Οι σημαντικότερες μεταγραφικές κινήσεις του χειμερινού... παζαριού

Metrosport Team05 Φεβρουαρίου 2022

Κάπως... πεσμένα ήταν τα πράγματα στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο που παρήλθε στην Ευρώπη, καθώς αρκετές ομάδες δεν ενισχύθηκαν και παρέμειναν ως έχουν με τα τωρινά τους ρόστερ.

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Περτσινίδης

Αναμφίβολα, αν θα μπορούσε να ξεχωρίσει κάποιος σύλλογος στο εν λόγω μεταγραφικό παζάρι, ήταν η Γιουβέντους, τόσο για τις προσθήκες που έκανε, όσο και για τις πωλήσεις.

Η «Βέκια Σινιόρα» πραγματοποίησε την πιο πολύκροτη μεταγραφή του Γενάρη, ντύνοντας στα ασπρόμαυρα τον Ντούσαν Βλάοβιτς από την Φιορεντίνα, καταβάλοντας το ποσό των 80 (περίπου) εκατομμυρίων ευρώ, ενισχύοντας έτσι τη γραμμή κρούσης της, ενώ ταυτόχρονα έκανε δικό της και τον Ντένις Ζακάρια από την Γκλάντμπαχ, έναντι 8,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Όσον αφορά τις αποχωρήσεις, οι μπιανκονέρι πούλησε τον Ροντρίγκο Μπετανκούρ (19.000.000 ευρώ) και δάνεισε τον Κουλουσέφσκι (10.000.000 ευρώ με υποχρεωτική οψιόν αγοράς στα 35.000.000 ευρώ) στην Τότεναμ.

Ενίσχυση για τη Φιορεντίνα

Οι «Βιόλα» ωστόσο δεν έμειναν με... δεμένα χέρια, καθώς κατάφεραν και επένδυσαν τα λεφτά που πήραν από την πώληση του Σέρβου. Αγόρασαν τον Ικονέ από τη Λιλ για 14.000.000 ευρώ, τον Αρτούρ Καμπράλ από τη Βασιλεία έναντι επίσης 14.000.000 ευρώ, αλλά και τον Κρίστοφ Πιόντεκ ως δανεικό με οψιόν αγοράς στα 15 εκατ. ευρώ.

Έδειξε τα... δόντια της η Νιούκαστλ

Στην πρώτη μεταγραφική περίοδο, της νέας της εποχής, η Νιούκαστλ πραγματοποίησε αρκετές και ακριβές μεταγραφές. Έκανε δικό της τον Κίεραν Τρίπιερ έναντι 15.000.000 ευρώ, απέκτησε τον Κρις Γουντ από την Μπέρνλι δίνοντας 30(!) εκατ. ευρώ (τον οποίο η Μπέρνλι αντικατέστησε με την απόκτηση του Βέγκχορστ), έδωσαν άλλα 15 για τον Νταν Μπερν, ενώ απέκτησαν τον Μπρούνο Γκιμαράες από τη Λιόν για 42 εκατομμύρια ευρώ.

Μια και... καλή για τη Λίβερπουλ

Μπορεί το «deal» με τη Φούλαμ για τον Φάμπιο Καρβάλιο να χάλασε λόγω... χρόνου, ωστόσο η Λίβερπουλ είχε προχωρήσει στην απόκτηση του μπαλαδόρου από την Κολομβία, Λουίζ Ντίας, καταβάλλοντας το ποσό των 40.000.000 ευρώ στην Πόρτο, η οποία τον αντικατέστησε με τον Γκαλένο από την Μπράγκα.

Αρκετά... ενεργή η Μπάρτσα

Ενισχύθηκε κατά πολύ η Μπαρτσελόνα στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι. Οι «μπλαουγκράνα» απέκτησαν τους Αντάμα Τραορέ (δανεικό), Αουμπαμεγιάνγκ (ελεύθερο) και φυσικά τον Φεράν Τόρες, για τον οποίο θα καταβάλει το ποσό των 55.000.000 ευρώ. Την πόρτα της εξόδου είδε ο Κουτίνιο (δανεικός στην Άστον Βίλα) και Γιουσούφ Ντεμίρ (ανακλήθηκε ο δανεισμός του και επέστρεψε στην Ραπίντ Βιέννης).

Μεταγραφική... έκπληξη της Σαχτάρ

Αναμφίβολα, μια από τις μεταγραφές που προκάλεσαν έκπληξη, ήταν η απόκτηση του Νταβίντ Νέρες από την Σαχτάρ, έναντι 12.000.000 ευρώ, με τον Άγιαξ να αποκτάει στη θέση του τον Μοχάμεντ Ιχατάρεν της Γιουβέντους ως δανεικό. Ο Βραζιλιάνος υπέγραψε με τους Ουκρανούς συμβόλαιο συνεργασίας 4 ετών.

Ουσιαστική ενίσχυση για τη Σεβίλλη

Αρκετά καλές μεταγραφές, πραγματοποίησε και η Σεβίλη του Γιουλέν Λοπετέγκι. Οι Ανδαλουσιανοί απέκτησαν τον Τεκατίτο Κορόνα από την Πόρτο έναντι 3.000.000 ευρώ και τον Άντονι Μαρσιάλ ως δανεικό από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Προσθήκες και στους ελληνικού συλλόγους

Ο Ολυμπιακός, θα έλεγε κανείς, πως μονοπώλησε το ενδιαφέρον στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Έκανε δικό του τον Μανωλά, πήρε τον Καρβάλιο, ενώ ενισχύθηκε με 3 νεαρούς παίκτες. Tον Ντιμπί Κεϊτά, τον Μπαντιγκού Φαντιγκά και τον Αμπντουλαγέ Νταμπό.

Ο ΠΑΟΚ προχώρησε στην απόκτηση δύο ποδοσφαιριστών. Του Ζοάν Σάστρε ως δανεικό από τη Μαγιόρκα και του Φιλίπε Σοάρες, έναντι περίπου 3.000.000 ευρώ από τη Μορεϊρένσε, ενώ παράλληλα αποχώρησε ο Σφιντέρσκι για τις ΗΠΑ, φέρνοντας στα ταμεία της ομάδας 5.000.000 ευρώ.

Ο Άρης έκανε δικό του τον Λουίς Πάλμα, απέκτησε τον Σεϊχ Ντουκουρέ, ενώ την πόρτα της εξόδου είδε ο Τζέγκο, ο οποίος συνεχίζει στην βέλγικη Έουπεν.

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ είχαν κάτι για το... τέλος, καθώς οι πράσινοι απέκτησαν με τη μορφή δανεισμού τον έμπειρο Σέρβο, Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς από τη Χόφενχαϊμ, ενώ η ΑΕΚ απέκτησε ως ελεύθερο τον Σουηδό Φράνσον.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.