Οι ψευτόμαγκες, οι θεωρίες συνομωσίας και οι νεκροί στα φορτηγά-ψυγεία της Ν.Υ

Βασίλης Μάστορας02 Απριλίου 2020

Nα το ξεκαθαρίσω από τη αρχή για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις: Ούτε δογματικός είμαι, ούτε αντιδημοκρατικός. Ούτε είμαι από τους ανθρώπους που σκιάζομαι από το πέταγμα της… πεταλούδας. Εχω μάθει όμως στη ζωή μου να ακούω αυτούς που πρέπει κι όταν πρέπει. Κι αυτό ακολουθώ, ακόμη και στις περιπτώσεις που διακυβεύεται μόνο η δική μου υγεία.

Χθες υπήρξαν αντιδράσεις για το λουκέτο που μπήκε στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Τον χώρο ο οποίος δίνει διέξοδο για ανάσες χαλάρωσης σε πολλούς Θεσσαλονικείς. Καμία αντίρρηση. Από τη στιγμή όμως που την ίδια ιδέα έχουν πολλοί κάτοικοι της πόλης την ίδια ώρα, παύει η βόλτα στην παραλία να αποτελεί, εν μέσω πανδημίας, διέξοδο στην κλεισούρα.

Ολες τις προηγούμενες ημέρες, όπως και οι περισσότεροι πιστεύω, διαβάσαμε εκατοντάδες κείμενα τα οποία είχαν και ακραία σενάρια για την προέλευση του κορωνοϊού και τις μελλοντικές ελευθερίες του ανθρώπου. Οι σκέψεις που περνούν από το μυαλό μας είναι άτακτες και επηρεασμένες από τον ψυχισμό του καθενός.

Είναι αλήθεια ότι ένας δυσδιάκριτος κίνδυνος ελλοχεύει για την καθημερινή μας ζωή, αλλά και για τη δημοκρατία, στο άμεσο μέλλον. Με την απομόνωση μπορεί να αναπτυχθεί το αίσθημα της ατομικότητας η οποία μπορεί να νικήσει την συλλογικότητα και τις ανθρώπινες σχέσεις. Προνόμιο σαν λαμπερό διαμάντι για τις ελληνικές κοινωνίες. Και επ’ αυτού δε θα διαφωνήσω. Ετούτες τις στιγμές όμως, ταπεινή μου άποψη είναι, τον λόγο έχει η επιστήμη. Οταν με το καλό περάσει το κακό θα έχουμε τον χρόνο να δημιουργήσουμε τις απαιτούμενες αντιστάσεις απέναντι στην ισοπέδωση. Μέχρι τότε όμως οι εικόνες από τα φορτηγά- ψυγεία γεμάτα πτώματα από τη Ν. Υόρκη θα μας στέλνουν το μήνυμα. Από μία προηγμένη χώρα και μία πόλη με τεράστιες υποδομές στην υγεία. Πρέπει να αφήσουμε τις ψευτομαγκιές γιατί βάζουμε σε κίνδυνο και τον διπλανό μας. Το λένε οι επιστήμονες, οι οποίοι δεν πιστεύω ότι είναι όλοι συνωμότες.

FOCUS

To χρήμα και η δόξα για τα υψηλόβαθμα στελέχη των πολυεθνικών συνεχίζουν να μπαίνουν πάνω από την υγεία! Ο 76χρονος Αυστριακός Χέλμουτ Μάρκο, αφεντικό της ομάδας, έκανε πρόταση στους οδηγούς της Red Bull να νοσήσουν τώρα από τον κορωναϊό ώστε να πάθουν ανοσία και να αρχίσουν να προετοιμάζονται για τους αγώνες της Formula1. Ευτυχώς τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης αντέδρασαν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.