Οι «πυλώνες» του ΠΑΟΚ θέλουν ανάσες

Αρις Νικολάκης12 Φεβρουαρίου 2022

Ευτυχές γεγονός. Μία ακόμη επιστροφή στο παρουσιολόγιο του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ομάρ Ελ Καντουρί εκφράζει μία ακόμη επιλογή στη φαρέτρα του Ρουμάνου προπονητή. Και μάλιστα σε μία περίοδο κατά την οποία ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη από τις περισσότερες επιλογές.

Τούτο δε, καθώς φαίνεται πως η κόπωση του Κυπελλούχου είναι μεγαλύτερη απειλή κι από την ισχύ των αντιπάλων του. Η κόπωση είναι Και το κύριο χαρακτηριστικό του κακού του εαυτού. Εξάλλου η κόπωση του σώματος βλάπτει σοβαρά και τη λειτουργία ντου πνεύματος.

Ο «Gun man» του ΠΑΟΚ έχει 1613 λεπτά σε 19 αγώνες. Μόλις 4 λεπτά λιγότερα από τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς μετρά ο Γιασμίν Κούρτιτς. Έπονται ο Γιάννης Μιχαηλίδης με 1425 λεπτά (σε 15 αγώνες), ο Ντόουγκλας Αουγκούστο με 1292 λεπτά (σε 17 αγώνες) κι ο αειθαλής Ντιέγκο Μπίσεσβαρ με 1282 λεπτά (σε 19 αγώνες). Κι όλα αυτά ενώ ο ΠΑΟΚ κουβαλά ένα υπέρβαρο φορτίο αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Μεσοεπιθετικά… βαραίνει από την κόπωση ο ΠΑΟΚ. Γι’ αυτό και θεωρούμε ευτυχές γεγονός την επιστροφή ενός μεσοεπιθετικού στο παρουσιολόγιο του Ραζβάν Λουτσέσκου. Δίχως να λησμονούμε και την διαθεσιμότητα του Φιλίπε Σοάρες. Όταν κριθεί ετοιμοπόλεμος από τον προπονητή του.

Δε θα είναι λοιπόν, έκπληξη - σύμφωνα με την δική μας λογική μ- εάν απουσιάζουν από την αυριανή αρχική ενδεκάδα ο Γιασμίν Κούρτιτς και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Δίχως όμως, να προσφέρεται ο Ατρόμητος για μείωση της ισχύος του ΠΑΟΚ. Εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγούμαστε…

Δε γίνεται διαφορετικά! «Πυλώνες» του ΠΑΟΚ κι ο Σλοβένος κι ο Σέρβος αλλά… Θέλουν τις ανάσες τους. Μετά τον Ατρόμητο έρχονται: Μίντιλαντ, Άρης, Μίντιλαντ (η ρεβάνς στην Τούμπα), ΑΕΚ (εξ αναβολής) κι οι δυο Ημιτελικοί με τον Ολυμπιακό. Χρειάζεται τα πνευμόνια των «πυλώνων» του.

Με λίγα λόγια; Όσο προελαύνει ο ΠΑΟΚ, τόσο αναρριχάται το επίπεδο δυσκολίας στην προέλαση του. Και στριμώχνεται για τις καλύτερες επιλογές ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ορθά δε, ορθότατα ο Ρουμάνος προπονητής εστιάζει απλά, στον επόμενο αγώνα. Όσο μπορεί, να εστιάσει στον έναν στόχο δίχως να έχει στο μυαλό του την σκιά τού άλλον, του αμέσως επόμενου. Άνθρωπος είναι κι αυτός. Άνθρωποι είναι κι οι παίκτες του. Δεν είναι κομπιούτερ αλλά… Οφείλουν να υπολογίζουν και να προγραμματίζουν ως κομπιούτερ…

ΥΓ 1 : Προσοχή, καλοί μας συνάδελφοι… «Buzzer beater» είναι το σκοράρισμα στο τέλος του χρόνου. Οι ζωγραφιές… Τα κεντήματα του Γιασμίν Κούρτιτς και του Αλέξανδρου Μιτρίτσα δεν είναι «buzzer beater». Είναι απλά, master piece. Αριστουργήματα! Όπως ορθότατα τα ανέφερε η «Μ». Μην κάνουμε κάποιες εκφράσεις… Τιραμόλα!

ΥΓ 2 : Επιμένουν όλοι, να αναφέρονται σε οπαδική βία. Λαθεύουν! Κοινωνική είναι πλέον, η βία. Ως γηπεδική δεν αντιμετωπίσθηκε. Κι έτσι οφείλει πλέον, η Πολιτεία «εδώ και τώρα» να την αντιμετωπίσει..

ΥΓ 3 : Οι χαροκαμένοι – με τον Χάρο να έχει τα πρόσωπα των δολοφόνων του - γονείς του Άλκη εκλιπαρούν για συμφιλίωση. Κάποιοι αδίστακτοι επιμένουν στον διχασμό.

ΥΓ 4 : Στην ατμόσφαιρα οργής και θλίψης διαφαίνεται πως οι ψύχραιμοι (διαυγείς…) κι ώριμοι έχουν απαιτήσεις από τον εαυτό τους. Οι … νευρικοί (…θολωμένοι)κι οι ανώριμοι από τους άλλους!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.