντιθέτως γίνονται… τερατογεννήσεις.

FOCUS

Είναι άδικο το ότι έχει βρεθεί απολογούμενος ο Στράτος Ευγενίου, για το ναυάγιο την απορρόφησης του ΑΦΜ της Τρίγλιας από τον Ηρακλή. Κι αυτό γιατί είναι ο επιχειρηματίας που έβγαλε την ομάδα από τα στενά όρια του κωμόπολης και πρόσφερε πολλά. Δημοκρατία έχουμε όμως, οπότε οι διαφωνούντες έχουν πλέον πεδίον δόξης λαμπρό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.