Οι Σανς σκόρπισαν και απέκλεισαν τους Λέικερς

Metrosport Team04 Ιουνίου 2021

Ο Βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο Βασιλιάς! Στην πρώτη φάση των πλέι οφ ολοκληρώθηκε η προσπάθεια των Λέικερς να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν πέρυσι στο ΝΒΑ. Τους νίκησαν οι Σανς πριν από λίγο στην Αριζόνα για τέταρτη φορά και τους πέταξαν εκτός συνέχειας. Η ομάδα του Φίνιξ θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά της Δύσης τους Νάγκετς.

Το παιχνίδι κρίθηκε στην πρώτη κιόλας περίοδο αφού το επιμέρους σκορ της ήταν 36-14. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ντέβιν Μπούκερ είχε 22 πόντους σε αυτό το διάστημα και οι Λέικερς συνολικά 14! Στη συνέχεια οι «λιμνάνθρωποι» έχασαν για μία ακόμη φορά τον Άντονι Ντέιβις και παρά τις προσπάθειες του Λεμπρόν Τζέιμς (29 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 7 ασίστ) δεν μπόρεσαν να αντισταθούν. Για τους Σανς ο Ντέβιν Μπούκερ τελείωσε το παιχνίδι με 47 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Ο Μπούκερ έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία των Σανς με 45+ πόντους και 10+ ριμπάουντ σε ματς πλέι οφ, μετά τον Τσαρλς Μπάρκλεϊ που το έκανε δύο φορές...

Αυτή ήταν η πρώτη φορά στην 15ετή καριέρα του Λεμπρόν Τζέιμς που ο «βασιλιάς» αποκλείστηκε στην πρώτη φάση των πλέι οφ...

Έτσι για πρώτη φορά μετά το 2010, οι τελικοί του ΝΒΑ δεν θα έχουν παρόντα είτε τον Λεμπρόν Τζέιμς, είτε τον Στεφ Κάρι...


Σπουδαίος ο Γιόκιτς, πέρασαν οι Νάγκετς

Νωρίτερα στο Πόρτλαντ, οι Νάγκετς νίκησαν για τέταρτη φορά τους Μπλέιζερς σε έξι ματς με 126-115 και κάνοντας το 4-2, προκρίθηκαν στα ημιτελικά της Δύσης εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σανς.

Κορυφαίος των νικητών για ένα ακόμη βράδυ ήταν ο Νίκολα Γιόκιτς που τελείωσε το παιχνίδι με 36 πόντους, 11/18 δίποντα, 1/2 τρίποντα, οχτώ ριμπάουντ και έξι ασίστ ενώ ο Μάικλ Πόρτερ τζούνιορ είχε 26 πόντους με 6/12 τρίποντα, πέντε ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ.

Ο Γιόκιτς έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των Νάγκετς που είχε πέντε «30άρες» στην ίδια σειρά πλέι οφ. Παράλληλα ήταν το 13ο παιχνίδι του στα πλέι οφ με 30+ πόντους, ξεπερνώντας τον Καρμέλο Άντονι που είχε 12 ενώ μπροστά του με 18 είναι ο Άλεξ Ίνγκλις.

Για τους Μπλέιζερς ο Ντέμιαν Λίλαρντ είχε 28 πόντους, 13 ασίστ και τέσσερα ριμπάουντ ενώ ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ είχε 21 πόντους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.