Οι σκέψεις της ΕΠΣΜ για τα επόμενα χρόνια

Metrosport Team14 Ιουνίου 2021

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Σάββας Δημητριάδης μιλώντας στην Πέλλα τηλεόραση αναφέρθηκε στο μητρώο και στις σκέψεις της ΕΠΣΜ για τα επόμενα χρόνια.

 Αναλυτικά: «Όταν θέλεις να κάνεις μια μεταρρύθμιση (μητρώο) που είναι στη σωστή κατεύθυνση το πρώτο που θα πρέπει να δεις είναι τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν. Καλούνται κάποιες Eνώσεις να κάνουν εκλογές με το 1/3 των σωματείων τους. Εμείς αν είχαμε εκλογές θα κάναμε με 51 σωματεία και αυτά θα αποφάσιζαν για τα 185 που θα ξεκινήσουν το Πρωτάθλημα και ενώ υπάρχει δύο χρόνια διορία για να μπουν οι ομάδες στο μητρώο. Θεωρώ άδικο να μην βγουν χρήματα και για τα υπόλοιπα σωματεία, αυτά δηλαδή που έκαναν την εγγραφή τους από την 1η Ιανουαρίου 2021 και μετά. Μέσω ιμέιλ βοηθούσαμε τα σωματεία μας. Κάναμε επαφή με την περιφέρεια, βάλαμε κάποια πράγματα σε μια σειρά και ελπίζω να πηγαίνουν πλέον όλα καλά». 

Ακόμη είπε: «Τα σωματεία είχαν υποχρέωση να υποβάλουν φορολογική δήλωση. Πηγαίνοντας στην εφορία για να πάρουν κάποια έγγραφα για το μητρώο, εκεί τους έλεγαν να πληρώσουν για κάθε χρόνο που δεν υπέβαλλαν φορολογική δήλωση πρόστιμο και μάλιστα πολλά σωματεία πλήρωσαν 300 και 400 ευρώ. Κάναμε παρέμβαση ώστε να πληρώνονται σε δόσεις και εκκρεμεί μια συνάντηση με τον Θ. Καράογλου για να του κάνουμε γνωστό τι ζητάμε και πιστεύω είναι κάτι που μπορεί να μας το λύσει το Υπουργείο Οικονομικών. Αυτός είναι ο λόγος που κάποια σωματεία δεν έχουν μπει καθόλου στο σύστημα για την εγγραφή τους στο μητρώο, ενώ το επόμενο διάστημα θα έρθουμε σε επαφή με 40-50 σωματεία που υπολείπονται για να τα ρωτήσουμε τι είναι αυτό που τους κάνει να μην προχωρούν την εγγραφή τους». 

Στη συνέχεια τόνισε: «Είμαστε σε καλό δρόμο ώστε να έχουμε εκπομπή σε ραδιόφωνο πανελλαδικής εμβέλειας η οποία θα αποτελεί φωνή των σωματείων». Η έναρξη των Πρωταθλημάτων: Όπως ανέφερε ο Σάββας Δημητριάδης το κύπελλο θα αρχίσει το δεύτερο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου (11-12 Σεπτεμβρίου), με το περσινό σκεπτικό, τρεις αγωνιστικές η πρώτη φάση και θα ακολουθούν δύο νοκ άουτ φάσεις. Οσον αφορά το Πρωτάθλημα θα αρχίσει το τρίτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου (16-17 Οκτωβρίου) αλλά όλα αυτά θα τεθούν προς έγκριση στο δ.σ.

 Η κατάργηση της Γ’ κατηγορίας: «Εχουμε κάποιες σκέψεις να καταργήσουμε τη Γ’ κατηγορία καθώς χρόνο με τον χρόνο ως κατηγορία φθίνει αλλά παρ’ όλα αυτά να την κρατήσουμε ως εκπαιδευτική δηλαδή με ομάδες που αποτελούνται από τις υποδομές, ή μια δεύτερη περίπτωση αυτές να απορροφηθούν μαζί με όλες τις υπόλοιπες ομάδες της Γ’ από τη Β’ κατηγορία».

 Δημιουργία ανώτερης κατηγορίας: «Στις σκέψεις μας είναι να δημιουργήσουμε μια κατηγορία σούπερ λιγκ με 12-14 ομάδες, την Α1 με 12-14 ομάδες και τις υπόλοιπες κατηγορίες ανάλογα με τις συμμετοχές».

Ποια είναι τα οφέλη: «Σε συναντήσεις που κάναμε με διάφορες εταιρίες μας ζητάνε κάτι πιο λειτουργικό και ευέλικτο για να είναι η χρηματοδότηση τέτοια ώστε να ικανοποιεί το σύνολο των ομάδων. Τα ποσά που μας προσφέρουν είναι σεβαστά αλλά δεν μπορεί να δώσει μια εταιρία ένα ποσό π.χ. δέκα χιλιάδων για την Α1 και να το μοιραστούν 19 ή και 21 ομάδες που είναι τώρα. Πρέπει να είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στην ανώτερη κατηγορία και ακόμη δυνατότερο στην χαμηλότερη».

 Ο Κώστας Τσακίρης στην τηλεοπτική εκπομπή του Europe 1 είπε ότι τους επόμενους μήνες θα αποφασίσει αν κατεβεί και αυτός επικεφαλής παράταξης. Για τους πολλούς υποψήφιους που υπάρχουν για τη θέση του προέδρου ο Σάββας Δημητριάδης είπε: «Είναι χαρά μας να έχουμε πολυφωνία, αλλά είμαι κατά της στείρας αντιπολίτευσης. Ολοι μας χρωστάμε στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και αυτό δεν μας οφείλει τίποτε».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.