Οι προτροπές Μάντζιου στον Μπεναλουάν

Γιώργος Στράντζαλης05 Νοεμβρίου 2020

H παρουσία του Γιοάν Μπεναλουάν στο κέντρο της άμυνας στον αγώνα με τον Αστέρα και ειδικότερα η αγωνιστική κατάσταση του παίκτη, ήταν για τον Άκη Μάντζιο ένα μεγάλο στοίχημα. Η τελευταία φορά που ο Τυνήσιος αμυντικός ξεκίνησε σε επίσημο παιχνίδι ήταν πριν από σχεδόν ενάμιση χρόνο. Για την ακρίβεια, στις 19 Απριλίου του 2019 σε αγώνα της Νότινγχαμ με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

 Έκτοτε, ή δεν είχε καθόλου χρόνο ή πήρε ελάχιστα λεπτά συμμετοχής. Την περασμένη Κυριακή, χωρίς να βρίσκεται ακόμη στον απόλυτο βαθμό ετοιμότητας, κλήθηκε να καλύψει το κενό που υπήρχε από την απουσία του Λίντσεϊ Ροζ. Το πρόσημο στο ντεμπούτο του 33χρονου με τη φανέλα του Αρη, κρίνεται θετικό. Ο Τυνήσιος πραγματοποίησε ένα «μεστό» παιχνίδι δίπλα στον Δεληζήση, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα για την καλύτερη δυνατή επικοινωνία τους στο κέντρο της άμυνας. Το βασικό που κράτησε ο Άκης Μάντζιος από το ντεμπούτο του 33χρονου, είναι ότι ακολούθησε κατά γράμμα τις προτροπές του. 

Εξάλλου, δεν περίμενε από το συγκεκριμένο 90άλεπτο να διαπιστώσει ποιος είναι ο Μπεναλουάν. Τον ξέρει, τον ζει καθημερινά και έχει αντιληφθεί τι μπορεί να του προσφέρει στην ομάδα. Κάτι το οποίο συζήτησε μαζί του και στην συνάντηση που είχαν πριν από το παιχνίδι με τον Αστέρα. «Θέλω να κάνεις τα απλά και μόνο και να κινείσαι στον χώρο ευθύνης σου. Θα έχεις χρόνο στη διάρκεια της σεζόν να αποδείξεις το ποιος είσαι και τις δυνατότητές σου», είναι η προτοπή-εντολή που του έδωσε. Και το τελικό αποτέλεσμα της παρουσίας του Μπεναλουάν στο πρώτο 90άλεπτο, ασφαλώς τον χαροποίησε.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.