Οι προϋποθέσεις υπάρχουν, από τον ΠΑΟΚ εξαρτάται

Δημήτρης Κανελλάκης24 Σεπτεμβρίου 2020

"ΠΑΟΚ έτοιμος για το Τσάμπιονς Λιγκ", έγραφα στο άρθρο μου μετά τη νίκη - πρόκριση σε βάρος της Μπενφίκα.

Το ίδιο ακριβώς πιστεύω, και ακόμη περισσότερο, μετά το πρώτο ματς με την Κράσνονταρ.

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει όλα εκείνα τα στοιχεία που πρέπει να διαθέτει μια ομάδα η οποία διεκδικεί την παρουσία της στους ομίλους.

Παίζει καλό ποδόσφαιρο, κοιτάζει στα μάτια όλους τους αντιπάλους του, όσο ισχυροί κι αν είναι, δεν έχει φόβο, ανασφάλεια, πανικό.

Αντιθέτως, στέκεται ως ίσος όρος ίσο απέναντι σε ομάδες με ποιοτικότερο ρόστερ από το δικό του, πιο έμπειρες και με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ.

Είναι ομολογουμένως εντυπωσιακός ο ΠΑΟΚ στη φετινή σειρά των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Εμπνέει εμπιστοσύνη κι αυτό δεν ίσχυε ποτέ στις αντίστοιχες προσπάθειές του τα προηγούμενα χρόνια.

Ποτέ δεν διεκδίκησε την είσοδό του στους ομίλους με τέτοια αυτοπεποίθηση, τέτοια αποφασιστικότητα, τέτοια ετοιμότητα.

Το πλέον εντυπωσιακό, όπως έχω ξαναγράψει, είναι ότι αυτό συμβαίνει σε μια περίοδο κατά την οποία ούτε οι πιο αισιόδοξοι περίμεναν αυτή την ετοιμότητα για τον ΠΑΟΚ.

Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί είναι μια ομάδα που προχωρεί σε σημαντική αλλαγή στην αγωνιστική φιλοσοφία της, διαφοροποιήσεις στο ρόστερ της, που δείχνει εμπιστοσύνη και έχει βασικούς στην ενδεκάδα της δύο 18χρονους.

Σε μια τέτοια φάση, το λογικότερο, νομίζω, θα ήταν να μην πατάει και τόσο καλά, να της λείπει η συνοχή, να υπάρχουν προβλήματα στις συνεργασίες μεταξύ των ποδοσφαιριστών.

Στον ΠΑΟΚ που βλέπουμε τις τελευταίες εβδομάδες, δεν συμβαίνει. Ή συμβαίνει σε μικρό βαθμό.

Κι αυτό, σε ό,τι με αφορά, δεν έχω καμία δυσκολία να το πιστώσω στον Φερέιρα.

Η ετοιμότητα του ΠΑΟΚ είναι δικό του έργο. Αυτό δεν σημαίνει ότι ήδη κρίνεται για όλη την σεζόν και χαρακτηρίζεται εκ των προτέρων επιτυχημένος.

Όμως, κρίνοντας τον ΠΑΟΚ αυτής της περιόδου, που ελάχιστοι πίστευαν ότι μπορεί να εμφανιστεί τόσο ανταγωνιστικός, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι οφείλουμε να συμφωνήσουμε πως ο Φερέιρα έκανε εξαιρετική δουλειά...

Τώρα, το αν θα φτάσει μέχρι τέλους αυτή την προσπάθεια ο ΠΑΟΚ κι αν θα μπει στους ομίλους, είναι θέμα λεπτομερειών και συγκυριών.

Τις προϋποθέσεις τις έχει, το σχέδιο υπάρχει και λειτουργεί, χρειάζεται όμως και περισσότερη αποτελεσματικότητα, ουσία, τύχη.

Αυτά θα κρίνουν την πρόκριση στο ματς με την Κράσνονταρ στην Τούμπα, εφόσον ο ΠΑΟΚ εξακολουθήσει να έχει αυτό το αγωνιστικό πρόσωπο που είδαμε και στο προχθεσινό παιχνίδι...

Εξαρτάται πάρα πολύ η πρόκριση από τον ΠΑΟΚ. Κυρίως απ' αυτόν...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.