Ποζρικίδης: «Αυτά ισχύουν για τη Διεθνή Έκθεση του Σεπτεμβρίου»

Metrosport Team04 Απριλίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), Κυριάκος Ποζρικίδης και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που έλαβε ο οργανισμός στο πλαίσιο της μάχης που δίνει σύσσωμη η ελληνική κοινωνία για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν τίθεται θέμα ματαίωσης της Διεθνούς Εκθεσης του Σεπτεμβρίου: «Προς το παρόν ακυρώσαμε τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για Μάρτιο, Απρίλιο και όπως φαίνεται το ίδιο θα ισχύσει και με τον Μάιο. Οι τελικές αποφάσεις για την Διεθνή Εκθεση θα ληφθούν μετά το Πάσχα, ελπίζω ως τότε να έχουμε κάποιες ευχάριστες εξελίξεις που θα σηματοδοτήσουν την έναρξη της εποχής της ανάκαμψης. Οι προετοιμασίες, πάντως, συνεχίζονται κανονικά. Η Γερμανία θα είναι η τιμώμενη χώρα φέτος. Δεν θα έχουμε πρόβλημα, αρκεί να σταματήσει η εξάπλωση και να επανέλθουμε στην κανονικότητα».

Για τις πρωτοβουλίες της ΔΕΘ λόγω του κορωνοϊού: «Προσπαθούμε να συνδράμουμε με τις δυνάμεις μας στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Μέσα στην έκθεση λειτουργούμε δύο κέντρα αιμοδοσίας. Εδώ και δύο εβδομάδες λειτουργούν στον χώρο της έκθεσης τα τμήματα αιμοδοσίας του Θεαγένειου και του ΑΧΕΠΑ, διότι ο κόσμος λόγω της κατάστασης φοβάται να πάει στα νοσοκομεία να δώσει αίμα. Όσοι θέλουν μπορούν να έλθουν και συνεισφέρουν. Επίσης, φιλοξενούμε ένα κέντρο αστέγων που δεν νοσούν. Προσπαθούμε οι άνθρωποι αυτοί να φιλοξενηθούν σε ένα υγιές περιβάλλον ώστε να μην εκτίθενται στον ιό.

Στο εκθεσιακό κέντρο Αθηνών υπάρχει, επίσης, κέντρο αιμοληψίας εθελοντών με τη βοήθεια του “Χαμόγελου του Παιδιού”, ενώ παρέχονται και υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας. Επιπλέον, ετοιμάσαμε τα εκθεσιακά μας κέντρα προκειμένου αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν ως υποδομές δημόσιας υγείας. Σε Ευρώπη, Αμερική και Κίνα συμβαίνει αυτό. Ελπίζω ότι στην Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να γίνει, σε κάθε περίπτωση η ετοιμότητα υπάρχει.

Επιπλέον, παραγγείλαμε και περιμένουμε την παραλαβή ειδικών επαγγελματικών μηχανημάτων απολύμανσης. Τα πρώτα 12 θα τα διαθέσουμε σε διάφορα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αλλά και της ευρύτερης Βόρειας Ελλάδας όπου υπάρχει ανάγκη».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.