Οι συμπαίκτες του συστρατεύτηκαν με τον Ζαγοράκη, ο λόγος τώρα στους εκλέκτορες

Δημήτρης Κανελλάκης17 Μαρτίου 2021

Ο,τι έπρεπε να γίνει από πλευράς παρουσίας και συμμετοχής προσώπων τα οποία μπορούν να σηματοδοτήσουν την επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να αποκτήσει η ΕΠΟ μια διοίκηση στην οποία θα ηγείται ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής και να πλαισιώνεται από συνεργάτες που από κοινού πορεύτηκαν και οδήγησαν την Ελλάδα στην επιτυχία που ακόμη και σήμερα, 17 χρόνια μετά μάς φαίνεται απίστευτη, έγινε.

Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις εκλογές της ΕΠΟ έληξε χθες βράδυ. Για τον Ζαγοράκη το ξέραμε πως θα είναι υποψήφιος πρόεδρος από καιρό. Υποψήφιος πρόεδρος ο οποίος συγκεντρώνει στο πρόσωπό του την αποδοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας της ποδοσφαιρικής οικογένειας, ως ο εμβληματικός αρχηγός, και όχι μόνο, της Πρωταθλήτριας Ευρώπης εθνικής ομάδας στον ανεπανάληπτο θρίαμβο του 2004. 

Το θέμα, όμως, που απασχολούσε όλες τις προηγούμενες ημέρες όσους πίστεψαν σε αυτή την προσπάθεια ήταν πώς θα τα καταφέρει ο Ζαγοράκης, πώς θα μπορέσει να ανταποκριθεί με επιτυχία σε ένα τόσο δύσκολο εγχείρημα χωρίς να έχει δίπλα του ανθρώπους με τους οποίους μιλάει την ίδια γλώσσα, υπάρχει μεταξύ τους αμοιβαία εμπιστοσύνη, είναι κι αυτοί ποδοσφαιρικές προσωπικότητες ικανές να εμπνεύσουν.

Από χθες το βράδυ το πρόβλημα αυτό δεν υπάρχει. Πέντε συμπαίκτες του Ζαγοράκη, πέντε Πρωταθλητές Ευρώπης, όπως κι αυτός, αποφάσισαν να συστρατευτούν μαζί του. Συμφώνησαν ότι, όπως σε κάθε προηγμένη ποδοσφαιρικά χώρα, έτσι και στην Ελλάδα είναι υποχρέωση για τους ποδοσφαιριστές-σύμβολα να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, να συμμετέχουν στα κοινά, να είναι θεσμικοί, μέσω της παρουσίας τους στην ομοσπονδία του ποδοσφαίρου, πρεσβευτές της χώρας. 

Η ευκαιρία που υπάρχει για την ΕΠΟ είναι μοναδική. Πρόεδρος να είναι ο Ζαγοράκης και στην Εκτελεστική Επιτροπή ο Χαριστέας, ο Καφές, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, ο Γιώργος Ανατολάκης. 

Ολα, πλέον, εξαρτώνται από τους εκλέκτορες. Από την δική τους ετυμηγορία θα εξαρτηθεί αν θα έχουμε και στην Ελλάδα μια διοίκηση στην ομοσπονδία ποδοσφαίρου που θα αποτελείται από ποδοσφαιρικές προσωπικότητες κι αν ο Ζαγοράκης θα είναι ένας πρόεδρος που θα μπορέσει να παράξει έργο, να λαμβάνει αποφάσεις, να δρομολογεί εξελίξεις, ή θα εκλεγεί μεν αλλά θα είναι πρόεδρος... γλάστρα, χωρίς στηρίγματα, χωρίς έλεγχο της πλειοψηφίας στην Ε.Ε

ΥΓ.: Ομολογώ ότι ένιωσα τεράστια έκπληξη, όταν πριν από λίγο διάβασα την αποκάλυψη του metrosport.gr για την ομάδα στην οποία είναι μέλος ο Ζαγοράκης και μέσω της οποίας εξασφάλισε τη βεβαίωση για να μπορεί να είναι υποψήφιος στις εκλογές. Ούτε καν είχε περάσει από το μυαλό μου ότι η ομάδα αυτή θα είναι ο ΑΟ Καρδίας και όχι ο ΠΑΟΚ

ΥΓ1: Είναι αδιανόητο ο Αγγελος Χαριστέας, με αυτή τη διεθνή καριέρα, με αυτή την αποδοχή και την αναγνώριση, να μην είναι προτεινόμενος για υποψήφιο μέλος της ΕΕ της ΕΠΟ από την ΕΠΣ Μακεδονίας ή από την ΕΠΣ Σερρών (απ' όπου κατάγεται). Να απευθύνεται στις δύο Ενώσεις και να τους ζητάει να τον υποδείξουν και να βρίσκει κλειστές πόρτες.       

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.