Οι Ρουμάνοι σκέφτονται να μετακομίσουν στην... Τουρκία!

Πέτρος Χαριζακλής24 Απριλίου 2020

Την σκέψη να μεταφέρουν τις υπόλοιπες αγωνιστικές του πρωταθλήματος στην Τουρκία σκέφτονται οι Ρουμάνοι. Ναι καλά διαβάσατε. Ο κορωνοϊός τους αναγκάζει να σκεφτούν μια ίσως ακραία λύση για να τελειώσει το πρωτάθλημα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «gsp.ro», η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας σκέφτεται να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα στην γειτονική μας χώρα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα σχέδιο που θέλει όλες τις ομάδες να ταξιδεύσουν στην Αττάλεια σε 2-3 εβδομάδες από σήμερα και να μείνουν εκεί για δύο μήνες, ώστε να παίξουν τα οκτώ παιχνίδια που απομένουν για τα πλέι οφ και τα δώδεκα για τα πλέι άουτ.

Το κόστος εκτιμάται στα 2 εκατομμύρια ευρώ, για την διαμονή και την διεξαγωγή των αγώνων αλλά παρακάτω υπάρχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτού του σχεδίου.

Τα πλεονεκτήματα

Πολυτελή ξενοδοχεία: Η περιοχή έχει μεγάλα ξενοδοχεία με εξαιρετικές εγκαταστάσεις για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, γι΄αυτό και πολλές ομάδες κάνουν χειμερινές προετοιμασίες εκεί κάθε χρόνο.

Προπονητικά κέντρα: Υπάρχουν εκατοντάδες καλά γήπεδα όχι μόνο στην Αττάλεια αλλά και στις γύρω περιοχές και είναι δίπλα στα ξενοδοχεία.

Μικρές μετακινήσεις: Η περιοχή βοηθάει στο να μην έρχονται οι ποδοσφαιριστές σε επαφή με ξένους, οι μετακινήσεις είναι μικρές και είναι εύκολο να γίνουν με λεωφορείο και όχι με αεροπλάνο.

Παίκτες σε απομόνωση: Οι παίκτες και οι άνθρωποι των ομάδων θα είναι απομονωμένοι για δύο μήνες, κάτι το οποίο θα μειώσει τις πιθανότητες να νοσήσει κάποιος. Θα γίνουν τεστ πριν την αναχώρηση απο τη Ρουμανία αλλά και κατά την διάρκεια της άφιξης στο αεροδρόμιο της Αττάλειας.

Τα μειονεκτήματα

Θερμοκρασίες: Ακόμη και αν είναι Μαΐος ή Ιούνιος, οι θερμοκρασίες στην Αττάλεια φτάνουν τους 37 και τους 38 βαθμούς. Αρα με τέτοιες θερμοκρασίες είναι απίθανο να μπορέσει να γίνει το πρωτάθλημα.

Γήπεδα: Προπονητικά κέντρα υπάρχουν αλλά γήπεδα κατάλληλα δεν υπάρχουν. Το γήπεδο της Αντάλια, αυτό το της Αλάνια (σε απόσταση 140 χλμ μακριά) αλλά το γήπεδο στην περιοχή Μαρντάν, όπου τον χειμώνα διεξάγονται φιλικά αλλά το γήπεδο είναι μικρό.

Υψηλά κόστη: Το δωμάτιο θα κοστίσει 40 ευρώ το δωμάτιο, κάθε παίκτης θα έχει το δικό του δωμάτιο. Αυτό σημαίνει πως για 14 ομάδες σε 60 ημέρες, χρειάζονται πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Μαζί με την μεταφορά, τα ενοίκια των γηπέδων, τους διαιτητές, το συνολικό ποσό αγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ, όσο θα έπαιρναν οι ομάδες από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.