Οι πρώτες αλλαγές που έφερε ο Μπούργος

Γιώργος Στράντζαλης26 Φεβρουαρίου 2022

Μαγικό ραβδάκι δεν κρατάει, ούτε περιμέναμε στο ντεμπούτο του ο Χερμάν Μπούργος να φέρει νέα ήθη και έθιμα στην ομάδα. 

Η αύρα του, όμως, φάνηκε αρκετή για να επιστρέψει ο Αρης στις κυριαρχικές εμφανίσεις και να συνδυάσει την “πρώτη” του Αργεντινού με μία άνετη νίκη, μετά από πολλούς μήνες.

Προφανώς ο Αργεντινός δεν πρόλαβε να βάλει καν το αποτύπωμά του μέσα σε ένα 24ώρο, ωστόσο ήταν ίσως η αλλαγή που χρειαζόταν οι ποδοσφαιριστές για να ξανά βάλουν φιλοδοξία στο παιχνίδι τους.

Σε επίπεδο τακτικής δεδομένα προστέθηκαν κάποιες λεπτομέρειες οι οποίες αποδείχθηκαν σημαντικές, απελευθέρωσαν την ομάδα και έκαναν τη διαφορά. Ποιες είναι αυτές; Άφησε κατά μέρος το παράλληλο παιχνίδι και πήγε σε πιο κάθετο, ίσως γιατί οι παίκτες εμφανίστηκαν πιο συνεπείς τακτικά. Το “παίξτε απλά” που φώναζε συνεχώς ο Μπούργος έπιασε τόπο. 

Ο Αρης έμοιαζε πιο γρήγορος, με ενέργεια και επιθετικότητα. Μείωσε τον χρόνο κατοχής με γρήγορες μεταβιβάσεις και γρήγορη ανανέωση των επιθέσεων με πίεση και κλεψίματα σε ψηλά σημεία του γηπέδου. Σε αυτή τη βασική λεπτομέρεια τη διαφορά έκανε η παρουσία περισσότερων παικτών στον άξονα και ειδικότερα κοντά στον Καμαρά. 

Συγκριτικά με άλλα παιχνίδια είδαμε τα δύο εξτρέμ και τους παίκτες στον άξονα (κυρίως τον Ντιαγέ) να παίζουν πιο κοντά στον Μαυριτανό και δη στην αντίπαλη περιοχή. Οι κάθετοι συνδυασμοί, χωρίς πολλές πλαγιοκοπήσεις και άσκοπα γεμίσματα, δημιούργησαν περισσότερα ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και έβγαζε συνεχώς παίκτες σε θέση βολής, συνεπώς και καλύτερες και περισσότερες προϋποθέσεις για τους επιθετικούς του Αρη.

Κάποια από τα παραπάνω τα είδαμε ως ένα βαθμό και στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον ΠΑΟΚ. Μερικές τακτικά “τρικ” του Τόλη Τερζή, ο οποίος είναι φανερό ότι έβαλε το δικό του λιθαράκι στην “πρώτη” του Χερμάν Μπούργος. 

Ο τελευταίος συνέβαλε περισσότερο στο θέμα της ψυχολογίας. Όρθιος συνεχώς, μπροστά από τον πάγκο του, επικροτούσε κάθε προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του και με χαρακτηριστικές κινήσεις των χεριών του έδινε συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Με το γρήγορο και απλό ποδόσφαιρο να βρίσκεται την κάθε στιγμή στο ρεπερτόριο του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.