Οι σκέψεις στον Άρη για Σάσα: Το buy out και τα οφέλη

Γιώργος Στράντζαλης15 Απριλίου 2020

Οπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, έλεγαν οι παλαιότεροι. Το αν αυτή παροιμία ισχύσει (και) στην περίπτωση του Λούκας Σάσα και του φημολογούμενου ενδιαφέροντος που έχει προκύψει από τον Ολυμπιακό, θα το αποδείξει ο χρόνος.

Για την ώρα, είναι όλα ανοιχτά. Ούτε ο ποδοσφαιριστής, ούτε η πλευρά του Αρη έχουν κάτι το χειροπιαστό. Δεν παύει ωστόσο οι φήμες που καλλιεργούνται να εγείρουν διάφορα ερωτήματα και κυρίως να φέρνουν την περίπτωση του Βραζιλιάνου στο προσκήνιο.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Σάσα συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των ποδοσφαιριστών από τους οποίους ο Αρης μπορεί να αποκομίσει οικονομικά οφέλη. Υπό την έννοια ότι, με την αγωνιστική παρουσία στην τρέχουσα αγωνιστική σεζόν ανέβασε την αγοραστική του αξία και οι αριθμοί του στο γήπεδο κάθε άλλο παρά απαρατήρητοι περνούν από άλλες ομάδες, τόσο από την εγχώρια όσο και από την ξένη αγορά. 

Ο Λούκας Σάσα ήρθε το καλοκαίρι στον Αρη με την προοπτική να αντικαταστήσει ένα μεγάλο κενό που άφησε ο Μανώλης Σιώπης με τη μεταγραφή του στην Τουρκία. Ο Βραζιλιάνος δεν μπήκε απλά στα… παπούτσια του βραχύσωμου Έλληνα αμυντικού χαφ, αλλά πολύ γρήγορα κατάφερε να ξεχωρίσει και να θεωρείται πλέον μία αξιόπιστη μονάδα για το κιτρινόμαυρο ρόστερ. 

Με βάση μάλιστα τη συνολική του παρουσία στο γήπεδο, ήταν καλύτερος του Σιώπη. Το συμβόλαιό του με τον Αρη ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι, από τη στιγμή όμως που ηχούν “σειρήνες” γίνεται αντιληπτό ότι οι κιτρινόμαυροι καλούνται να διαχειριστούν σωστά την κατάσταση με σκοπό να υπάρξει η καλύτερη δυνατή εξέλιξη για την ομάδα. 

Το θετικό στην περίπτωση του Σάσα είναι ότι στο συμβόλαιο που υπέγραψε το καλοκαίρι μπήκε όρος αποδέσμευσης (το λεγόμενο “buy-out”), το μοναδικό συμβόλαιο στην ομάδα με ρήτρα. Οπότε στο ενδεχόμενο να… μετακομίσει προτού λήξει η σύμβασή του ο Αρης θα “καρπωθεί” ένα ποσό της τάξεως του ενός εκατομμυρίου ευρώ για ομάδα εντός συνόρων, ή 600.000 ευρώ για προτάσεις εκτός Ελλάδας. Αυτή είναι η συμφωνία.

Οι κιτρινόμαυροι άλλωστε δεν προτίθενται να τον παραχωρήσουν με… ψίχουλα κι αυτό είναι δεδομένο, όπως ισχύει και για άλλους ποδοσφαιριστές υποψήφιους προς πώληση (βλ. Φετφατζίδης, Ροζ), ενώ πάντα πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν και η παράμετρος ότι το επόμενο καλοκαίρι μπορεί να τον χάσει χωρίς κανένα οικονομικό όφελος. Οπότε στον Αρη πρέπει να κοιτάξουν με ρεαλισμό την κατάσταση, και το σκεπτικό που υπάρχει για τον Βραζιλιάνο, χωρίς να το “φωνάζουν”, είναι οι εξής. 

Τόσο ο Άγγελος Χαριστέας, όσο και ο Μίκαελ Ένινγκ έχουν καταστήσει σαφές στον ποδοσφαιριστή πως η ομάδα τον χρειάζεται. Πως αποτελεί ένα από τα βασικά της “όπλα” και πως πάνω του σκοπεύουν να στηριχθούν και τη νέα σεζόν. Οπότε, είναι καθαρά θέμα διάθεσης του ίδιου. Το πώς σκέφτεται δηλαδή το μέλλον του. Σε περίπτωση που επιθυμεί να φύγει, τότε πολύ δύσκολα ο Αρης θα καταφέρει να τον πείσει για το αντίθετο. 

Από την άλλη βέβαια οι κιτρινόμαυροι ξέρουν ότι αν η υπόθεση φτάσει μέχρι εκεί, τουλάχιστον θα έχουν ένα όφελος στην προσπάθεια αντικατάστασης του (μεγάλου αν μη τι άλλο) κενού που θα αφήσει. Ενώ, στο ενδεχόμενο παραμονής του και τη νέα σεζόν, τότε θα ξέρουν ότι έχουν μια “ γερή κολώνα” για να χτίσουν επάνω της το υπόλοιπο… οικοδόμημα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.