Οι πρώτες σκέψεις του Μπαξεβάνου

Metrosport Team19 Νοεμβρίου 2020

Ο Σπύρος Μπαξεβάνος έχει πιάσει δουλειά στον Ηρακλή. Οσο κι αν ακούγεται παράδοξο τη δεδομένη χρονική περίοδο, αφού δεν έχει τη δυνατότητα να προπονήσει τους ποδοσφαιριστές του. Ωστόσο, ο νυν τεχνικός του «Ημίθεου» έχει τον χρόνο, έτσι ώστε να αποκτήσει σταδιακά εικόνα του φετινού ρόστερ. Εχει στη διάθεσή του οπτικό υλικό και παρακολουθεί φετινά παιχνίδια της ομάδας, φτιάχνοντας λίστα, για να αξιολογήσει το ρόστερ. Είναι η άμεση προτεραιότητά του.

Με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές δεν είχε συνεργασία στο παρελθόν. Ελάχιστοι είναι αυτοί. Για παράδειγμα με τους Πέτρο Κανακούδη και Γιάννη Παπαδόπουλο είχε προλάβει να συνεργαστεί ελάχιστα στην πρώτη παρουσία του στον πάγκο του Ημίθεου. Για 10 μόλις μέρες. Με τον Σωκράτη Φυτανίδη ήταν συμπαίκτες στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Οταν ο έμπειρος πλέον στόπερ είχε αρχίσει την καριέρα του και ο Μπαξεβάνος την ολοκλήρωνε στους Πόντιους.

Τον τεχνικό του Ηρακλή προβληματίζει, όπως και όλους τους προπονητές, το χρονικό διάστημα της προετοιμασίας, πριν από την επανέναρξη του Πρωταθλήματος, όταν γίνει κάποια στιγμή αυτή. Στόχος φυσικά είναι η καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση της ομάδας.

Ξέρει ότι σε αυτή την κατηγορία απαιτούνται στοιχεία όπως τρέξιμο, δύναμη, μονομαχίες και καλή φυσική κατάσταση. Ξέρει επίσης ότι θα υπάρχει πίεση, λόγω του ότι οι απώλειες δεν θα επιτρέπονται. Και την προηγούμενη φορά, όμως, έτσι ήταν.

Ο Μπαξεβάνος αναμένεται σταδιακά, αποκτώντας παράλληλα εικόνα, να έρθει σε επικοινωνία και με τους ποδοσφαιριστές. Ως τεχνικός θέλει γρήγορη αντίληψη για την παρουσία τους στο γήπεδο. Γνωρίζει επίσης ότι σε αυτή την κατηγορία, το τακτικό κομμάτι, αποτελεί πλεονέκτημα. «Οταν ξέρεις τι να κάνεις στο γήπεδο είναι «αβαντάζ», υποστηρίζει με νόημα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.