Οι πρώτες, πολύ κρισιμες, φετινές εξετάσεις για τους παίκτες και τον Φερέιρα

Στέλιος Γρηγοριάδης25 Αυγούστου 2020

Αγαπητή Metrosport,

Kουράστηκε, αν δεν βαρέθηκε κιόλας, ο κόσμος του ΠΑΟΚ να βλέπει την ομάδα του να παίζει στο Γιουρόπα Λιγκ. Εκείνο που θέλει είναι να τη δει, επιτέλους, στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο και η συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ δεν είναι ασήμαντη υπόθεση. Τα σαφώς πολύ λιγότερα από το Τσάμπιονς Λιγκ χρήματα είναι απαραίτητα, όπως είναι απαραίτητη και η τόνωση του γοήτρου του ΠΑΟΚ σε ευρωπαικό επίπεδο. Και επειδή το σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι μπίζνες, έχει επίσης σημασία να αγωνίζονται σε ευρωπαικά γήπεδα όλοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ, αλλά κυρίως οι νεαροί, για να δημιουργούν υπεραξία και να αποτελούν προιόντα προς συμφέρουσες πωλήσεις.

Ολα αυτά είναι αυτονόητα. Τα αντιλαμβάνονται εύκολα ο Ιβάν Σαββίδης και οι συνεργάτες του, τα αντιλαμβάνονται εύκολα οι οπαδοί και το ζητούμενο είναι, όπως λέγαμε και χθες, να τα αντιληφθούν και οι παίκτες για να δώσουν φέτος τον καλύτερο εαυτό τους, αρχής γενομένης από το σημερινό ματς με την Μπεσίκτας. Η πρόκριση θα “κλειδώσει” συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ, ταυτόχρονα, θα διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τώρα, βέβαια, μπαίνει και ένα ερώτημα: Αρκεί να το καταλαβαίνουν και να το νιώθουν οι παίκτες; Δεν πρέπει και να μπορούν; Προφανώς. Πρέπει να είναι και ικανοί να υπηρετήσουν αυτό που νιώθουν κι αυτό που πιστεύουν. Πρέπει να αποδεικνύουν πάνω στο χόρτο την ποιότητά τους και να παίρνουν θετικά αποτελέσματα τουλάχιστον στα ματς με αντιπάλους που δεν αποτελούν φόβητρο.

Η Μπεσίκτας είναι μια ομάδα “στα μέτρα” ενός καλού ΠΑΟΚ και, ειδικά αυτή την εποχή, με αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της και με προετοιμασία μόλις δύο εβδομάδων χωρίς καν ένα φιλικό, ίσως αποδειχθεί ακόμη και εύκολος αντίπαλος αν ο ΠΑΟΚ θυμίσει λίγο την ομάδα που κατέκτησε δύο συνεχόμενα νταμπλ. Αν διαγράψει την περσινή κακή εικόνα του και αν αποδείξει ότι ο χρόνος που μεσολάβησε μετά τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου έως σήμερα, βοήθησε στο να αλλάξει προς το καλύτερο το αγωνιστικό πρόσωπό του, έχοντας καπετάνιο τον ίδιο προπονητή και όχι κάποιον άλλο, που θα ήταν πολύ δύσκολο να προσαρμοστεί και να μάθει την ομάδα.

Σήμερα το βράδυ, λοιπόν, όχι μόνο οι παίκτες του ΠΑΟΚ αλλά και ο Αμπελ Φερέιρα δίνουν τις πρώτες πολύ κρίσιμες φετινές εξετάσεις τους. Και από το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους εξαρτώνται πολύ σημαντικές αποφάσεις για την αμέσως επόμενη μέρα. Με νίκη έρχεται δόξα και χρήμα και η πρόκριση ανοίγει τον δρόμο για την ενίσχυση της ομάδας. Με ήττα τα περιθώρια στενεύουν ακόμη περισσότερο και ο ΠΑΟΚ παραμένει “μικρός” ευρωπαικά, για να ασχοληθεί πάλι μόνο με τις εγχώριες διοργανώσεις.

ΥΓ. Με εκνευρίζει το αφήγημα του Ολυμπιακού ότι μόνο αυτός προσφέρει βαθμούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, αλλά δυστυχώς είναι η αλήθεια. Καιρός να σκεφτούν και αυτό οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Στο κάτω-κάτω, με μια καλή ευρωπαική ομάδα τα συμφέροντα της ίδιας της ομάδας τους θα υπηρετήσουν, ως επίδοξοι πρωταθλητές...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.