Οι πορτοκαλιές και τα πορτοκάλια του ΠΑΟΚ

Αρις Νικολάκης08 Αυγούστου 2020

Λένε κάποιοι… Πολλοί λένε – είναι η πάσα αλήθεια – πως δεν πρέπει να περιμένει ο κόσμος του ΠΑΟΚ πράματα κα θάματα. Αναφέρονται φυσικά, στον επικείμενο ευρωπαϊκό του αγώνα και στην έλλειψη περιθωρίων χρόνου για… πράματα και θάματα!

Εμείς μήτε συμφωνούμε, μήτε διαφωνούμε μαζί τους. Ξέρετε γιατί; Πολύ απλά, επειδή δεν θα είναι… πράματα και θάματα εάν κι εφ’ όσον οι φίλοι του «δικέφαλου» δουν και πάλι, στην ομάδα τους τον Βαρέλα, τον Γιαννούλη, τον Λημνιό, τον Μπίσεσβαρ, τον Στοχ, τον Μάτος. τον Άκπομ, τον Πέλκα και τα άλλα παιδιά. Κι είναι έτσι ακριβώς όπως το διαβάζετε. Να τους δουν και πάλι, στην ομάδα τους θέλουν οι φίλοι του «δικέφαλου». Τούτο καθώς καιρό δεν τους έβλεπαν…

Τώρα εάν κι εφ’ όσον θεωρούν την επανεμφάνιση όλων αυτών… Πράματα και θάματα, συμφωνούμε μαζί τους. Εμείς πάντως, δε τα θεωρούμε. Κι έτσι διαφωνούμε!

Αυτό έλειπε δηλαδή, από τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Να νιώσει υποχρεωμένος άμα τη εμφανίσει (όπως έγραφαν τα παλαιά χαρτονομίσματα) ξανά της πραγματικής αξίας των παικτών τους. Και να τούς αποθεώσει κιόλας. Ήμαρτον δηλαδή…

Προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ… Καλοπληρωμένοι μέχρι δεκάρας και με ιδανικές συνθήκες εργασίας στην ΠΑΕ… Έχουν υποχρέωση (και στον εαυτόν τους βασικά!), να εμφανιστούν και πάλι επί σκηνής ελληνικού ποδοσφαίρου. Να παίξουν την μπάλα την οποία ξέρουν. Και να σηκώσουν κεφάλι!

Καλύτερες μεταγραφές από την επιστροφή σε φόρμα παικτών του ΠΑΟΚ που είναι καιρό τώρα εκτός… Δε θα υπάρξουν! Κι αυτές οι μεταγραφές είναι θέμα προπονητών και παικτών του ΠΑΟΚ. Παίζοντας όλοι αυτοί καλή μπάλα, θα παράγουν πάλι, την ισχύ η οποία τον κατέστησε Πρωταθλητή και Κυπελλούχο. Κι ας «μαγειρεύουν» οι αντίπαλοι κάθε λογής ίντριγκες, για να τον αποπροσανατολίσουν.

Τα έχουμε πει πολλές φορές. Να το πούμε άλλη μία…

Ναι μεν, η συνομωσία για την πολυιδιοκτησία αποτέλεσε τροχοπέδη για τον ΠΑΟΚ αλλά… Για ποιόν ΠΑΟΚ; Όχι τον ΠΑΟΚ με τη μάξιμουμ παραγωγή ισχύος. Τον ΠΑΟΚ με τη μίνιμουμ. Έτσι έφθασε στην παταγώδη αποτυχία για την παρελθούσα αγωνιστική περίοδο. Δεν ήταν καλός ο ΠΑΟΚ. Κλονίσθηκε κι από τη συνομωσία. Ήρθε η αποτυχία. Με καλό τον ΠΑΟΚ; Θα έσπαγαν τα μούτρα τους.

Γι’ αυτό σας λέμε. Οι καλύτερες μεταγραφές για τον ΠΑΟΚ είναι – δε λέμε θα είναι – οι επιστροφές παικτών του στον πραγματικό τους εαυτό. Καιρό τώρα απέχουν από αυτόν. Και γι’ αυτήν την επιστροφή δεν χρειάζονται πολλά περιθώρια χρόνου. Σκέψη κι αποφασιστικότητα χρειάζεται από αυτούς, τους παίκτες αλλά και τον προπονητή τους. Καιρός τους είναι όλων… Να παρουσιαστούν πάλι, ορθοί επί σκηνής ΠΑΟΚ. Να δικαιώσουνε αυτούς κι αλλήλους. Να αποδείξουν πως πέρυσι ήταν μία παρένθεση και μόνο. Οδυνηρή και βλαπτική αλλά… Παρένθεση!

Οι επιστροφές αυτές δεν είναι αποτέλεσμα πραμάτων και θαμάτων. Οι επιστροφές αυτές είναι αποτέλεσμα προθέσεων και δυνάμεων προπονητών και παικτών. Γι’ αυτό – επιτρέψτε μας – να επιμένουμε: Αυτές είναι οι καλύτερες μεταγραφές…

Αφήστε που ήδη δυο – τρεις …ζουμεροί καρποί από το δένδρο του ΠΑΟΚ είναι ήδη στο ρόστερ του. Η αξιοποίηση των προθέσεων και των δυνάμεων τους θα αλλάξουν πολλά. Πάρα πολλά καθώς κάποιοι θα αντιληφθούν πως στον ΠΑΟΚ υπάρχουν πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Και δεν είναι μοναδικοί αυτοί…

Όχι τίποτε άλλο αλλά… Να μην πηγαίνουν τζάμπα τα εκατομμύρια του Ιβάν Σαββίδη για την καλλιέργεια τους!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.