Οι συνωμοσιολόγοι που διαψεύστηκαν και η απόδοση του Αρη που προβληματίζει

Βασίλης Μάστορας09 Μαΐου 2022

Tελικά ο Αρης έχει ή όχι τις αντοχές για να αντέξει το μπρα ντε φερ για την κατάκτηση της 3ης θέσης του βαθμολογικού πίνακα ή τα έχει παρατήσει; Να ένα ερώτημα που χρειάζεται απάντηση μετά και το χθεσινό «χαρακίρι» με τον Ολυμπιακό. Αποτέλεσμα-συνέχεια της μέτριας έως κακής εμφάνισης σ’ έναν ακόμη κομβικό αγώνα, όπως αυτός με τον Παναθηναϊκό.

Το χειρότερο ότι ο χθες οι «κίτρινοι» αντιμετώπισαν τα… «δευτέρα» του Ολυμπιακού. Μία ομάδα με μέσο όρο ηλικίας κάτω από τα 25 χρόνια, γεγονός που πριν από τον αγώνα είχε ως αποτέλεσμα όλοι να μιλούν για μία εύκολη επικράτηση του Αρη. Και οι περισσότερο συνωμοσιολόγοι να διαλαλούν ότι «ο Ολυμπιακός βοηθάει τον Αρη για την 3η θέση». Τελικώς όμως τα καφενειακά σενάρια δεν γίνονται πάντα πραγματικότητα. Κι αυτά τα σενάρια ή το γεγονός ότι οι «κίτρινοι» έπεσαν στην παγίδα του ροτέισον του Ολυμπιακό είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν έναν κομβικό αγώνα και να ψαλιδίσουν τις ελπίδες του για την 3η θέση.

Ο χθεσινός αγώνας, όπως όλοι οι αγώνες του Αρη με αντίπαλο τον Ολυμπιακό «σήκωσε» για μία ακόμη φορά σύννεφο σεναρίων με αφορμή το ότι ο Μάρτινς επέλεξε να βάλει 13 νέα πρόσωπα στην αποστολή. Χωρίς να υπολογιστεί η συγκυρία ότι ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει και μαθηματικά το Πρωτάθλημα οπότε δικαιούται το ροτέισον. Οπως δεν υπολογίστηκε το γεγονός ότι πολλές φορές οι διψασμένοι να δείξουν ότι αξίζουν την προσοχή του προπονητή τους ποδοσφαιριστές, είναι περισσότεροι επικίνδυνοι από κάτι κουρασμένα παλληκάρια που έχουν «αδειάσει» μετά την επίτευξη του στόχου τους. Και ο Ολυμπιακός στα 90 λεπτά επιβεβαίωσε αυτή την θεωρία.

Οι «ερυθρόλευκοι» μόνο αδιάφοροι δεν ήταν. Και ρυθμό είχαν παρότι για πρώτη φορά πολλά νέα πρόσωπα αγωνίζονταν μαζί και διάθεση για να σκοράρουν. Ο Ανδρούτσος με του Βουρσάϊ ήταν οι εκφραστές των επιθετικών προσπαθειών του Ολυμπιακού από δεξιά, όπου εύρισκαν χώρο για να κινηθούν καθώς ο Γκαρσία δεν τους δημιουργούσε προβλήματα, ενώ ο Εμπακατά άφηνε τη θέση του προκειμένου να δημιουργήσει επιθετικά.

Ο Αρης που δεν είχε Καμαρά, Γκάνεα και Σάσα, για αρκετή ώρα έψαχνε τα πατήματα του. Οι «κίτρινοι» μέχρι το 25ο είχαν προβλήματα τόσο ανασταλτικά, όσο και στο «χτίσιμο» των επιθέσεων. Οι γραμμές είχαν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους και επιθετικά προσπαθούσε να δημιουργήσει φάσεις από τα άκρα, χωρίς σοβαρό αποτέλεσμα. Κυκλοφορούσε με ευκολία της μπάλα γιατί ο Ολυμπιακός του έδινε χώρο, αλλά δεν είχε ταχύτητα και έκρηξη με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αιφνιδιάσει τους Πειραιώτες. Παρ’ όλα αυτά είχε τρεις ευκαιρίες, με σημαντικότερη αυτή του Μαντσίνι στο 45ο που σούταρε μέσα από την περιοχή άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «κίτρινοι» πίεσαν περισσότερο, αύξησαν το ποσοστό κατοχής της μπάλας, αλλά δεν κατάφεραν να πατήσουν περιοχή. Είχαν την χειρότερη επιλογή στην κρισιμότερη στιγμή. Αποτέλεσμα; Να μη δημιουργήσουν ούτε μία αξιόλογη ευκαιρία. Απλώς ανέβασαν την κινητικότητα τους μεσοεπιθετικά με την είσοδο του Ντιαγέ στη θέση του Πάλμα που ήταν ανύπαρκτος χθες και του Γκάμα αντί του Γκαρσία ο οποίος επίσης είχε μία κακή βραδιά.

Η χθεσινή ήττα δεν έβγαλε τον Αρη νοκ άουτ από το κυνήγι της 3ης θέσης. Σαφώς και έχει στα χέρια του ακόμη την υπόθεση Ευρώπη, με δεδομένο ότι αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στο «Κλ. Βικελίδης». Η απόδοση του είναι αυτή που προβληματίζει περισσότερο από τα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.