Οι προκλητικές (πλέον) εμμονές του έφεραν μία ακόμη μεγάλη ταπείνωση

Δημήτρης Μπούζας13 Μαΐου 2022

Αλήθεια θα συνεχίζεται η πρόκληση και στα υπόλοιπα παιχνίδια με τις παρουσίες «ανύπαρκτων», τις οποίες πλήρωσε πολύ ακριβά ο ΠΑΟΚ;

Δεν ήξεραν τι να σκεφτούν, αλλα και τι να περιμένουν όσοι βρέθηκαν χθες στην Τούμπα βλέποντας στο αρχικό σχήμα της ομάδας σε ένα τόσο σημαντικό για πολλούς λόγους παιχνίδι, παίκτες οι οποίοι με τις εμφανίσεις τους σε όλους όσους αγώνες που χρησιμοποιήθηκαν, αποτελούσαν θλιβερές ποδοσφαιρικές καρικατούρες και τους αρνητικούς πρωταγωνιστές αγωνιστικών ταπεινώσεων. Κι αυτό, γιατί πίστευαν πως δεν ήταν δυνατόν να ξαναδούν αυτούς τους συγκεκριμένους παίκτες με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. 

Δυστυχώς όμως ο Ραζβάν όχι απλά τους εμπιστεύτηκε και πάλι, αλλά σε έναν εξ αυτών ανέθεσε και τον βασικό ρόλο του επιτελικού! Ο ίδιος λοιπόν ΠΑΟΚ των τελευταίων θλιβερών εμφανίσεων και των αντίστοιχων επώδυνων αποτελεσμάτων, εμφανίστηκε χθες, έχοντας στο βασικό του σχήμα παίκτες οι οποίοι θα έπρεπε από καιρό να έχουν αποχαιρετήσει την Τουμπα. Σίντκλεϊ, Τέιλορ, Μουργκ, με τον τελευταίο μάλιστα και σε ηγετικό ρόλο, ξεκίνησε ο Ραζβάν τον αγώνα και όταν είδε ότι δεν του προσέφεραν τίποτα τους αντικατέστησε, αφού όμως πρώτα είχε γίνει η μεγάλη ζημιά. 

Κι αυτή δεν ήταν άλλη από το να ενθαρυνθεί ο αντίπαλος και να πεταχτεί και πάλι στα σκουπίδια ένα ολόκληρο ημίχρονο. Στα τελευταία μας σχόλια αναφερθήκαμε για εμμονές που επαναλαμβανόντουσαν και έμοιαζαν και σαν πρόκληση προς όλους όσους υποδείκνυαν και επισήμαναν στον Ρουμάνο κόουτς κάποια απλά και λογικά για το ποδόσφαιρο πράγματα. Η ομάδα δυστυχώς έχει υποστεί ένα είδος υποβάθμισης, θα λέγαμε και κακής διαχείρισης από τα πειράματα και τα αλεπάλληλα κι επικίνδυνα, αλλά και αυτοκτονικά εκτεταμένα rotation. 

Ειλικρινά θα θέλαμε να τη ξεπεράσουμε όσο γίνεται πιο μαλακά αυτή τη χθεσινή νεα πρόκληση από πλευράς κόουτς. Όμως ο τρόπος με τον οποίο έγινε, έδινε και στον πιο καλόπιστο ακόμη την αφορμή και τον πόνο να απογοητευτεί, ακόμη και να εξοργιστεί, διαπιστώνοντας πως συμβαίνουν αρκετά εμμονικά και ακατανόητα στην ομάδα του. Κάποιοι που επιχείρησαν να ερμηνεύσουν την συγκεκριμένη αυτοκαταστροφική συμπεριφορά του Λουτσέσκου, σκόνταψαν προσωρινά στην άποψη ότι ο Ρουμάνος υπερεκτιμώντας τις δυνατότητες του, αυτοπαγιδεύτηκε στα λάθη τα οποία γινόντουσαν και τα οποία εγωιστικά δεν αναγνώριζε. 

Δεν έβγαλαν από το μυαλό τους και την υποψία ότι προχωρούσε σε αυτού του είδους τις προκλήσεις για να απαντήσει σε όσους του επισήμαναν διαρκώς ότι ο ΠΑΟΚ του Μουργκ και των άλλων «ανύπαρκτων», έχει φτάσει στο σημείο να θεωρείται η πιο εύκολη ομάδα του πρωταθλήματος. Συμπερασματικά καταλήγουμε στο γεγονός ότι χθες ο Λουτσέσκου απέτυχε παταγωδώς. Οταν κάποια στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησε να διορθώσει την κατάσταση αντικαθιστώντας τους «ανύπαρκτους» που είχε χρησιμοποιήσει ως βασικούς, μέχρις ενός σημείου την διόρθωσε, αποδεικνύοντας όμως ότι ο ίδιος ευθυνόταν και για το χάλι που υπήρχε μέχρι τότε. Η αλλαγή εικόνας προς το τέλος με τις διορθωτικές κινήσεις σαφέστατα ήταν μια απόδειξη της ενοχής της δικής του, ότι αυτό δεν το έκανε όπως όφειλε από την αρχή του αγώνα. Ηττα λοιπόν με την ίδια «συνταγή». 

Ο αντίπαλος κόουτς τον κέρδισε κατά κράτος, εκμεταλλευόμενος άριστα τα δώρα που ο ίδιος του προσέφερε. Οι νικητές δικαιολογημένα πανηγυρίζουν, διότι με αυτό το τρίβαθμο βάζουν φαρδιά - πλατιά την υπογραφή τους για την ευρωπαϊκή τους συμμετοχή. Δεν θα μιλήσουμε για την ατομική απόδοση των γηπεδούχων. Σε μια τέτοια ήττα όπως η χθεσινή, το σημαντικότερο είναι να βγουν συμπεράσματα σοβαρά και σημαντικά. Αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να περιμένουμε σοβαρότητα, όταν βλέπουμε εμμονές να επαναλαμβάνονται και να προσλαμβάνουν την μορφή προκλήσεων. Προχθές είχαν δηλώσει κόουτς και παίκτες ότι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Αν είναι αυτός ο καλύτερος, δικαιολογημένα υπάρχει μεγάλος φόβος και προβληματισμός. Τίποτε άλλο. Οσο για την διαιτησία, ο αδέκαστος Μπριχ, μάλλον δεν είναι αδέκαστος με ότι σημαίνει αυτό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.