Το μπαράζ προκλήσεων του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Ιβάν Σαββίδη

Metrosport Team30 Απριλίου 2020

Στο στόχαστρο του Βαγγέλη Μαρινάκη βρίσκεται εδώ και μία τριετία ο Ιβάν Σαββίδης.

Ο ομογενής επιχειρηματίας ανέλαβε τον ΠΑΟΚ στις 12 Αυγούστου του 2012 και δεν φαινόταν κάτι στον ορίζοντα που να διαταράσσει τις σχέσεις τους.

Ωστόσο η αγωνιστική άνοδος του Δικεφάλου που άρχισε να κερδίζει τίτλους αλλά και η εμπλοκή του Σαββίδη στον χώρο των ΜΜΕ, έγινε η αφορμή για μία σειρά επιθέσεων από τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού, μέχρι τη χθεσινή στην τηλεδιάσκεψη της Super League.

«Απαντήσαμε με το 44ο, υπομονή να έχει ο Σαββίδης»

Στις 7 Μαΐου του 2017, ο Ολυμπιακός πανηγυρίζει το 44ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης απαντά σε δήλωση του Ιβάν Σαββίδη περί τέλους της ηγεμονίας των Πειραιωτών.

«Σήμερα απαντήσαμε με το 44ο πρωτάθλημα και του χρόνου θα απαντήσουμε με το 45ο. Υπομονή να έχει ο κ. Σαββίδης να μας βλέπει να πανηγυρίζουμε τα Πρωταθλήματα. Ο ίδιος να προσπαθήσει να κάνει το ίδιο στην ομάδα του. Εγώ εδώ είμαι, εδώ είναι η μεγάλη μου αγάπη και συνεχίζουμε» είπε μεταξύ άλλων ο μεγαλομέτοχος των «ερυθρολεύκων».

Μπηχτή στον ΔΟΛ

Τον Σπετέμβριο του 2017, ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε στους εργαζόμενους του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη τον οποίο είχε μόλις αποκτήσει.

Σε αυτήν έριξε καρφί για τον Ιβάν Σαββίδη μιλώντας για «έγκυρη, σφαιρική ενημέρωση του αναγνώστη, υψηλού επιπέδου αρθρογραφία και για «απόλυτη ανεξαρτησία από το κράτος και δουλειές που έχουν σχέση με αυτό. Καθώς και από ντόπιες ή ξένες ομάδες πίεσης που πολλές φορές βρίσκουν πρόθυμες εφημερίδες, κανάλια, ραδιόφωνα και sites».

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Λίγο μετά την αναίρεση του βουλεύματος εναντίου για τους στημένους αγώνες, ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση τόσο κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του Ιβάν Σαββίδη.

«Εμείς έχουμε όλη την Κυβέρνηση απέναντί μας. Τον Πρωθυπουργό, Υπουργούς, την ΕΠΟ, Δημόσιους οργανισμούς, Υπουργεία αλλά δεν μας ενδιαφέρει, θα αντισταθούμε για το δίκαιο και το σωστό. Θα είμαστε απέναντί τους. Εγώ δεν έχω αναλάβει ποτέ δημόσια έργα, ούτε ξαφνικά από το πουθενά βρέθηκα ιδιοκτήτης εργοστασίου τσιγάρων, ούτε αγόρασα κάποια κρατική επιχείρηση όπως η ΣΕΚΑΠ και μου χάρισαν τα πρόστιμα, ούτε μου χάρισαν πρόστιμα στο ποδόσφαιρο. Εμείς τα πληρώνουμε μέχρι τελευταία δεκάρα. Ούτε νοίκιασα κρατικό ξενοδοχείο με χαμηλό τίμημα, ούτε μπήκα στο Λιμάνι και στην τελική, δεν έχω κανέναν Κυβερνητικό ανάγκη».

Για τις διώξεις και τα γραφόμενα σε βάρος του: «Να το έχετε υπόψη σας αυτό. Ούτε συμμετέχω στον ΟΠΑΠ, ούτε έχω πάρει δουλειές από το δημόσιο ή από το λιμάνι. Επίσης εγώ δεν έχω σχέση με λαθρεμπόρια όπως άλλοι. Γι’ αυτό και δεν με ενδιαφέρει τίποτα και όλους αυτούς θα τους πολεμήσουμε με όλα τα μέσα που μας παρέχει η Πολιτεία. Για μένα ό,τι έχουν πει και έχουν γράψει όλοι αυτοί οι ασήμαντοι καραγκιόζηδες είναι παράσημο και γράφτε το κιόλας. Όλες αυτές οι στημένες διώξεις αποτελούν παράσημα και διακρίσεις μέσα στο βρώμικο περιβάλλον που βιώνουμε. Ζούμε σε μία χούντα, αλλά θα τους τιμωρήσει ο κόσμος. Όλο αυτό που ζούμε είναι ό,τι χειρότερο, απαίδευτο, πρόχειρο, και επιζήμιο έχει περάσει από τη χώρα. Αλλά κάποιος που είναι καθαρός δεν φοβάται. Στην Ελλάδα που γεννήθηκε η Δημοκρατία δεν μπορεί να επικρατήσουν λογικές Μαδούρο».

Στη συνέχεια μίλησε για την εξυγίανση στο ποδόσφαιρο.

«Ακούγαμε για εξυγίανση. Εσείς τι βλέπετε; Υπάρχει εξυγίανση στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Ποια είναι η εξυγίανση; Αυτά που γίνονται κάθε Κυριακή; Χθες στον αγώνα με την Λάρισα τι έγινε; Δύο πέναλτι, ανάποδα σφυρίγματα, μία ξεφτίλα. Τι έγινε στα άλλα ματς; Το είδατε πάλι. Είστε ευχαριστημένοι με αυτό που βλέπετε; Είναι θεαματικό πρωτάθλημα αυτό; Γιατί; Επειδή αδικούν τον Ολυμπιακό σχεδόν σε όλα τα ματς; Εσείς τι βλέπετε; Γιατί δεν τα γράφετε κάποιοι για αυτή την ξεφτίλα; Μην χάσει κανένα αφεντικό σας καμία χορηγία από τον ΟΠΑΠ ή από τον Σαββίδη; Δηλαδή κάποια στιγμή σε αυτό τον τόπο δεν πρέπει να γραφτεί και η αλήθεια;»

Το κλάμα του Μποτία

Ο Ολυμπιακός χάνει από την ΑΕΚ με 1-2 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τον Φεβρουάριο του 2018 και ο Βαγγέλης Μαρινάκης έριξε βολές κατά του Ιβάν Σαββίδη, της ΕΠΟ, αλλά και της κυβέρνησης.

«Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την απόδοσή μας. Μπορούσαμε και πολλά περισσότερα. Όπως με έχουν πληροφορήσει, έγιναν ορισμένα γεγονότα μετά τον αγώνα τα οποία καταδικάζουμε. Αλλά πρέπει αν πούμε πώς φτάσαμε μέχρι εδώ και τι έγινε και σήμερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο από τη διαιτησία. Όταν δε σου δίνουν πεντακάθαρο πέναλτι όταν το 2-1 γίνεται με πεντακάθαρο επιθετικό φάουλ και όταν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού υπάρχουν αμφισβητούμενες φάσεις και τις κερδίζει ο αντίπαλος, τι να πεις. Κάθε Κυριακή γίνεται τι ίδιο πράγμα. Τι έγινε στο Αγρίνιο και στους Ζωσιμάδες; Στο 87’ δίνεται αμφισβητούμενο πέναλτι. Σήμερα ξεκινάει ένα ματς με ένα γκολ δύο μέτρα οφσάιντ. Τι λέει για αυτά ο κ. Σαββίδης που μας έπρηξε για την εξυγίανση και το καθαρό ποδόσφαιρο; Εσείς είστε ευχαριστημένοι από αυτό που βλέπετε; Είναι εξυγίανση; Σας καλύπτει; Ο Ολυμπιακός δέχεται ένα πόλεμο. Έχετε δει την ανακοίνωση της ΕΠΟ; Έχετε δει η ομοσπονδία να βγάζει ξανά τέτοια ανακοίνωση; Υπάρχει σεβασμός για τον Ολυμπιακό; Η κυβέρνηση τι κάνει για τον Ολυμπιακό;» δήλωσε μετά το ματς.

Από εκείνο το παιχνίδι, έμεινε στην ιστορία και η δήλωση του Μαρινάκη για το κλάμα του Αλμπέρτο Μποτία στα αποδυτήρια.

«Δεν έπαιξε καλά η ομάδα, συμφωνώ, αλλά δε μας άφησαν να παίξουμε καλά. Θα το παλέψουμε μέχρι τέλους. Αν δείτε ο Μποτία πώς ήταν στα αποδυτήρια… Έκλαιγε ο άνθρωπος. Τι να κάνει; Τον έπνιγε η αδικία».

Επίθεση και με… πορτοκαλί χρώμα

Τον Απρίλιο του 2019, ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάνει μια νέα επίθεση στον Ιβάν Σαββίδη με αφορμή δημοσιεύματα για προβλήματα στην ΚΑΕ Ολυμπιακός.

«Παρακολουθούμε, εδώ και ημέρες, από κέντρα εχθρικά προς την οικογένεια του Ολυμπιακού, μία προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, σχετικά με το μέλλον της ομάδας μπάσκετ του Συλλόγου. Μέσα προσκείμενα στον κ. Μελισσανίδη (Live Sport) και στον κ. Σαββίδη (sdna) αναφέρονται με επιμονή σε προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΚΑΕ Ολυμπιακός και σε πιθανή εμπλοκή του Σωκράτη Κόκκαλη, με την ομάδα μπάσκετ του Συλλόγου μας, χωρίς ποτέ οποιοδήποτε θέμα να έχει ανοίξει, από την ίδια τη ΚΑΕ Ολυμπιακός. Τα δημοσιεύματα αυτά, προφανώς δεν υπηρετούν τα συμφέροντα της οικογένειας του Θρύλου» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μαρινάκης.

Νέο «ντου» για τα τηλεοπτικά

Λίγες μέρες μετά ο Βαγγέλης Μαρινάκης άφησε αιχμές για την διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών υποστηρίζοντας ότι όταν του ζητήθηκε να βάλει πρόσωπα της αρεσκείας τους σε διευθυντικές θέσεις δεν δέχθηκε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι… Ιβάν Σαββίδης.

«Θα σας αποκαλύψω κάτι. Ο κ. Παππάς μου ζήτησε να δανείσω στον κ. Καλογρίτσα 20 εκατομμύρια για να δώσει κι εκείνος την πρώτη του δόση για ένα κανάλι το οποίο έστηναν μέσα στο Μαξίμου. Προκαλώ τον κ. Παππά να βγει και να διαψεύσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ μας είχε χρησιμοποιήσει για να νομιμοποιήσει εκείνο τον διαγωνισμό. Τι έγινε ξαφνικά; Οταν το 2017 συζητούσαμε για ΔΟΛ, Βήμα και in.gr, δεν δέχθηκα να βάλω πρόσωπα της αρεσκείας τους σε διευθυντικές θέσεις. Δεν είμαι ούτε μπροστινός, ούτε φερέφωνο. Είμαι εγώ. Δεν είμαι ούτε Σαββίδης, ούτε μπροστινός. Τόσο καιρό έκανα υπομονή, αλλά πρέπει επιτέλους ο κόσμος να ακούσει την αλήθεια» είχε πει τότε.

Ποδοσφαιρικά «περιττώματα»

Τον Δεκέμβριο του 2019, ο Ολυμπιακός έκανε την καταγγελία κατά του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης για πολυιδιοκτησία. Στις 22 του ίδιου μήνα έφερε ισοπαλία με τον ΝΠΣ Βόλο και διαμαρτύρεται για το ακυρωθέν γκολ του Σουντανί.

Η απώλεια βαθμών των «ερυθρολεύκων» έφερε την έκρηξη του Βαγγέλη Μαρινάκη που προχώρησε σε άνευ προηγουμένου επίθεση στον ΠΑΟΚ, τον Ιβάν Σαββίδη, την ΕΠΟ και την ΚΕΔ.

«Πλέον το ποτήρι της αδικίας, της αλητείας και της βρωμιάς του ελληνικού ποδοσφαίρου ξεχείλισε. Δεν θα είμαι πλέον θεατής ούτε εγώ ούτε οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Τα ποδοσφαιρικά «περιττώματα» που πρωταγωνιστούν, τύπου Σαββίδη, Καλπαζίδη, Πανόπουλου, Μπέου και οι άνθρωποί τους που δεν τηρούν καμία νομιμότητα όπως ο Γραμμένος, ο Περέιρα και ο υπόλοιπος θίασος τους.

Ο Ολυμπιακός δεν θα συμμετέχει πια σε αυτή την κωμωδία & ούτε θα την χρηματοδοτεί με τα όσα πληρώνει στην ΕΠΟ, αν δεν γίνουν ΑΜΕΣΑ από την UEFA αλλαγές σε πρόσωπα. Ήρθε η ώρα οι υπεύθυνοι, αυτά τα ποδοσφαιρικά «περιττώματα» να τα «φάνε» αν θέλουν να υπάρξει συνέχεια» ήταν τα λόγια του.

«Δεν έπρεπε να είναι εδώ ο Σαββίδης»

Ο Μαρινάκης συνέχισε τις επιθέσεις στον Ιβάν Σαββίδη και στη συνάντηση των Big-4 με τους αξιωματούχους των διεθνών ομοσπονδιών τον Ιανουάριο του 2020 στην Αθήνα.

«Επίσης δεν είναι δυνατόν να μην αναφερθώ και στο μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχουμε δει στη χώρα, αυτό της πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ – ΞΑΝΘΗ, κάτι που τόσο η UEFA απαγορεύει ρητά για τις ομάδες που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά και σε εθνικό επίπεδο σε όλη την Ευρώπη οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες απαγορεύουν ρητά. Μόνο η ΕΠΟ του κ. Γραμμένου φωτογραφικά όχι μόνο κατήργησε το καλοκαίρι την απαγόρευση πολυιδιοκτησίας αλλά επιχείρησε να την νομιμοποιήσει για χάρη όπως φαίνεται του κ. Σαββίδη.

Απορώ και γιατί είναι εδώ ο κ. Σαββίδης! Πριν λίγες μέρες ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής του κράτους ο δικηγόρος του κ. Σαββίδη είπε ότι ο κ. Σαββίδης δεν είναι ιδιοκτήτης και δεν αποφασίζει αυτός στον ΠΑΟΚ, απλά συμβουλεύει την γυναίκα και τον γιο του, όπως σε κάθε πατριαρχική οικογένεια. Άρα σήμερα εδώ θα έπρεπε να είναι η γυναίκα του, που όπως ειπώθηκε εκεί, είναι αυτή που αποφασίζει για όλα» είπε μεταξύ άλλων στην μακροσκελέστατη δήλωσή του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.